sunne havrekjeks med tranebær og chiafrø

I dag var det en sånn dag hvor jeg får lyst til å bake, lage noe digg, helst noe sunt, som jeg kan blogge om og spise etterpå. Det er ikke så ofte det skjer lenger, men når den dagen først kommer, kan ingenting stoppe meg! Noen ganger trenger man bare litt påfyll, og da er det perfekt å lage noe man ikke trenger å få så dårlig samvittighet for å stappe i seg på en hverdag. Denne gangen var jeg bare nødt til å lage havrekjeks, for det finnes jo ingen over eller ved siden av! I tillegg er havre utrolig sunt og godt for oss. 

Jeg prøvde meg litt frem og tilbake med forskjellige oppskrifter på nettet, så dette er en god blanding. Kjeksene blir ikke sprø og tynne, men heller tykke og veldig mettende. Å lage disse tok under fem minutter, og nå lukter det deilig i hele huset. Jeg gleder meg allerede! Lag noen du også, da vel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 dl havregryn, lettkokte
1 dl sammalt hvete grov
3 dl melk 
2 ss rapskokos, smeltet
1 ss honning eller 1 ts kokossukker (eller annet)
1 ss chiafrø 
salt
revet kokos
tranebær

Bland sammen havregryn og melk og la det stå litt mens du blander sammen det andre. Bland alt sammen, og smak til. Det er også godt med kanel om du liker det! 

Lag små klatter på et stekebrett med bakepapir og stek dem på 200 grader til de er fine og gyldne. Server dem varme, gjerne med litt brunost på! Jeg brukte lett fløtemysost. Nam!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg