burger til middag?

I går var både Marius og jeg veldig slitne etter en lang dag med både jobb og trening, og derfor endte vi opp med å lage hver vår deilige burger til middag. Det går jo ganske fort, og metter mye. Vi droppet poteter ved siden av, men det hadde vel ikke akkurat spilt noen særlig stor rolle på kalorifronten uansett, med tanke på at vi hadde både briochebrød og masse ost på…..

..Uansett, denne burgeren var dødsgod, så jeg blir nesten nødt til å gi dere oppskriften. Vi bruker alltid karbonadedeig i stedetfor kjøttdeig for å slippe alt fettet, men dette velger du selvfølgelig helt selv! 


Noras hamburger

400 g karbonadedeig 
1 egg
salt
pepper
cumin

Ha alt i en bolle. 

1 chili, fersk 
1 hvitløksfedd
1/5 dl vann 

Ha dette i en bolle og kjør med stavmixer. Ha alt i deigen, og bland godt. Kna det med hendene slik at det blir som en farse. 
Lag runde, store burgere og brun dem på høy varme på hver sin side, i en stekepanne. Legg dem på et stekebrett og ha på ost. 
Stek dem ferdige i ovnen på 200 grader. 

Vi brukte coleslaw, løk, hjertesalat og stekt sopp som topping, i tillegg til en blåmuggost dressing jeg lagde. 
Jeg orket heller ikke å bake, så vi kjøpte rett og slett burgerbrød ferdiglagde. Vi prøvde de som er av briochedeig, og de var supergode! Ihvertfall etter å ha ristet dem litt. 

Mmmm….blir sulten bare av å se bildene! Lykke til! 

5 kommentarer
    1. Åh, hjemmelaget burger er så godt! Vi pleier å bare kna deigen med hendene i stedet for stavmikser, synes det er så my bedre når burgeren er grov og ikke finmalt. Har du bakt brødet, kan du evt. dele oppskrift? Det så skikkelig godt ut!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg