three words

Hei mine kjære! Jeg har vært så sliten etter å ha vært i Porsgrunn at jeg rett og slett ikke har orket noe blogging. Dessuten har jeg ikke akkurat gjort noe som det fakisk er verdt å blogge om, bortsett fra å ligge hjemme i leiligheten å se på filmer, være med venner og være småsyk. Det vanlige, vet dere… 

Uansett. I går var jeg ute en liten tur med to veninner for å hilse på gamle kjente, og det var kjempehyggelig, selvom jeg helst ville ligge hjemme i sengen min. Jeg har blitt så slapp i det siste, føler meg snart som en gammel kjerring som ikke vil noe annet enn å slappe av. HEH. 

I morgen er det nyttårsaften og jeg har ikke peiling på hva jeg skal enda, og for å være ærlig så har jeg ikke verdens beste tid heller. Antrekket tar jeg på sparket, rett og slett fordi jeg ikke orker det styret med å løpe fra butikk til butikk i håp om å finne den “perfekte kjolen” for det vet jo vi alle – den finner man ikke dagen før nyttårsaften.

Ellers så har jeg sendt vinnerne av konkurransene mail, så jeg slipper å skrive navn her 🙂 Håper jeg får blogget i morgen, men hvis ikke – kos dere masse, og ha det kjempegøy! Hvem skal dere gi deres første 2011-kyss til, da? hihi

hvordan steke en kalkun?

Mange av dere spurte om jeg kunne legge ut oppskrift på kalkunen jeg lagde til jul, og selvfølgelig kan jeg det! 
 
Det første jeg gjorde var såklart å kjøpe en stor kalkun og tine den. Nå den var ferdigtint satte jeg den oppi en dyp form, slik som på bildet. Epler, løk og appelsiner ble kuttet opp i passe store biter, og stappet inn i kalkunen, samt lagt rundt. Pass på at du skjærer av alt skallet på appelsinen slik at du ikke får en besk smak. Jeg elsker også urter, og derfor hakket jeg rosmarin og persille som jeg blandet og hadde rundt. Vann og smeltet smør med litt krydder penslet jeg over, og etter at jeg helte rundt 3-4 dl med vann rundt i formen, satte jeg den inn.

En kalkun skal steke rundt 40 minutter pr. kilo, og på rundt 160 grader. Det er viktig å holde et godt øye med fuglen når den står i ovnen, og det kan også være lurt å helle litt vann over den en sjelden gang, slik at den får en sprø og gylden overflate. Om du er usikker på steketiden kan du stikke ett hull i kjøttet og se om det renner “ren” kraft ut – da er den ferdig.

Yndlingstilbehøret mitt til kalkun er rødkål, poteter, rosenkål, saus og walldorfsalat. I en kalkunpakke får du med innmat som du kan koke kraft på, og senere lage en smakfull saus av. Til kalkunen. Jeg håper dette hjalp dere litt på vei, og at dere får en herlig middag på nyttårsaften! Selvom dette tar tid og kanskje koster litt, er det allikevel enkelt og en sikker vinner.

26.desember

Hei alle sammen! I går dro storesøsteren min og jeg ut med de gamle vennene hennes, og det var utrolig hyggelig. Særlig fordi jeg ikke kjenner noen her fra før av.

Da jeg kom hjem ble jeg kjempedårlig, og nå ligger både mamma, pappa, Maja og jeg i hver vår seng med feber, hoste og omgangssyken…Kjempefestlig! 🙂

Det er bare pappa og jeg som er våkne nå, så vi ligger og ser på mummitrollet og slapper av. Jeg skal vel ikke gjøre så mye annet i kveld enn å ta det helt med ro. Egentlig skulle jeg jo ut for å ta mase fine bilder, men det ble jo mørkt rundt klokken tre, så jeg får heller prøve på det i morgen, om jeg er opplagt. Nytt bankkort må jeg også fikse…sånn er det å ha banken sin i en by du kun besøker fire ganger i året! Anbefales ikke.

Håper ihvertfall ikke dere er syke, og at dere får en fin romjul. Love.

pakker og julestrømper

Ja, da var julen ferdig for denne gang! Ihvertfall nesten…Julaften i år var kjempehyggelig, og jeg fikk utrolig mye fint som jeg skal fortelle om senere. Kalkunen min var vellykket, heldigvis, og etter at vi hadde spist, koste vi oss med gaver, prating og kaffe. I tillegg var bestefar her, og siden vi aldri har feiret med han før, var det veldig gøy.

I går dro vi ut for å ønske alle i familien god jul og et godt nytt år. Det er så utrolig kaldt, i går var det faktisk -25 grader her, så det er nesten umulig å gå i noe annet enn vinterjakke og lue når man går utenfor døren. Huttemegtu! Er det like kaldt hos dere?

Nå skal jeg ut i snøen og solen for å ta noen fine bilder, så vi snakkes senere i dag! Kos dere masse 🙂

i dag er det jul

 I går kveld kom vi frem til slutt, etter en lang bilkø, en glatt vei og et kort besøk i Larvik. Da vi kom hadde pappa allerede hugget et fint juletre som stod midt i stuen, og som var klar til å bli pyntet. Jeg elsker å pynte juletreet, det gir liksom all den julegleden og stemningen som ikke har kommet. Treet ble kjempefint i år også!


Og da vi hadde pyntet juletreet ferdig, fikk jeg lov til å legge alle gavene under treet.

Nå har vi nettopp stått opp og spist julefrokost. Maja og jeg har lagt oss i pappa sin seng for å spise godteri av julestrømpen vi våknet opp med på nattbordet, og for å se på tre nøtter til askepott 🙂 Sånn er det her hver eneste julemorgen, og det er så koselig!

Nå skal vi snart dusje og gjøre oss klare, også skal vi opp til mormor og deretter til tanter, onkler og kusiner for å ønske alle en god jul! Og i kveld, da skal vi feire. Gleder dere dere like mye som meg? Håper ihvertfall alle får en fantastisk julaften, så kanskje jeg blogger litt senere også. Kos dere masse 🙂 Og selvfølgelig……god jul!

endelig kan ferien starte

Endelig er jeg helt ferdig med julehandel og juleforberedelser, så nå kan jeg bare slappe av og nyte den siste kvelden hjemme alene. Kalkunen er nå, etter mange timer frem og tilbake, godt plassert i ovnen, og jeg ligger i sofaen og koser meg med en god salat etter en lang dag. Jeg har handlet ubeskrivelig mye i kveld, både til meg selv, leiligheten og til andre og løpt rundt som en gal for å prøve å finne de riktige tingene, så det er deilig å være ferdig! Det var så mange poser til slut at Tanie og jeg var nødt til å dra med hele trillevognen opp til meg. Ganske deilig å bo midt i sentrum. 

Når jeg har spist og slappet av litt, skal jeg løpe inn på soverommet for å pakke til i morgen, også er det bare å vente på at kalkunen skal steke ferdig. Er vel rundt……to-tre timer igjen, kan jeg tenke meg.  

Fikk kjøpt meg et par nye uggs i dag, også. Det var sannelig på tide, de andre har jeg jo hatt i over ett år, og i tillegg har de vært gjennom en liten periode i russetiden, så det blir deilig å bytte dem ut med noen nye. Jeg kjøpte også masse annet, men det skal jeg ikke pakke opp før på julaften!

Jeg elsker å kjøpe ting til meg selv, men i år har jeg faktisk vært ganske flink med pengebruken, så det er ikke så fryktelig spennende ting, bare nødvendigheter!
Jeg kan ikke love at det blir like mye blogging hjemme hos pappa, for han er mannen i huset og det vil si at han bestemmer når jeg får sitte på dataen og ikke (haha) men siden jeg er så søt så klarer jeg sikkert å smiske til meg ihverfall en halvime hver dag! Blogger ihvertfall på julaften, det skal jeg love dere 🙂 Kos dere masse i julen, og ikke glem meg! Love.

jeg skal vise deg, jeg

Hei alle mine kjære! I dag er det endelig juleferie, og i morgen reiser jeg hjem til pappa og resten av familien for å feire! Gleder meg kjempemasse, det blir deilig. 

I dag har vi julelunsj på jobben, men først skal jeg på posten og hente en pakke, som jeg skal fortelle dere om senere. Jeg skal også steke kalkun, handle ferdig julegaver og kåre vinnerne fra tidligere konkurranser. Jeg har veldig dårlig tid, men jeg håper dere koser dere masse, så kommer jeg tilbake senere i dag!


Genser fra Litt Snob