skinnende sol

I  dag har det faktisk vært strålende sol her hos oss, så jeg har vel ikke gjort så mye mer enn å ligge flat ut på stranden. Jeg var også på en liten sykkeltur alene, bort til butikken på øya her, men den blir jo bare mindre og mindre for hver gang jeg er der…bikini/Victoria’s Secret

Nå har mamma og jeg sittet oppe i mange timer hvor vi bare har snakket om alt mellom himmel og jord, så nå er det på tide å legge seg. Jeg skal jo opp tidlig i tillegg, for å møte Caroline! Det blir koselig å ha en å være sammen med her, på min egen alder!

Må bare vise dere hvordan det ser ut her på kvelden…..

Image and video hosting by TinyPic

Elsker det lyset! Minner meg så utrolig mye om barndommen min, da jeg løp rundt her og ikke ville i seng 🙂 Synes dere ikke at det ser vakkert ut? 

Sov godt da, dere!

jeg trenger deres hjelp!

Hei dere. Jeg har et fryktelig stort problem som jeg håper at noen av dere vet svaret på. 

Jeg bruker Adobe Photoshop på bildene mine, og nå i det siste har det kommet opp en melding om at “scratch disk is full”. Jeg fant en video på youtube om hvordan jeg fikser det, men jeg klarte det ikke, og i tillegg vil ikke programmet åpne seg lenger! Det står “Kan ikke åpne. Gå til Egenskaper i Windows Explorer for å åpne opp blokkeringen”, men jeg har heller ikke klart å finne det.

Vet noen av dere hva jeg skal gjøre, eller har dere noen tips? Jeg er avhengig av dette programmet, og vil ikke engang blogge uten det, så jeg håper dere kan hjelpe meg og at dere kommenterer om dere vet noe.

Ellers har jeg det kjempefint! I dag har det vært litt overksyet, men jeg har kost meg forde 🙂 Har dere det fint? 

gummibåt

Nå har jeg nettopp sett to filmer samtidig som jeg har stappet i meg tonnevis med kjeks, ost og parmaskinke. Det er farlig å dra på ferie med mamma, for hun handler alltid inn så mye godt, som man alltid sitter og småspiser på hele tiden!

Dette har vært en lang dag, og siden jeg akkurat ble ferdig med å re opp sengen, så er jeg vel nesten nødt til å legge meg. Det er lenge siden jeg har vært så slått ut.  

Det har vært kjempefint vær i hele dag, så derfor har vi ligget nede på stranden, helt til solen forsvant…

Etter ett par øl og noen vinglass hadde vi det kjempegøy med å blåse opp en gummibåt, og vi hadde det også kjempefestlig da vi kom langt ut på vannet….Ihvertfall jeg, for mamma ville heller stå på bryggen og se på meg. Å ro er noe jeg aldri har vært ekspert på, men jeg må si at jeg klarte meg ganske bra i dag, altså.

Kryss fingrene for helt ok vær i morgen da, dere! Natta 🙂

verdens navle

Hei alle sammen! Da var jeg godt plassert i sommerhuset på Hvaler, og som dere sikkert ser, så fungerer internettet. Siden jeg er alene i noen dager før Caroline kommer på besøk, og siden det er så mye å ta bilde av her, så kommer jeg nok til å blogge ganske mye.

Været er forresten nydelig, og selvom gresset ikke er klippet på en god stund, så ser det veldig fint ut her, som alltid. Jeg elsker dette stedet, og er kjempeglad for at jeg fikk fri så jeg kunne dra hit. Det er så….langt unna alt annet, og man blir så avslappet.

Jeg har nettopp begynt å pakke ut, men det er mye som gjenstår. Jeg skal jo være her en stund, men det er alltid så kjedelig å pakke alt ned igjen den dagen du drar hjem, så jeg får se hvor mye jeg virkelig orker å dra ut av bagen.


Nå skal jeg ta på meg en søt sommerkjole og løpe ned til stranden, hvor mamma sitter. I dag skal vi bare slappe av og kose oss i solen 🙂

Ble forresten intervjuet av blogit.no for litt siden! Trykk her for å lese “10 kjappe” om meg.
Ha det fint så lenge!

i dag er ikke i dag

Hei alle sammen! Nå har jeg nettopp kommet hjem fra jobb, og er egentlig nødt til å legge meg med en eneste gang! Det har vært en lang dag, jeg har til og med farget håret (samme farge….) og begynt med å pakke til i morgen. Jeg har en uke ferie nå, så i morgen drar jeg til Hvaler og blir der til neste Søndag. Jeg gleder meg som en liten unge 🙂 Jeg håper virkelig at internettet fungerer der, og isåfall skal jeg blogge masse! Men om det ikke funker, så vet dere hvorfor…Genser/Acne  Jakke&hale/Vintage  Bukse/Cubus

Ferien har vel startet for de fleste av dere, så dere må kose dere masse, og ha en kjempefin ferie. Vi krysser alle fingrene for fint vær! Masse klemmer fra meg 🙂

jeg gruer meg

Hei alle sammen! Dette har vært en veldig spennende dag. Klokken ett dro jeg og noen andre fra jobben rett opp til Frysja for å heie på lærlingene våres, som hadde fagprøve i dag! Okei, ikke heie, men vi fikk ihvertfall spise god mat og være gjester. I tillegg fikk jeg et lite innblikk i hvordan en fagprøve foregår, med tanke på at jeg skal opp om et år! Jeg gruer meg veldig, faktisk.

Vi fikk ikke smake på maten til de som jobbet hos oss, men den maten vi fikk servert var allikevel utrolig god! Begge kokkene klarte det, så gratulerer så mye 🙂

Forretten jeg fikk var ovnsbakt laks med sjøkreps, nepe og rødbet. Kjempegodt!

Andebryst med linser og redusert timiansaus.


Pasjonfruktfromasj med appelsinsaus og bær! Nydelig.

Nå skal jeg trene hjemme for en gangs skyld, også skal jeg dusje og dra på grilling med noen av jentene! Kos dere masse ikveld 🙂

bare noen småfugler og noen trær

“Jeg fryser “.. Moren trykket på en knapp som skulle få varmen til å strømme gjennom kroppen hennes, men hun klaget fortsatt over at det var for kaldt. I setet bak lå det en gammel og stor ulljakke som hadde vært yndlingsplagget hennes det siste halvåret. Hun klarte akkurat å strekke seg til den, før hun la den forsiktig over skuldrene, og lente seg rolig tilbake.

Det regnet utenfor. Man kunne ikke se så mye gjennom vinduene, bare tusen små regndråper som klistret seg fast på ruten, før de begynte å renne nedover, og ble borte. Ute begynte det å bli mørkt, og man kunne såvidt se alle menneskene som løp rundt med paraplyer og aviser over hodet, på vei til et eller annet tak hvor de kunne tørke seg. Alle var i sine egne tanker, og alle hadde forskjellige syn på regnet som dasket ned i asfalten. Det virket som om alle hatet det. Men ikke hun.

Hun tok forsiktig ut hendene fra genseren, og begynte å bite nervøst på de bleke fingrene, som fortsatt hadde litt neglelakk rester igjen.

“Er du sulten?”, spurte moren.
“Jeg vil hjem igjen”, svarte hun, og snudde seg mot vinduet. Det var ingen mennesker i gaten nå. Ingen paraplyer heller, og det var ihvertfall ikke en eneste avis å få øye på.

Moren hadde smurt rundstykker med ost og salami, og lagt det pent og ordentlig opp i en liten, rosa matboks som hun hadde hatt så lenge hun kunne huske. Men hun var ikke sulten. Hun hadde ikke følt sult på en god stund, og alle fortalte henne at det var feil. Det var noe galt med kroppen hennes, og det var hennes feil. Moren hennes fortalte at det alltid var slik i tenårene, men det var ikke sannheten. Det var bare ingen som fortstod henne lenger. Hun var forvirret, og derfor var de på vei til det stedet hun fryktet mest. Det stedet som er fullt av mennesker hun aldri har sett før, men som allikevel vet akkurat hva du føler, og hva du trenger for å få det bedre. Men hva om hun hadde det bra, og hva om hun ikke trengte noe mer, eller noe annerledes, for å være lykkelig?

Hun trivdes best alene, hun elsket å gå turer nede ved elven sent på kveldene, men det var bare fordi det ikke var noen der. Hun elsket til og med å løpe fra tre til tre, barbent,  i skogen, hvor det ikke fantes noen andre enn ett par ekorn og noen småfugler – og henne.

Bilen stoppet. Moren fortet seg ut av døren, før hun løp rundt og åpnet for henne. Hun tok forsiktig av bilbeltet, før hun løftet den svarte skinnvesken og steg ut av bilen. Det var blitt mørkt nå. Det eneste hun så, var et stort eiketre som stod rett foran henne. Det var så fint, og det hadde sikkert stått der i hundre år, minst. “Visste du at en eik kan bli flere tusen år gammel?”, spurte hun damen med den hvite, lange jakken som stod ved siden av moren hennes. Hun hadde lange, brune krøller og rød leppestift, og var den peneste hun noen gang hadde fått øye på.

“Nei, det visste jeg ikke!”, svarte damen, i det hun strakk ut armen til henne og snudde seg sakte.

Følelsen av at ingen brydde seg om henne stormet gjennom kroppen hennes, og plutselig var hun på vei inn i skogen. Den mørke skogen som alltid føltes trygg. Det var ingen der. Ingen lyder, ingen mennesker som fortalte deg hva du følte, og ingen mødre som prøvde å endre den du var. Bare ett par ekorn og noen småfugler.

De små føttene hennes hadde aldri løpt så fort før, og bak på den hvite, gjennomsiktige kjolen hun hadde på seg, hadde det sprutet jord helt opp til den tynne nakken som var dekket til med en lang, lys flette. Moren pleide å flette håret hennes hver kveld før hun gikk til sengs, for da fikk hun alltid fine krøller dagen etter. Moren pleide alltid å kalle det for englehår, for det var det det så ut som.

Hun kjente barnålene trenge seg gjennom den tynne huden under føttene, men det var ingen vond følelse. Hun likte å være i skogen, og hun likte å være alene.

Det var bare den hvite, gjennomsiktige kjolen som lå igjen. Den som hadde jord nedover hele ryggen, og som hun hadde kastet av seg før hun ble borte. Ingen vet hvor hun ble av, og det var ingen som merket at hun ble borte, bortsett fra meg. Hver kveld ser jeg henne nede ved skogkanten, hvor hun lister seg forsiktig ut på åkeren, for å løpe ned til elven og se på svanene. Hun har ikke den hvite kjolen på lenger, men hun går fortsatt barbent, og englehåret har aldri vært vakrere. Og man kan føle at hun er lykkelig. Det ser jeg.

dagens meny


Cocktail med fjordreker, avokadomousse og tomatgele “gazpacho”

Côte de Boeuf  med hvitløksbakt champignon, cherrytomater, bearnaise og pommes frites

Vellagrede, franske oster

Brasseriets velfylte dessertvogn 

3-retter kr 530,- eller         4-retter kr 630,- 

eplekake med kanelkrem


 

 • 150g sukker
 • 2 egg
 • 50g smeltet Smør
 • ¾dl helmelk
 • 150g hvetemel
 • 1ts bakepulver
 • 1½ts malt kanel
 • 4 syrlige epler
  Du trenger en langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
   
 • Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
   
 • Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
   
 • Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
   
 • Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen. Kaken skjæres i ruter ved servering.
   
  Pisk krem med sukker og kanel og ha det ved siden av, gjerne med bær eller frukt.