deilig hjemmelaget fårikål

Ja, det finnes vel ikke så mye annet som sier mer “høst” enn Norges nasjonalrett, fårikål. Selv elsker jeg denne retten, og siden jeg aldri spiser den oftere enn èn gang i året, gleder jeg meg like mye hver eneste gang. Ikke bare er det en billig og enkel rett man kan lage mye av og ha stående, smaken er fantastisk, og ikke så altfor usunn. Det er mye fett i lammet, men et tips er å fjerne det hvite fettlaget som kommer opp på overflaten etter at den har kokt ferdig og er litt avkjølt. Vi pleier også å rense kjøttet litt etterpå, slik at man ikke trenger å servere fårikålen med masse benrester og fett. Slik blir det mer delikat, men det er selvfølgelig opp til deg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

11⁄2 kg fårikålkjøtt
11⁄2 kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann

Kutt hodekålen i båter. Legg lam og kål lagvis i en stor kjele, og begynn med lammet nederst med fettsiden ned. For hvert lag du legger, har du på salt og noen pepperkorn. Hvis man ønsker å ha sausen litt tykkere, kan du også strø litt hvetemel mellom lagene. Hell til slutt på vannet. Når det koker, setter du på lavere varme og lar det trekke i ca. 2,5 time til kjøttet er mørt. 

TIPS: Om du skal servere fårikål til middag, burde du lage den dagen før. Den smaker mye bedre etter et døgn! Server med kokte poteter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg