ferske rundstykker med rørte jordbær

Endelig søndag! Det er alltid litt slitsomt å komme tilbake til jobb og hverdag etter en lang juleferie, men litt godt er det jo også. Det er ihvertfall veldig godt med en fridag hvor man kan stå opp sent, ligge under dynen med kaffekoppen og ha på tv´en i bakgrunnen. Jeg våknet opp ganske uthvilt, og fikk skikkelig lyst til å bake noe. Og tro meg – det skjer ikke ofte! Jeg fant frem det jeg hadde i skapet, og bestemte meg for å lage noen grove rundstykker, som jeg selvfølgelig skal gi dere oppskrift på. 

Etterhvert skal jeg ta søndagsvasken og få trent litt, før kvelden kan komme krypende inn. Jeg ønsker dere en fin dag videre! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

150 g sammalt rug 
150 g siktet hvetemel 
280 g sammalt hvete, grov 
2 ss hvetekli 
1 ts salt
2 ts sukker
3 1/2 dl lunkent vann 
3 ss olivenolje 
1 pk tørrgjær

sesamfrø 
valmuefrø 

Bland alt det tørre i en bolle, og elt mens du heller i det våte. Elt til du har en fin deig. 
Sett deigen til heving i en halvtime, gjerne på et lunt sted med et kjøkkenhåndkle over. 

Når den har hevet til dobbel størrelse, deler du den i to, deretter i seks hver, slik at det blir tolv rundstykker. Trill dem runde, legg dem på et stekebrett og sett dem til heving i en halvtime til. Pensle med melk eller vann, dypp dem i sesamfrø og valmuefrø, og stek dem på 200 grader i ca 10 minutter. Server varme, gjerne med rørte jordbær! Jeg elsker også smøret til Berit Nordstrand som inneholder kokossmør. God søndag!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg