rå sjokoladekake med havsalt og mandler

Er det noe jeg virkelig brenner for innenfor mat, så er det rawfood! Ikke at jeg lager det mye, men når jeg først starter, så blir jeg helt hekta! Det beste som finnes er jo rå mat av plantebaserte råvarer, det er både godt, sunt og gøy å lage. 

I går kom hjem sliten hjem etter jobb, og hadde usedvanlig lyst på sjokolade. Det har jeg aldri, egentlig! Til tross for at jeg var veldig trøtt, endte jeg opp med å slenge sammen masse jeg hadde i skapet, og det ble til en helt nydelig sjokoladekake. Jeg ble faktisk veldig stolt, så god var den. Og jeg skal selvfølgelig gi dere oppskriften! Denne falt til og med i smak hos Marius, og det skjer ikke så ofte når det kommer til rå kaker. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 neve dadler, uten stener
1 boks svarte bønner (gogreen ferdigkokte)
2 ss kokosolje
1 neve kokosmasse
1 klype havsalt 
3 ss rå kakaopulver
1 ts hvetegress (kan sløyfes)
100 g ristede mandler 
1 ts vaniljesukker
1 dl mandelmelk (eller annen plantemelk) 

1 plate vegansk mørk sjokolade (eller vanlig) 

Kjør alt i en foodprosessor, og smak til! Ha fyllet i en liten form, og sett kaldt. Smelt sjokoladen og ha den på toppen som glasur. Grovhakk noen mandler og litt av sjokoladen og strø det over sammen med litt revet kokos. Nam! 

TIPS; hvis du rister kokosen litt i ovnen, får du en nydelig smak! 

3 kommentarer
    1. Når bønner er kokte er de vel ikke å regnes som rawfood? Slik mat skal jo ikke varmebehandles på over 42 grader? Og sjokolade som man kjøper i butikken er som regel ikke raw. Eller har jeg misforstått konseptet raw helt?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg