supergod oreokake

For litt siden hadde bestevenninnen min bursdag, og siden jeg hadde invitert til lunsj hjemme hos meg, bestemte jeg meg kvelden før for å lage en liten kake i tillegg. Jeg hadde dårlig tid og de fleste butikkene hadde stengt, så jeg bestemte meg for å slenge sammen en oreokake. Det går fort, den trenger ingen steketid og jeg visste at hun likte det. Enkelt og greit! 

Jeg er ikke et kremmenneske i det hele tatt, og har aldri vært noen stor fan av oreokake. Uansett, jeg ble overbevist da jeg smakte på denne, for den er supergod! Fortsatt ikke helt min type kake, men for dere andre som liker sånt, så er denne perfekt. Lett å lage, ikke så dyr og passer til de fleste arrangementer! Kanskje til syttende mai? 

Jeg blandet forresten mange forskjellige oppskrifter da jeg lagde denne, da jeg var veldig usikker. Derfor skal jeg ikke ta all æren! Dessuten har jeg heller ikke brukt hjemmelaget sjokolademousse, noe jeg selvfølgelig ville gjort om jeg hadde hatt tid. Hjemmelaget er alltid best!


 

300 g Oreokjeks 
100 g smeltet smør

Del kjeksene og ta ut kremen som er imellom. Ha det i en annen bolle. Knus kjeksen og bland med smeltet smør, jeg brukte foodprosessor. Du trenger ikke å knuse dem helt fint, jeg liker når det er noen grove biter i. Når det er en jevn og fin masse klemmer du det utover en smurt springform. Sett den kaldt. 

200 g nøytral kremost
2 1/2 dl melis
3 dl kremfløte
kremen fra oreokjeksene

Bland kremost, kremen og melis til en fin og jevn krem, og lag til slutt krem av fløten. Bland godt og forsiktig sammen med en slikkepott. Ha litt på den stive bunnen, og sett resten kaldt så lenge. Det er viktig at kaken får stivne i ca en halvtime. 

 1 pakke lys sjokolademousse (Toro) eller hjemmelaget 
3 dl melk

Lag moussen som anvist på pakken og smør den forsiktig på kaken. La den bli helt stiv før du tar på resten av kremen. 

….Det er også godt å ha noen grovhakket kjeks imellom lagene, det gir skikkelig crunch! 🙂 Pynt med grovhakkede kjeks og smeltet sjokolade på toppen, og server. Husk at den må stå kaldt til servering. 
 

8 kommentarer
  1. Laget denne kaken til bursdagen min..den falt virkelig i smak hos alle…😍 Denne blir favoritt oreo kake her hos oss.. bare helt nyyydelig ….! 😋 Tusen takk for oppskriften…💝

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg