kremet soppsuppe med sprøstekt bacon

En ny uke har begynt, og det betyr at jeg endelig får lov til å gi dere en ny oppskrift! Som dere vet så elsker jeg å lage enkle, sunne og gode retter, ta fine bilder av dem og dele det med dere etterpå, og denne har jeg gledet meg til å vise dere! 

Høsten gir oss mye godt, og en av mine favoritter er sopp. Jeg elsker sopp, og spiser det hele året og til nesten alt. Det finnes utallige typer sopp og jeg har vel tre favoritter – sjampingjong, kantareller og chitakesopp. Denne gangen har jeg brukt sjampingjong, men du kan selvfølgelig bytte ut til en annen type eller bruke fler forskjellige!

Noras kremede soppsuppe 

1 kg sopp
2 kepaløk
4 hvitløksfedd 

Kutt opp all løken i passe små biter og ha dem i en glovarm kjele med litt olje. Kutt soppen i biter og ha dem i løken når løken har blitt gylden. Stek soppen godt. 

5 dl kremfløte
1 l helmelk (eller annen melk) 
salt
pepper 

Hell all væsken over i kjelen og la det koke litt. Når det har kokt, har du alt i en blender og kjører suppen til den er helt glatt og fin. Hvis den blir for tykk kan du bare tilsette mer melk. Smak til med salt og pepper. 

Jeg hadde også sprøstekte baconstrimler i suppen, men du kan selvfølgelig droppe det eller bytte ut med noe annet slags protein. Dryss litt finhakket gressløk over, og server ferskt brød til. Velbekomme! 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg