saftig banan-og sjokoladekake

Hei dere, og god lørdag! Endelig er det helg, og jeg har en fantastisk oppskrift som jeg veldig gjerne vil dele med dere før jeg løper videre. I dag laget jeg en kjempedeilig kake på jobb, og jeg er jo selvfølgelig nødt til å legge den ut her! Den er kjempelett å lage, det tar absolutt ikke lang tid, og jeg er sikker på at du har det meste i kjøkkenskapet allerede! Kaken falt i smak hos alle på jobb, så det er bare å glede seg! 

Noras banan-og sjokoladekake

250 g smør, romtemperert
2,5 dl brunt sukker

piskes til en luftig smørkrem. 

4 egg

pisk smørkremen og ha i ett og ett egg av gangen. 

2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel 
10 dl hvetemel 

Blandes og has i smørkremen. Ha i vekselvis med fløteblandingen.

3 dl kremfløte 
1 dl appelsinjuice (behøves ikke)

5 godt modne bananer, most 
300 g mørk sjokolade, finhakket 

Vendes inn på slutten. Ikke bruk maskin, men heller en slikkepott. Ha røren i en smurt form og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter. Avkjølet godt før servering! Den skal være litt klissete i midten! Jeg smeltet litt sjokolade og hadde som pynt over, men kaken er ikke så søt, så det passer nok fint med en enkel melisglasur eller noe annet 🙂 Ha en super lørdag!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg