pastakurs

I dag hadde vi pastakurs på jobben, og det var kjempegøy. Vi lagde masse forskjellig pasta, forskjellige sauser, og jeg fikk mange gode oppskrifter som jeg kan dele med dere 🙂


Se, så søt jeg er.





Her lærer vi å lage risotto!

Og her fyller vi ravioli med kremet kalvebrissel. Det ble utrolig godt!

Det er veldig nyttig med slike kurs, og jeg er veldig glad for at vi har det på jobben. Det er sånne ting man burde kunne. Pasta er noe jeg har laget mange, mange ganger gjennom utplasseringstiden min, men det er jo alltid bra å friske opp litt. Kan noen av dere lage pasta? 

29.mai.2011

 I helgen tok jeg turen til Aleksander, siden det er altfor lenge siden. Selvom det er langt er det alltid kjempekoselig, og vi finner alltid på noe å gjøre. Det er over ett år siden sist jeg var med han, så vi hadde også en del å snakke om! 

Da jeg kom, satte vi oss ut for å spise sushi.  

 


Jeg vil også ha et sitrontre hjemme hos meg..






Verdens søteste hund!

I dag har jeg fri, men allikevel måtte jeg opp halv åtte for å åpne døren for Canal Digital, som skulle ordne internettet mitt. Nå har han dratt, og jeg er lys våken. Og det er jo selvfølgelig også typisk at det er pastakurs på jobben min i dag, som jeg må komme på. Det var den fridagen hvor jeg fikk sove lenge 🙂 

Søndagen min derimot, var faktisk helt perfekt. Jeg våknet sent, dro rett på trening hvor jeg løp av meg nesten tusen calorier, og på kvelden lagde jeg taco og så på Jersey Shore…alene. Og med god samvittighet! Det er deilig å ikke være med noen hele tiden.

blås meg i fjeset

Hallo! I dag har det skjedd masse på jobben, blandt annet så gikk noen av 2. års lærlingene opp til fagprøve i dag, og alle bestod! Det var kjempegode nyheter, og de dårlige er at jeg er den neste ut! Det er jo fortsatt ett år til, men det går fort, og jeg har mye igjen å lære. Gjett om jeg gruer meg! 

Da jeg var ferdig på jobb, gikk jeg ned i restauranten for å få i meg en kjapp matbit mens jeg ventet på toget. Jeg endte opp med dagens forrett, som er hvit asparges suppe og ovnsbakt salmalaks. Det er ganske rart å gå ut av kjøkkenet, og plutselig bli en av gjestene, særlig når jeg må sitte og spise mat jeg selv har laget. Men god var den, og jeg anbefaler den virkelig!  Her er dagens meny;

Aspargessuppe laget på hvite asparges, servert med ovnsbakt salmalaks
Kalveentrecote med portobellosopp, fritert sjalottløk og rødvinssaus
Vellagrede, franske oster
Brasseriets velfylte dessertvogn

Apropos jobben min, Brasserie France. Vi har fått en “fan side” på facebook nå, og jeg vil at så mange som mulig skal oppdage den. Facebook siden vår finner du om du klikker her.


Hvit asparges suppe med ovnsbakt salmalaks – 120 kroner.

Ellers vil jeg bare takke for alle de hjelpende kommentarene jeg fikk på forrige innlegg, og fortelle dere at dere tok riktig! Jeg har endret til RAW, men vet dere hva jeg gjør for å få det tilbake til vanlig format, eller hvordan jeg legger det inn som RAW? Dette er veldig viktig for meg, dere, så være så snill å svar om du vet løsningen. Dere er verdens beste! 

dere må hjelpe meg

Mine kjære lesere. Det er i slike tilfeller som denne, hvor jeg er så glad for at jeg har blogg, og så mange hyggelige og hjelpsomme lesere! 

Jeg har et veldig stort problem med kameraet, og det går fort utover bloggen min. I dag tok jeg 100 bilder, alle med samme innstillinger, og da jeg skulle legge dem inn på dataen (på den måten jeg gjør det på hver eneste gang) så kom det kun opp 15 bilder. Resten kom ikke opp. Alle bildene er på kameraet og det står ingenting rart på dem, men de kommer altså ikke opp på dataen. Jeg gikk inn på “min data” og fant hele mappen, men det er kun de 15 som vises. Alle de andre er det kryss over!

Jeg slettet de 15 som jeg fikk lagt inn, fra kameraet, og nå er det ingenting som kommer opp. Vet noen hva jeg gjør, eller hva dette er for noe? Jeg har prøvd å legge det inn med kabel og alt, men ingenting fungerer, og jeg er redd for at noe er feil eller ødelagt.

Håper virkelig at noen av dere vet feilen, og at dere forteller løsningen til meg. Isåfall, tusen takk! Nå må jeg sove…. og jeg som hadde tatt så mange fine bilder til dere. Søren. 

sjokolademakroner med bringebærkrem


oppskrift hentet fra boken “smaken av sjokolade” av Maxine Clark 

GIR RUNDT 10 STORE MAKRONER ELLER 40 SMÅ MAKRONER
275 g melis, siktet
140 g malte mandler (mandelmel)
25 g kakao
4 eggehviter
en liten klype salt

to stekeplater dekket med bakepapir eller silikonmatter
en kakesprøyte og enkle munnstykker størrelse 10 & 12

Forvarm stekerovnen på 200 grader. 

Ha melis, malte mandler og kakao i en blender. Kjør i ca 1 minutt slik at alt er godt blandet. 

Pisk eggehvitene stive med saltet i en ren og tørr bolle ( her anbefaler jeg en miksmaster ). Når du har pisket egget stivt (marengs), venter du så inn mandelblandingen med en slikkepott. Pass godt på at du unngår klumper og at alt er godt blandet. 

Fordel blandingen i to sprøyteposer med munnstykke 10 for små makroner, og 12 for de store. Spøryt tjue 6 cm makroner eller åtte 3 cm makroner godt fordelt på stekeplatene. Pass på at det er nok mellomrom mellom hver makron, de kommer til å flyte litt utover når de stekes. 

Stek makronene på 150 grader i 6-10 minutter. Når de er ferdig stekt, lar du de ligge og avkjøle seg på brettet til de er faste og sprø, slik at du lett kan få dem av. 

Legg to og to makroner sammen med bringebær kremen i midten.

Bringebærsmørkrem

6 eggeplommer
200 g sukker
1 1/2 dl vann
500 g usaltet smør, mykt

et sukkertermometer 

Pisk eggeplommene lyse og skummende med en miksmaster.

Ha sukker og vann i en liten kjele. Ha sukkertermometeret i. Da kjelen av varmen når termometeret står på 116 grader, og tilsett den i eggeplommene i en jevn og TYNN stråle under konstant røring til det blir en blek og tykk mousse. Jeg pleier å gjøre dette med en miksmaster.
Rør smøret hvitt i en annen miksebolle, og bland begge blandingene sammen. Ha i litt vaniljeessens om ønskelig. 

Tin 350 frosne bringebær i en sikt over en bolle. Ha all saften som renner ut i en liten kjele, og kok den til halvparten. Da vil du få mer smak. 

Klem bringebærene gjennom sikten. Rør den silte pureen sammen med bringebærsirupen i kjelen sammen med litt nypresset sitronsaft. Du kan søte dette litt med melis, men husk at det er mye sukker i smørblandingen. Bland bringebærblandingen inn i smørblandingen. Du kan også bruke litt rosa konditorfarge om fargen er for svak! Husk å bruk smørkremen når den er temperert. 

Makronene kan oppbevares i en lufttett beholder, som feks. i en eske. Legg dem lagvis med folie eller bakepapir i mellom. Makroner burde oppbevares i romtemperatur, men siden jeg liker dem seige og gode, er tipset mitt å legge dem i kjøleskapet 24 timer før servering – da blir de seige, og ikke tørre og sprø slik som de fleste liker dem. Romtemperes igjen før servering. 

Mitt tips er også å ha alle makronene ufylt i en eske, og ha bringebær kremen klar i kjøleskapet. De holder lenger om du  fyller dem med en gang de skal serveres, og da er de også mer delikate! Bare et lite tips 🙂

jeg kan ikke høre noen lyder

Hei! Jeg har gjort så mye i dag, så har ikke fått skrevet noe før nå. Dagene mine har fått en fast rutine, og ikke vet jeg om det er bra. Klokken syv står jeg opp og klokken åtte drar jeg på jobb, klokken seks sover jeg til jeg trener klokken 8-9, og rundt klokken elleve, tolv, sover jeg igjen. Hver eneste dag. Tror dere at man får et bedre liv av rutiner, eller skal jeg prøve å få mer ut av dagene fremover? 

Ellers føler jeg meg ganske så usexy for tiden. Jeg er likblek fordi jeg ikke har fler solkort igjen, og etterveksten har begynt å komme. I tillegg har jeg lagt på meg flere kilo etter russetiden, og jeg er kjempesliten av all jobbingen.

…hjelper ikke så mye at min kjære lavendel har dødd, heller. 




Sjerf/Laura Borghese 

Jeg planlegger å legge ut masse oppskrifter til dere i løpet av en kort tid, men det er noe jeg trenger tid på, så ikke forvent at det kommer ut i morgen. Jeg har også tusen ting i tankene som jeg vil dele med dere, men jeg trenger konsentrasjon og hvile for å få det ned på tastaturet… 

Ellers så elsker jeg å blogge! 

Forresten, tusen hjertelig takk, mine kjære lesere, for alle de koselige kommentarene på sangvideoen min. Ja, det er jeg som synger, for de som ikke TRODDE på det, og jeg synes det er veldig hyggelig at så mange tar seg tid til å skrive ros! 

Nå skal jeg sove også skal jeg….på jobb. Kanskje jeg gjør noe uten om det vanlige i morgen, hvem vet!  Natta 🙂

en hjerteglad jente

Hallo alle sammen! Klokken er nå litt over tre, og jeg kom nettopp hjem fra mamma. Jeg sov der i natt, siden jeg var like i nærheten. Etter russetiden har jeg vært kjempesliten og hatt lite i tankene, men nå føler jeg endelig at alt begynner å komme tilbake på plass igjen, som blogging, trening og søvn. 

I dag hadde jeg egentlig masse planer, men siden det regner så ble ikke det noe av, og derfor sitter jeg selvfølgelig her i sofaen, helt alene, og lurer nok en gang på hva jeg skal gjøre i dag. Senere skal jeg vel til Ingvild for å se på film, men nå skal jeg bare dusje, slappe av og spise salat. 


Håper dere har det fint, og at dere får mer ut av Søndager enn det jeg gjør 🙂 Love!