en perfekt morgen

Hei alle sammen, og god formiddag! Jeg startet dagen min allerede for flere timer siden, og har faktisk fått gjort utrolig mye, noe som føles veldig deilig. Solen skinner, og selvom jeg har holdt meg inne til nå, gjør det virkelig noe med humøret. 

Når man har fri, er det alltid ekstra fristende å lage seg frokost. Vanligvis spiser jeg aldri frokost selv, men i dag følte jeg meg plutselig helt utsultet. Når jeg først skal spise tidlig på dagen, er grøt en sikker vinner. Det metter, er godt og man kan lage utallige varianter. I dag ble det en herlig og frisk bokhvetegrøt, som er super, super sunn! 

Visste du at bokhvete faktisk er sunnere enn havregryn, og at det er godt for blodsukkeret? Det inneholder også litt mindre kalorier, og store mengder proteiner og sunne næringsstoffer! I tillegg kan du bruke det til alt fra grøter og smoothies til middagsretter og salater. I tillegg er det superbillig på helsekostbutikken! 

Noras bokhvetegrøt 

1 dl bokhvete, hele 
3 dl vann 
1 klype himalayasalt 

3 gule plommer
1 ts kanel 
2 dl havremelk 
1 ss kokosolje
 

Kok opp en del vann og hell over bokhveten du skal bruke. Dette er viktig for å fjerne fargestoffene som sitter i bokhveten, den kan nemlig irritere øyets netthinne. Skyll bokhveten i kaldt vann, fyll på med nytt vann ( 3 dl ) og kok opp med bokhveten og saltet. La det småkoke i ca. 10 minutter. 

Når du har en myk og grøtete blanding, kan du blande inn grovhakkede plommebiter og resten av ingrediensene. Jeg elsker at grøten min er litt kremete, så jeg hadde i litt havremelk. Du kan selvfølgelig også bruke kesam, cottage cheese eller melk! 

…Nå skal jeg legge meg i sengen med en stor porsjon grøt, og se på film! Kos dere masse i finværet 🙂 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg