i den virkelige verden

Jeg så på bildet. Der stod jeg, i den nye kjolen min, og så ut mot havet. Kjolen var svart. Ikke fordi jeg ville ha den i svart, men fordi jeg alltid kjøper klær i svart så jeg ser tynnere ut. Finere. 

Jeg lastet bildet opp i photoshop. Det gjør jeg alltid, uansett hvilket bilde det er. Jeg likte ikke bildet, jeg så både stor ut og jeg likte heller ikke ansiktsuttrykket mitt. Jeg liker ikke ansiktet mitt i det hele tatt, egentlig. Leppene mine er for små. Håret mitt har en stygg farge, og jeg hadde på for lite sminke. 

Heldigvis kan man fikse alt inne på photoshop. Større lepper, litt ekstra øyenskygge og litt mer kinnben. Jeg kan jo også gjøre meg selv tynnere, så hvorfor ikke. Ingen kommer til å legge merke til det, uansett. Jeg fikset på det jeg kunne, uten å nøle. Til slutt satt jeg med et bilde av en person jeg ikke kjente igjen, og jeg så ut av vinduet og tenkte lenge, før jeg endelig tok en beslutning… 

“Avbryt”. 

Jeg er så lei. Lei av å hele tiden tenke over hvordan jeg ser ut. Hvordan sminke jeg bruker. Hvordan klær jeg går i. Hvordan veske jeg har. Hvor jeg har reist i det siste. Hva alt koster. Jeg er lei av å leve i en verden hvor alt er unaturlig, og hvor man kan gjøre alt for penger. Hvor unge jenter ser opp til kvinner med kropper som er betalt for. Og som nekter for det etterpå. 

Hvorfor skal jeg bruke tiden min på å redigere meg til noe jeg ikke er, for å vise det frem på sosiale medier? Hvorfor skal jeg ikke være fornøyd med den jeg er, være stolt av det og heller fokusere på å bli en enda bedre versjon av meg selv, i stedet for å tro at jeg ikke er bra nok og redigere på det? Jeg er bedre enn det, og det vet jeg. Og det er dere også. Jeg vil ikke bli gammel og sitte med barnebarna mine på fanget med et bilde av meg selv og tenke at jeg egentlig ikke så slik ut i det hele tatt. 

Hvorfor skal alt handle om hvilken highlighter man bruker, eller hvor ofte man skifter løsvippene sine? Hvorfor må èn av fem ha restylane i leppene, og hvorfor er definisjonen på “vakker” det å bruke så mye sminke som mulig? Det er så trist å se alle disse unge jentene som ikke vet bedre. Som tror at sminke skal gjøre deg til en annen person, fordi du ikke er pen nok. 

Du er pen som du er, og du kan alltid jobbe med deg selv for å både ha det bedre og se bedre ut. Skjønnhet kommer innenfra, og det handler om utstråling, kosthold og helse – ikke noe annet. 

Jeg trykket “gjennopprett alt” og jeg ble plutselig mye penere. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg