kjøttfri mandag: quinoaboller

God dag alle sammen, og velkommen inn i en ny uke! Jeg håper at dere er like klare som meg, til å starte denne uken med et smil om munnen. Etter en helg med en del festeligheter, alkohol og god mat, er jeg mer enn klar til å være like flink som jeg var sist uke, både når det kommer til sunn mat og trening! Det er alltid lov å kose seg i helgene, men det er jammen meg deilig å komme tilbake til den faste rutinen igjen også. 

I dag er det mandag, noe som betyr (som oftest) kjøttfri mandag her hjemme. Jeg spiser generelt veldig lite kjøtt, men jeg prøver uansett å holde meg unna det på mandager. På fredag hadde jeg to gode venninner på tapas og vin, og alt jeg hadde laget var sunt og godt. Jeg prøvde meg også på noen deilige boller av quinoa, de er både supesunne og mettende, noe som gjør at dette er en perfekt erstatning til kjøtt. Neste gang skal jeg prøve meg på burger med denne i stedet for kjøtt! 

Noras quinoaboller

3 dl ferdigkokt quinoa, lettkokt 
50 g fetaost
1 neve revet mozarella 
1 egg 
1/2 rødløk
1/2 grønn chili 
salt
pepper 
1 ss olivenolje 

Visp sammen egget, og ha det i quinoaen. Kna godt med hendene slik at det blir en klissete røre. Kutt grønnsakene fint, og bland det og osten inn. Smak til med salt, pepper og eventuelle krydder. Det er også godt med friske, finhakkede urter i som feks. persille, og kanskje litt spinat? 

Settes kaldt i ca 20 minutter til den er hardere. Rull ut passe store boller, legg på et stekebrett med bakepapir og stek dem til de er gyldne midt i ovnen på 180 grader. Du kan også steke dem i pannen, det går fortere og de vil bli litt mer sprø. Server disse deilighetene med masse grønnsaker til! De er også supergode dagen etter, perfekt lunsj eller hva? 

Enjoy! God mandagsmiddag!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg