strutseving – spis den!

Noe av det jeg liker best med våren, er at skogen fylles med fantastiske spirer og planter. Jeg er en av dem som synes det er viktig å plukke sin egen mat om man har mulighet, og det er absolutt noe jeg mener at vi burde bli flinkere til og mer bevisst på. Det vokser deilige og næringsrike planter rundt oss overalt, og det er ingen grunn til å overse dem. 

Strutsevinge er en av de mange tusen bregnene som finnes, og den har blitt brukt som mat i all tid, spesielt i det østlige usa. Her i Norge vokser den så og si overalt, og jeg kan huske at jeg lekte masse med dem da jeg var mindre. Jeg regner med at alle dere vet hvilken plante jeg snakker om! Den trives i en litt skyggefull skog, og står fin og grønn hele sommeren. 

De små skuddene som kommer opp fra bakken er nydelige og næringsrike, og man kan enten koke eller riste dem i panne med litt olje og salt. Smaken kan minne litt om asparges, og konsistensen er fast. Den blir mye brukt i Canada og i Asia, og man kan kjøpe den hermetisert og frossen i flere land. 


Jeg synes de er så utrolig fine! Og de smaker så godt!

“Næringsverdien er på høyde med spinat. Den har et spesielt lavt innhold av natrium, høyt innhold av fiber og protein og høyt innhold av antioksidanter som er sammenlignbart med blåbær. Strutseving er også en god ikke marin kilde til omega-3 fettsyre.”

….Så, til dere som vil være sunne, økologiske og gjøre noe hyggelig en varm vårdag – gå ut og plukk! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg