min største drøm er oppfylt

I dag har jeg gjort noe jeg har drømt om i altfor mange år – hundespannkjøring! Her på Beitostølen kan man få lov til å bli med på dette, enten halvdagstur, heldagstur eller lenger. Siden vi bare er her en helg så ble en halvdagstur, men jeg kunne like gjerne holdt på i tre dager. Herregud, for en fantastisk opplevelse dette var. Jeg bestemte meg raskt for å bestille, og det angrer jeg ikke et sekund på! De som jobbet der var svært profesjonelle og flinke med hundene sine, og alt var godt planlagt. Det er også mulig å låne heldress og sko der, både fordi hundene hopper på deg hele tiden og fordi det er veeeeldig kaldt. Jeg er jo en ispinne hele året, så det ble jammen meg heldress på meg og. Det anbefaler jeg virkelig om noen av dere tenker å dra på denne turen.

Først fikk vi lov til å gå inn i hundegården og hilse på alle hundene. Alle ville bli kost med, og om du er som meg og elsker hunder, så er det vanskelig å gå derifra. 
Deretter fikk vi instruksjoner om hvordan man beveger seg når man står på sleden, og hva som kan gå galt. Vi ble vel ganske tidlig enige om hvem som skulle sitte og hvem som skulle stå, haha! Vi fikk også sette sele på hundene våre, og feste de til sleden vår. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turen gikk over et stort vann og inn i skogen, hvor det var løype. Hundespannkjøring på denne løypa er noe som alle kan gjøre,  det eneste som er en utfordring er å holde balansen og ha kontroll på gjengen din, altså hundene. De løper og løper, og de stopper ikke uansett hva, så det er viktig å følge med på de som er foran deg. Det er helt fantastisk å se hvor godt disse hundene liker seg i denne jobben, det er virkelig facinerende. 

Da vi hadde kommet halvveis tok vi en liten pause på noen reinsdyrskinn, hvor vi fikk servert kaffe og småkaker. Det er en enkel rute å kjøre, men for dem som har en heldagstur var det tydeligvis noen fler utfordringer. Vår runde var akkurat passe lang, men jeg kunne selvfølgelig kjørt litt lenger. 

Jeg har faktisk ingenting negativt å si om denne opplevelsen! Været var perfekt, hundene var kjempeflinke og jeg fikk en opplevelse for livet. Om dere noen gang er i nærheten av Beitostølen så dere prøve dette. 

5 kommentarer

Siste innlegg