NIT

Ja, like før jul var det klart for nok en NIT-middag, middagen der jeg inviterer to av mine beste venner, Ingvild og Tanie, på en helaften. Jeg har alltid forskjellig tema, som oftest etter sesong, og aldri mindre enn fem retter. Disse skal overraske, men samtidig være gjennomførbare i en bitteliten leilighet med èn kjøkkenbenk, så dere kan tro at det er en utfordring. 

Denne gangen overgikk jeg meg selv en høy gang, og brukte over en måned på å planlegge. Temaet jeg valgte var “vinterskog” og jeg la virkelig alt jeg hadde i dette. Blant annet tok jeg kontakt med en tilfeldig kokk i Hønefoss, som jeg gikk ut i skogen med midt i mørket og plukket mose med. Jeg fikk også Marius til å kjøre land og strand rundt for å hjelpe meg med å få tak i de rareste ting, og jeg kontaktet minst ti personer i hele Bærum da jeg ville ha to små bjørkestubber som dekorasjon. Jeg kjøpte til og med ny tallerkner til alle de syv rettene, bare fordi jeg ville ha det helt perfekt. Gud, som jeg elsker dette. 

Jeg elsker jo mat, både å spise og å lage, og siden jeg ikke har noen restaurant å oppfylle drømmene og ideene mine på, blir det hjemme hos meg i stedet. Jeg skulle gjerne hatt en superstor spisestue med et bord for tjue personer – minst, hvor jeg kunne invitere så mange som mulig flere ganger i året. Det er min store drøm! 

Jeg tenker også at rundt matbordet er det hyggeligste stedet man ser hverandre, og at det er viktig å dele slike kvelder sammen med dem man er glad i. Og det at mine to beste venninner mener det samme og faktisk velger å komme hit for å spise med meg, gjør alt verdt det! 

Alt av dekorasjon er ihvertfall plukket eller funnet selv!

….så, som dere skjønner så ble denne middagen veldig bra, og alt gikk som planlagt! Jeg håper at dere liker bildene under, og kanskje kan dere komme med tips til neste middag? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjemmebakt surdeigsbrød servert på bjørkestubbe
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPisket kviteseidsmør med purresot over
OLYMPUS DIGITAL CAMERARotmosvaffel stekt med ribbefett servert med sprøstekt pinnekjøtt og rotmos
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEt dårlig bilde dessverre, men jeg hadde tørris under granbaren, og da jeg serverte, helte jeg varmt granbarvann over, slik at det kom masse røyk opp rundt stenen med forretten på

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Smørstekt torsk med brent småløk og brent pepper 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rosastekt reinsdyr med potet/selleripurè, rødvinssaus tilsmakt einebær, rosenkålblader og selvplukket og fritert reinlav
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ostekrem av västerbotten servert på sprø rugsbrødsmuler med revet västerbotten over
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAValrhonaegg med nyr/vaniljekrem og tindvedgelè. Serveres med en tindved-og appelsindrink med ingefærøl i.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sjokolademousse med grønn mose og et lite hippentre
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjemmelaget iskrem av brunet smør på en seng av karamellisert hvit sjokolade, med hvit sjokoladesnø på toppen

….Jeg er selvfølgelig strålende fornøyd for at jeg i det hele tatt klarte å gjennomføre denne middagen! Alle rettene ble så og si slik jeg ville ha dem, og alt smakte godt. Noen ting kunne sett bedre ut, og det var også noen småting jeg ville ha med som jeg ikke klarte å få tak i, men så lenge gjestene er fornøyde, er kokken fornøyd også! 

Takk for at jeg fikk servere denne maten til dere! 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg