varm eplekake med kanel og pisket krem

Det er endelig helg, og ingenting er bedre enn å lage seg noe godt som man kan kose seg med med god samvittighet. Høsten er her og det finnes utallige skatter i naturen som man kan ha det gøy med på kjøkkenet, og derfor er høsten en av mine favoritttider. Alt fra deilige sopper til rotgrønnsaker og frukter. Og selvfølgelig – epler! Jeg tåler dessverre ikke epler i rå tilstand, men jeg kan allikevel trøste meg med at jeg kan nyte dem med litt varmebehandling. Det finnes så utrolig mange morsomme ting man kan lage med disse fantastiske fruktene, men jeg tror de fleste er enige i at en god, varm og nylaget eplekake slår det meste.

Derfor skal jeg gi dere en helt herlig oppskrift på en av mine favorittkaker, nemlig eplekake. Eplene er håndplukket fra hagen, og er delige og syrlige. Man kan selvfølgelig skrelle eplene, men litt av sjarmen er vel det røde skallet!


Noras eplekake

500 g smør, temperert
8 dl sukker
8 egg
12 dl hvetemel
8 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver

5 syrlige epler
kanel
perlesukker

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen det tørre og rør inn i deigen. Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del eplene i fine båter, og stikk dem ned i deigen i pent sirkelmønster. Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende kakefat.

Forresten, denne kaken passer perfekt til vaniljeis eller pisket krem. For en litt morsom kombinasjon, bland kanel inn i kremen! Nyt!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg