gulrotsuppe med chili og ingefær

En klassiker! Gulrotsuppe blir aldri kjedelig, og nå som det begynner å bli høst, er dette den perfekte middagen. Krøll deg under teppet og nyt denne deilige suppen som har en sterk touch av ingefær og chili. Du kan også droppe kokosmelken, så blir det en fin purè du kan bruke som tilbehør. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kg gulrøtter
1 1/2 boks kokosmelk 
1 chili 
1 lime 
salt 
ingefær 

Kok opp en kjele med vann. Skrell gulrøttene og del dem i like biter, og ha dem opp i det kokende vannet. Kok dem til de er møre. Sil av vannet, men ikke kast det. Ha litt og litt av gulrøttene i en blender, og ha i kokosmelk. Kutt chili og ingefær, og ha det i hver gang du kjører gulrøttene i blenderen. Om suppen blir for tykk, kan du bruke litt av kokevanent til å spe den ut. Når du har kjørt alt, siler du suppen, og smaker den til med limesaft og salt. 

Server suppen varm, og pynt med finhakket chili og litt frisk kjørvel. 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg