avokadomousse med rå kakao og ristet kokos

I går prøvde jeg meg på noe nytt, og det kommer til å bli favorittdesserten min, tror jeg. Jeg har allerde blitt hekta, det er bare det beste jeg har smakt på….veldig lenge! Sjokolademousse av avokado! Herregud jenter, dette er dere bare helt nødt til å prøve. For dere som elsker sjokolade, er veganere eller som bare vil lage en litt sunnere sjokolademousse til dessert, er dette helt perfekt. Det tar fem minutter å lage, og man kan lage masse samtidig, og bare ha det stående i kjøleskapet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noras avokadomousse 

2 modne avokadoer 
5-6 dadler 
1 halv frossen banan (må ikke være frossen)
1 ss kokosmelk 
5 spiseskjeer rå kakaopulver
1 ts lønne-eller agavesirup 

Ha all innmaten av avokadoen i en foodprosessor. Husk at du må velge godt modne avokadoer til dette, hvis ikke blir de ikke ordentlig most.
Fjern steinen i daddelen og ha de oppi. Kjør litt før du tilsetter det andre. Smak til med eventuelt mer søtning, eller kanskje litt havsalt? Du kan også tilsette feks. kanel, vanilje eller appelsinskall for å gi den litt mer spennende smak. Det er også godt å ha i smeltet mørk sjokolade, men jeg liker den best slik jeg har gitt oppskrift på. Du må heller ikke bruke dadler, jeg er bare så glad i det, og det blir små, seige biter i moussen. Nam!

Kjør blandingen til den blir jevn og fin, ha den over i en bolle eller porsjonsskåler og sett den kaldt. Den burde bli kald før servering, da smaker den best! Jeg hadde litt ristede kokosflak og gojibær over, og det passer superbra! Men her kan du selvfølgelig toppe med hva du vil, om det skulle være friske bær, krem eller ingenting! Enjoy! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg