verdens beste kyllingboller

Her om dagen laget jeg de beste kyllingbollene jeg noensinne jeg har smakt, og det fortjener en oppskrift på bloggen. Disse er supersunne, enkle å lage og billige, og man kan godt lage opp mange og fryse de ned til senere. Jeg laget bollene med ting jeg allerede hadde i skapet, og endte opp med en deilig middag. Kyllingkjøttdeigen kjøpte vi på coop for kun 17,- for en pakke, så dette skal jeg jammen lage flere ganger. 

Noras kyllingboller

1 løk 
2 fedd hvitløk
1 gulrot
1 rød chili 
1 ss revet fersk ingefær 

Kutt alt dette i passe biter og stek det i en panne med litt olje på middels varme, til det får en gylden farge. Ha det over i en bolle. 

1 ss salt 
1 ts spisskummen 
1 ts tandoorikrydder
2 ss vann
1 neve frisk basilikum, finkuttet (kan droppes) 

Tilsett krydderet og vannet i løkblandingen og kjør det til purè med stavmixer. TIPS; lag mye av denne blandingen, og ha den stående i kjøleskapet. Den er supergod å ha i feks. kjøttboller, gryteretter osv. 

400 g kyllingkjøttdeig (1 pakke)

Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett purèen. Kna deigen godt med en skje, til det ligner en farse. Bruk to spiseskjeer og lag små boller som du legger på et stekebrett. (jeg brunet mine litt i pannen først, men det er ikke noe must). Stek bollene i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. 

Jeg hadde litt revet ost over de siste minuttene. De ble servert med søtpotetnudler og med litt revet parmesan, ristede sesamfrø og finsnittet chili over. Så godt, herregud! 

1 kommentar
    1. Laget disse i dag. Nydelige! Heldigvis laget jeg nok til 4 middager, så nå ligger det middag klar i fryseren.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg