tagliatelle med hjemmelaget tomatsaus og middelshavsgrønnsaker

Pasta er så mye mer enn bare pasta, og for meg er en liten skål med god pasta noe av det diggeste som finnes. Om jeg skal kose meg skikkelig en sjelden gang er det vanligvis det jeg lager, og hva jeg har som tilbehør kommer helt an på. Man kan lage mye godt som ikke krever så lang tid, og jeg har hundrevis av gode oppskrifter jeg gjerne vil dele med dere! Men først skal jeg gi dere en oppskrift mange av dere siklet på i dag på instagramstoryen min, og det ble faktisk en av de bedre pastarettene jeg har laget. Nam!

….Når jeg lager tomatsaus bruker jeg så lang tid som overhode mulig, fordi den skal smake perfekt. Du kan selvfølgelig kjøpe en ferdigsaus og eventuelt smake den til med litt hvitløk og chili, men om du har tid anbefaler jeg virkelig å gi tid og kjærlighet til sausen din. En god tomatsaus kan også lages noen dager i forveien, da får smakene satt seg godt. Oppskriften under viser hvordan jeg alltid lager min, og selvom det ser mye ut, går det utrolig fort. Det er egentlig bare å slenge alt i en gryte, også kan den stå og koke ferdig. Den vi vil ha er en tykk og deilig tomatsaus med en fyldig smak og mørk farge. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 løk 
3 fedd hvitløk 
1 chili
2 ss sukker
3 ss olje
1 lite glass tomatpurè
5 dl hakkede tomater
evt. 1 dl rødvin
1 revet gulrot 
1 stangselleri

Varm oljen i en kjele. Grovhakk løk og chili og ha det i, og tilsett sukkeret. Når de har frest litt og er gyldne i fargen, kan du ha i tomatpurèen. Rør godt ofte som det ikke svir seg i bunn. Etter ca. 4 minutter kan du ha i de hakkede tomatene, gulroten og sellerien. Så kan dette stå og koke på middels varme så lenge som mulig. 

3 ss soyasaus
saft fra 1 sitron 
salt
pepper 

Når alt har kokt godt kan du kjøre den opp med stavmixer eller blender, slik at den blir glatt og fin. Og så er det bare å smake den til! Mine beste tips er de over, og smak deg gjerne frem med mer eller mindre av ting. Det finnes ingen regler for hva du kan ha i en tomatsaus! 

1 rød paprika
1 aubergine 
1 gul løk 

Kutt alt i grove terninger, ikke for store. Stek dem deretter i ovn eller i panne på høy varme og med en god del olje, slik at de blir sprø og gyldne i fargen. Bland dem deretter inn i sausen. 

Valgfri pasta (jeg brukte tagliatelle)
revet parmesan 
frisk basilikum, gressløk og persille (eller annet)

Kok pasta, vend inn sausen og grønnsakene, og riv parmesan over. Topp med litt friske, grovhakkede urter og litt god olivenolje. Og ikke minst – nyt! 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg