deilige og seige karameller med vanilje

Mmmm….hva er vel bedre enn seige og søte karameller? Nå er det helg, og det burde alle feire med disse hjemmelagde, supergode karamellene! Det tar kort tid å lage dem, og de holder lenge i kjøleskapet. Ikke bare det, men de er superenkle å lage og man trenger ikke mange ingredienser, heller. Perfekt!

 

Noras karameller

1 boks kondensert melk, søtet
90 g meierismør
180 g brunt sukker
4 ss lys sirup
1 vaniljestang
1 klype havsalt 

Ha alt i en kjele. Snitt vaniljestangen og få ut alle frøtene, og ha dem i også. Kok opp og la det småkoke i ca 15 minutter, til blandingen får en tykk og gylden konsistens. Pass på å rør godt hele tiden, slik at det ikke brenner seg. Smør bakepapir og legg det i en ønsket form, og hell blandingen over. La det kjøle seg litt i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet. Du kan også ha i ristede nøtter eller sjokolade på toppen, det er nok veldig godt. 

Jeg anbefaler å la den stå i et døgn før du kutter den opp, da har den stivnet ordentlig. Del den opp i ønskede stykker og pakk eventuelt inn i papir. Det går fint å la de stå på en tallerken i romtemperatur, men den smelter ganske fort. Enjoy!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg