min verste fiende

I det siste så har det vært en del av dere som har spurt meg om hvorfor jeg alltid spiser glutenfritt brød. Ikke at jeg har skrevet det så ofte, men jeg kanskje dratt det inn noen steder når det kommer til hva jeg pleier å spise og sånt. Og ja, jeg har glutenintoleranse. Jeg ble testet da jeg var mindre, men foreldrene mine har egentlig aldri tatt det så alvorlig, og det har da heller ikke jeg. Før nå. Jeg har bokstavelig talt levd på brød med pålegg så lenge jeg kan huske, og det finnes vel ikke noe bedre heller? 

For kanskje ett år siden begynte jeg å tenke på det, da jeg hele tiden gikk rundt og hadde vondt i magen. Jeg er så og si alltid oppblåst, noe som er fryktelig slitsomt. Jeg må jo bare fortelle med en gang at dette er absolutt ikke noe veldig alvorlig, det er jo noen som får kjempestore problemer når de kun får i seg litt gluten, men sånn er altså ikke jeg. Det er allikevel noe jeg prøver å være flink med, fordi det er aldri morsomt å gå rundt og ha vondt i kroppen. 

Når jeg spiser gluten får jeg først vondt i magen, stort press i leggene, og jeg kan deretter bli veldig deprimert og trøtt. Min mening er også at dette kan ha noe med sovingen min å gjøre, for de dagene jeg spiser gluten, blir jeg helt utslitt og kan sove i uttallige timer. 

…Men når jeg holder meg unna gluten, gjerne i en lenger periode, blir jeg opplagt, glad, og best av alt – jeg føler meg fin! Jeg får også lyst til å spise sunnere, noe som bare er positivt.


…se på alt det gode jeg selger, da! Bildet er tatt av meg i fjor. 

I disse dager er det jo veldig lett å holde seg unna gluten, men samtidig så jobber jeg på et bakeri og er i tillegg veldig glad i bakevarer og mat generelt, og da blir det vanskeligere. De gangene jeg går på dietter eller liknende, så må jeg kutte ut alt av brødvarer, selv glutenfritt, fordi det gjør at jeg får mer lyst på. Det er ganske vanskelig å avvende slike ting, men det suget går fort over! Heldigvis finnes det masse gode produkter som har blitt glutenfrie, som couscous, knekkebrød, tortillalefser og chips. Glutenfritt brød er jo egentlig ganske dyrt, men heldigvis for min del så selger vi det på jobben, og jeg får lov til å spise det i stedet for vanlig brød. Det smaker forresten utrolig godt, og inneholder masse fiber. Det er allikevel ikke noe spesielt sunnere, og man blir ikke så mett heller. Men – godt og glutenfritt! 

Jeg har vel ikke så mye mer å si, men jeg håper at dette var svar nok! Det er bare å spørre hvis det skulle være noe mer. 
Har noen av dere reagert på gluten? 

2 kommentarer
  1. ja, kjenner meg så utrolig godt igjen! er heller ikke sånn “superalvorlig”, men reagerer på samme måte som deg… men har ikke testet meg for allergi mot det! prøver å holde meg glutenfri 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg