jeg kunne se henne

Det satt en jente rett ovenfor meg i dag, på stasjonen. Klokken var snart halv tre, og jeg var sent ute til jobb. Hun hadde lange, tynne ben og en lang, beige jakke som skjulte lårene hennes. Håret var mørkeblondt, og hun hadde satt det opp i en slurvete, stor dott på hodet. Man kunne se at hun verken hadde tid til å spise eller sove.
Hun hadde ihvertfall ikke gjort det på en god stund. De likbleke hendene hennes med rød, avflasset neglelakk satte inn ørepropper i ørene, før hun reiste seg og gikk forsiktig inn på toget. Mosstoget. Hun satte seg ikke rett ved siden av meg, men jeg kunne se henne om jeg reiste litt på hodet og snudde meg rundt. Hun så veldig trist ut, ikke bare fordi hun hadde tårevåte øyne, men fordi hun kun så ut av vinduet hele veien. Det var akkurat som om hun tenkte på noe helt annet. At hun var et helt annet sted.

Å miste den man er glad i og har levd lenge med er noe av det verste som finnes. Du føler at du har mistet en stor del av deg selv og livet ditt, og det eneste du har lyst til er å dra et annet sted, langt vekk, å starte helt på nytt. Enten det er bestevennen din, som du har vært sammen med hver eneste dag i over to år, og som du trodde skulle være der i all evighet, eller det er kjæresten din som heller vil treffe andre jenter, enn å være sammen med deg. Alt som skjer i livet ditt, og mitt, har alltid en mening til slutt. Det vil komme tider hvor du svever i skyer av lykke, og tider hvor du helst bare vil lukke øynene og glemme alt.

Akkurat nå er jeg i den delen av livet mitt hvor jeg jobber hver eneste dag, og hvor jeg egentlig ikke har tid til noe annet. Jeg har glemt en del av meg selv, og det har gått mye mer utover fritiden min enn det jeg hadde forventet. Du føler at du gjør det rette for deg, men du klarer samtidig ikke å plassere det i livet ditt, naturlig. Du har mistet kjæresten din, og du ser ikke vennene dine oftere enn hver andre uke.
 
Jeg i en liten periode hvor jeg absolutt ikke vet hva jeg skal gjøre, hvem jeg skal gå til med problemene mine, og hvilke venner jeg fremdeles har. Det er noe jeg er nødt til å finne ut av selv, men hvordan skal jeg gjøre det? Jeg har det bra, men jeg er også veldig forvirret og ulykkelig. Hva tror dere?

30.aug.2010

På Søndag var det personalfest ute på Oslofjorden, og det var faktisk sol og deilig hele dagen, bortsett fra en liten time med regn. Vi koste oss med vin, sjømat og alle var stort sett i kjempegodt humør. Jeg synes det er bra at det er noen jobber som fokuserer på det sosiale, og jeg er glad for at de gjør det på min jobb – og holder fester og ting for at vi skal bli bedre kjent, og føle oss mer velkomne.

Jeg lovte mange bilder, både til dere og til de andre på jobben, så jeg håper at dette er nok.

god natt

Jeg har jobbet i hele dag og i hele natt, og er bare nødt til å legge meg. Dessverre. I morgen skal jeg ut i Oslofjorden på båttur med alle de andre fra jobben, og vi skal kose oss med skalldyr, vin og forhåpentligvis sol, selvom det er meldt regn og kald vind. Det blir kjempekoselig, så……ja. Jeg har ikke så mye mer å si, egentlig. I går kveld rakk jeg akkurat ikke siste buss, og derfor var jeg nødt til å bli med storesøsteren min ut. På en rockebar. Faktisk fler, også….det var kjempehyggelig og jeg ble kjent med mange nye mennesker, som feks. hennes nye kjæreste. Etter noen øl og godlåter sovnet jeg på sofaen hennes sammen med et tynt laken og en kosete hund.

Nå er snart klokken fire og her sitter jeg og blogger med håret i et vått håndkle og ansiktsmaske. Håper dere sover godt og at jeg får blogget i morgen! God natt 🙂

jeg løper

Frokost.. Det er lenge siden sist, skal jeg si dere. I dag klarte jeg å stå opp litt tidligere enn vanlig, og fikk derfor tid til en ordentlig god frokost. Om litt under en time sitter jeg på toget på vei til jobb igjen, og det føles som at hver eneste dag går likt. Merkelig.

Jeg vet at jeg blogger lite for tiden, men det er fordi internettet ikke virker, som dere vet fra før. Jeg skal prøve å fikse det snart, men det er liksom ikke så veldig mye jeg kan få gjort da.


I går var jeg og handlet noen småting, blandt annet en sjokoladebok. Den er utrolig bra, med mye gode oppskrifter, kanskje jeg legger noen ut her på bloggen 🙂 Boken er ihvertfall skrevet av Kristin Jacobsen, og anbefales virkelig.

Nå må jeg kle på meg, pusse tenner og løpe til toget. Hvis internettet virker når jeg kommer hjem, blogger jeg. Love!

tenk det

Hei hei. Jeg har jobbet helt til nå, og for å være ærlig begynner jeg å kjenne det i kroppen. At jeg har valgt et hardt yrke. Kokk….

Uansett, jeg elsker livet mitt for tiden. Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det er å ha en fast jobb. i stedet for å streve med skole i flere år fremover. Selvom det er hardt og sliter litt, er det utrolig lærerikt, morsomt og faktisk mye bedre enn jeg hadde forventet.

Siden jeg er alene her hjemme ikveld, og siden jeg starter på jobb klokken tre i morgen, skal jeg bare slappe av til jeg sovner. Jeg har laget meg camillete, satt på rolig musikk, lagt meg i sofaen og ordnet noen små bruschettaer. Det er så godt!! Føler at jeg nesten må skrive "oppskriften"……nei. jo. nei….jo!

Kutt opp tomater i små biter, hakk fersk basilikum og salvie, bland det sammen og hel olivenolje, salt og pepper over. Skjær opp noen brødskriver og smør litt smør på. Rasp fersk hvitløk og legg opp på smøret. Legg tomatblandingen over, riv litt parmesan og ost over, og stek det i ovnen på 200 grader til osten har smeltet og brødet er ristet. Enkel, god og sunn lunsj, fingermat eller forrett!

Ja, så var det meg da…jeg fortsetter med at jeg skal dusje, ta fotbad, hårkur, legge agurkskiver over øynene bare fordi det ser ekstra proft ut, hihi, og ta ansiktsmaske. Jeg elsker sånne kvelder, det er så….jentene og koselig.

Også skal jeg legge meg tilbake i sofaen og lese OFW magasinet som jeg har lest ca…. 4 ganger nå.

Ja…også skal jeg fortsette med kosthold-innlegget, da, vet dere. Håper dere liker å være tålmodige 🙂 Kos dere videre i kveld!

økologisk handel

Det blir veldig mye bildeinnlegg for tiden, for jeg har rett og slett ikke tid til å skrive lange tekster. Ihvertfall ikke enda. Det er mange som har ønsket meg lykke til med lærlingen, og jeg vil bare si tusen takk! Det har gått veldig bra så langt, og jeg synes at jeg har lært mye nyttig på disse få dagene. I dag hadde jeg fri, men i morgen skal jeg jobbe igjen, og jeg gleder meg faktisk. Mange av dere lurte også på hvor jeg var lærling, og det er på en fransk restaurant som heter Brasserie France, og som ligger i Oslo. Et veldig fint og koselig sted med helt nydelig mat. Anbefaler virkelig å ta en tur!

I dag har jeg bare slappet av, siden det som sagt var min første fridag. Jeg sov lenge, handlet masse god mat, og gjort ting jeg ikke har fått tid til, som feks å vaske leiligheten. Jeg dro også for å handle noen småting jeg har utsatt alt for lenge, så det var deilig å bli ferdig med det. En ny rettetang, og en krukke med jomfru kokosolje. Det er utrolig bra, og du kan feks ta litt i en smoothie til frokosten. Det smaker også veldig godt, men husk at det bare er fett, og at det er dumt å ta det sent på dagen. Det er kun sunt i små mengder. Det koster rundt 130 kroner i helsekost butikker. Den jeg kjøpte er også Fair Trade, og økologisk.

Jeg kom også over noen spesielle små kuler, som også er økologiske. Dette er tørkede bringebær, stikkelsbær, solbær og jordbær som det er hvit sjokolade rundt. Prisen er litt høy, men det er jo kjempegodt, og alt som er økologisk er bra, det mener ihvertfall jeg.

Nå er jeg nødt til å legge meg, for jeg skal prøve å ta meg en liten handletur i Oslo i morgen, før jobb. Kos dere videre. Jeg håper dere synes det er okey at jeg har så mange bildeserier, altså… det er bedre med for mange enn for få, er det ikke? 🙂