min hjemmelagde potetstappe

Vi har kommet til en ny mandag, og jeg skal prøve så godt jeg kan å holde meg unna kjøtt. Det å lage kjøttfrie middager er ikke alltid like enkelt, for noen er det kanskje lett å gå tom for ideer, og vanskelig å se hvor mange muligheter man faktisk har! Vi mennesker er heldige som kan rulle oss rundt i så mye deilige grønnsaker og frukter som det vi faktisk har, og det finnes utallige ting man kan lage med kun noen få råvarer! 

I dag skal jeg ikke gi dere oppskrift på en hel rett, men heller et garnityr – potetmos! Mos, stappe, purè…kall det hva du vil, godt er det ihvertfall, og så utrolig enkelt. Dette er noe jeg har lagt altfor mye av i løpet av min lille kokkekarriere, og jeg kan love dere at dette er en super, super oppskrift. Være så snill å glem ferdiglagd, frossen eller pulver-potetmos! Dette er så enkelt, godt og så utrolig mye sunnere. 

1 kg mandelpoteter (eller andre) 

Kok potetene møre, til de faller litt sammen. Jo mykere, jo lettere er det å mose dem. Du kan velge selv om du vil skrelle dem eller ikke. Jeg pleier ikke å bruke tid på det hvis det kun er til meg, men om man skal imponere litt burde man selvfølgelig skrelle dem. Sil av vannet. 

5 dl helmelk (eller mer)
2 dl kremfløte 
4 ss smør 
salt
pepper 

Mos potetene til du får ønsket konsistens, og ha i væsken. Du kan selvfølgelig kun bruke melk om du vil ha en lettere versjon, eller bare vann. Ha i litt og litt. Husk at poteter trekker til seg veldig mye væske, så mitt råd er å ha i mye melk og lage den litt løs, for den vil tykne fort. Hvis du lager den litt for tynn kan du også sette den litt tilbake på varmen, da vil den også tykne. 

Smak til med salt og pepper og server! Lykke til og ha en fin mandag videre!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg