en perfekt søndagstur

For en deilig helg dette har vært! Jeg har gjort så mye gøy, og det har rett og slett vært helt herlig å ha en liten pause fra blogg og alt. Men nå er det mandag, og da må det virkelige livet begynne igjen. 

I går besøkte Marius og jeg moren min på hytten vår som ligger ved Tyrifjorden. Jeg har vært der så og si gjennom hele oppveksten min, men det begynner å bli ganske mange år siden sist, så det var veldig rart å komme tilbake. Det er så stille og fredelig, og jeg har faktisk lyst til å være der litt oftere. Bare koble helt ut. Vi tok en liten kjøretur opp til Blaafargeverket, hvor mamma har jobbet og jeg også har brukt veldig mye tid! 

Barnas bondegård 

….En liten, hyggelig bondegård med alt fra høns og påfugler, til griser, kaniner, hester og geitekillinger som løper fritt rundt og som du kan kose med. Dette stedet har betydd mye for meg, og jeg har vært her utallige ganger da jeg var mindre. Anbefales virkelig! 

Nyfossum

…Dette er direktørboligen til Blaafargeverket, og inneholder også en liten kunstutstilling. Her kan du se på den fantastiske og idylliske hagen, kjøpe deg en is og kjøpe masse fint. Her dyrker de også egen rips, som de lager ripssaft av og selger. 

Koboltgruvene 

…Et av de stedene jeg har vært mest, er på selve gruvene. Moren min har vært guide i gruvene, og derfor har jeg løpt mye rundt her alene gjennom barndommen. Å være på et museum er i mine øyne ganske kjedelig, men her er det mye annet gøy å finne på. 

Lunsjpause! Rømmegrøten her er helt nydelig, og et glass ripssaft fra Nyfossum ved siden av er et must! De selger også en slags lefse som kalles “Kling” i dette området, og den må dere bare prøve! 

Du kan ta din egen lille gryvetur litt inn i fjellet, eller bli med på en lenger guidetur som koster litt ekstra. I fjellet er det 4 grader hele året, og derfor må man ha på seg litt ekstra klær. Poncho og hjelm kan du ta på selv i inngangen. 

Går du litt lenger oppover, kommer du hit! 

…Det finnes også utkikksposter hvor du kan se med en kikkert. Gøy! Takk for en deilig søndagstur, jeg gleder meg alt til neste gang!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg