høstens perler

Når det er høst i mammas hage, betyr det en ting – høsting av kvede! Kvede er et lite løvtre som faktisk er i rosefamilien, og på denne tiden kommer det små frukter på treet som kan minne litt om et eple. Disse er helt harde og uspiselige rå, men om du varmebehandler dem litt på kjøkkenet, kommer en fantastisk smak frem som passer til alt fra fisk og kjøtt, til ost og dessert. Jeg har brukt kvede mye, og det er like gøy å plukke dem selv hvert eneste år. De har ikke blitt helt modne enda, men de som er ordentlig gule og som lett faller fra grenen, er modne nok. Jeg klarte å finne meg en liten håndfull, og jeg gleder meg til å lage noe deilig ut av dem. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har dere smakt kvede før? De har en deilig syrlig smak, og hjemmelaget syltetøy av denne lille frukten passer perfekt som tilbehør til ost! 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg