eggeform med cottage cheese og bimi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva betyr mandag? Jo – kjøttfri middag! Jeg prøver så godt jeg kan å følge dette, ikke bare fordi det er en god sak som alle burde støtte, men også fordi vegetarmat er godt, sunt og enkelt. Hver eneste mandag har vi kjøttfri middag på jobben, noe som gir meg skikkelig inspirasjon. 

I dag ble det ikke helt vegetar, men det ble ihvertfall ikke noe kjøtt. Jeg lagde en deilig og sunn eggeform med den fantastiske grønnsaken bimi, som er en krysning mellom brokkoli og grønnkål. Smaken er nydelig, og den passer til det meste. Denne paien anbefaler jeg virkelig! 

3 store poteter
2 sjalottløk
3 ss cottage cheese, mager
olivenolje

Kutt tynne skiver av potetene, og legg dem fint utover i en ildfast form. Kutt løken i halve ringer og dryss over. Ha litt olivenolje over, og cottage cheesen. Stek dette på 200 grader i ca 10 minutter, til potetene har fått litt farge. Ta deretter ut formen. 

6 egg 
1 halvt beger cottage cheese, mager 
salt
pepper 

Kjør dette sammen med en stavmixer, og hell det over potetene i formen. 

1 pakke bimi 
revet mozzarella 

Del bimien i to på langs og legg den fint ned i eggeformen. Dryss over litt mozzarella, og sett formen inn i ovnen igjen. Stekes på 180 grader til den er fast og fin. Server straks – gjerne med en frisk salat og yoghurt. God mandag! 🙂 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg