30.mar.2012

Hei solstråler! Tusen takk, takk, takk for søte og hyggelige kommentarer denne uken! Har så mye å gjøre, alt fra trening og pakking til kjæreste og jobb, så det blir ikke så mye tid til bloggen. I morgen drar jeg til Montpellier, men jeg skal selvfølgelig ta med dataen min, og prøve å blogge så fort jeg får muligheten. Uansett hvor mye jeg blogger der nede, lover jeg å ta en hel haug med bilder.

I dag har jeg fått pakket det meste, og det er en veldig frigjørende og deilig tanke. Etter treningen har jeg bare slappet av, ryddet litt, og spist en kjempegod lunsj/frokost.


Elsker denne blandingen, den er helt herlig! Å spise masse frukt og bær gjør meg i så godt humør! Spesielt når det er sol ute i tillegg. Det har egentlig vært litt kaldere i luften nå enn det det var forrige helg, men det gjør ingenting, for jeg drar jo til Frankrike! Bare to timer unna Barcelona. Der må det vel være litt varmere.

Kjøpte forresten en kjempesøt overdel i dag, ble helt forelsket i den. Kanskje ikke de fargene som passer best til meg, men de var allikevel veldig fine.


Skål for hoftene! Jeg vet at dere ikke liker at jeg legger ut lettkledde bilder, men den er så fiiiin, og det er jo snart tid for å være litt…lettkledd! Elsker sånt undertøy!

Nå skal jeg sluke i meg resten av fruktteen min og løpe til toget. Kos dere videre!

bak med mandelmel

I går var det søndag, og derfor tid for baking! Denne gangen valgte jeg å lage en kake av mandelmel, og det ble kjempegodt! Jeg har lenge brukt mandelmel i matlagingen min. Ikke bare for å gjøre det sunnere, men jeg elsker smaken. Det finnes mange grunner til å erstatte hvetemel med mandelmel, og siden jeg er så glad i det, vil jeg dele det med dere. Det er helt sikkert mange av dere som har hørt om dette fra før av, og som kanskje til og med bruker det, men jeg synes uansett det er viktig å få folk til å skjønne at man kan spise boller, kaker og andre godsaker uten å være over middels usunn!

– Lav GI
– Lite karbohydrater
– Naturlig glutenfritt
– Høyt proteininnhold
– Rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter

….er noen stikkord.
Mandelmel har et høyt innhold av mineraler, bl.a. magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og sink. Innholdet av proteiner er også høyt, hele 40%.

Næringsinnhold pr. 100 g:
293 kcal
40 g protein
8 g karbohydrat
11 g fett, herav 1 g mettet

Mandelmel kan være et godt alternativ for personer som av ulike grunner ikke vil eller kan spise hvetemel. Dette melet er fettredusert mandelmel som er finmalt avskallede mandler hvor 80% av fettet er tatt ut ved kaldpressing. Mandelmel er veldig lett å bruke, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for diabetikere og andre som vil spise mat som er snill mot blodsukkeret.

Lavglykemisk mat gir jevnere energi og humør, og gjør det lettere å holde en normal vekt. Med Mandelmel er det enkelt å lage fine, sunne og næringsrike bakverk med mindre kalorier og karbohydrater.

Vårt mandelmel inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. I mandelmelet er over 80% av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing, for å gjøre det bedre egnet som mel. Dette gjør at kaloriinnholdet blir redusert med hele 53% i forhold til vanlig mandelmel, og holdbarheten blir også bedre. Dette mandelmelet holder seg i ett år ved oppbevaring i originalemballasjen.

Kaken i går var kjempeenkel, og overraskende god. Melet jeg bruker for tiden er mørkt, og jeg synes kanskje det lyse melet smaker bedre, og egner seg mer til kaker, om man ikke er så glad i mandelsmak. Smaken var veldig tydelig, kunne minne om marsipan, men det allikevel på en positiv måte.


Du trenger:
130 g smør eller olje
2 egg
2 1/2 dl melk
200 g mandelmel
3 ts bakepulver
170 g sukrin

Visk eggene lett sammen og tilsett melk og oljen. Bland det tørre sammen, og ha i væsken. Rør godt sammen, og unngå klumper.
Bruk en 24 cm rund form og stek i midten av ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.

Skorpen ble perfekt, og det luktet nydelig! Dessuten er den skikkelig saftig og god. Helt klart en vinner om du går på diett og vil kose deg, eller om du vil overraske veninner med noe sunt og godt! Jeg varmet opp frosne blåbær og bringebær til syltetøy, og hadde ved siden av, sammen med et jordbær. Nam!


(fakta om mandelmel: hentet fra gronnlivsstil.no)

Jeg bruker ikke mandelmel til absolutt alt, og jeg spiser selvfølgelig også vanlig hvetemel, men jeg synes det er en fin regel å erstatte det meste av hjemmebaksten. Jeg merker også veldig forskjell. Av hvetemel føler jeg meg veldig oppblåst og tom i magen, mens mandelmel metter mer, samtidig som jeg føler meg like sunn.

Jeg kjøpte min pose på Life, men de selges nesten i alle matbutikker og helsekostbutikker, ihvertfall som jeg har sett. Prisen er forskjellig fra hvor stor mengde du skal ha – jeg kjøper en liten pose, for rundt 80 kroner. Det skal ikke så mye mel til, ihvertfall ikke hjemme hos meg, jeg er ikke den ivrigste bakeren, så en liten pose holder lenge!

Jeg håper dere har lært noe, dere som ikke har hørt om dette før. Anbefales virkelig, det skader jo aldri å prøve ut noe nytt! Og om dere har noen fine oppskrifter eller tips angående mandelmel, er det bare å skrive det! 🙂

egg, bacon og blåbærsyltetøy

God kveld, dere! Nå ligger jeg tullet inn i et pelspledd mens jeg spiser blåbærsyltetøy, blogger og ser på sex and the city. Alt på en gang. Det har vært en lang dag og jeg er kjempesliten. Vet ikke om det er gårsdagen som har lagt igjen spor, eller om jeg bare trenger å hvile, men jeg er ihvertfall klar for en tidlig kveld.

Solen har skint i hele dag, og det blir ikke mørkt før klokken åtte. Da er det fortsatt like varmt. Å føle at sommeren nærmer seg, er en herlig følelse! Har fått gjort mye her hjemme i dag, som å vaske, rydde og organisere. Jeg har også vært masse med Marius, spist egg og bacon….

…Og trent. Fikk bare vært der i 45 minutter før det stengte, men å sykle i femten minutter og hard styrke i en halvtime er greit på en søndagskveld.

I morgen har jeg heldigvis fri, så da får jeg tid til meg selv og venner. Allikevel skal jeg en liten tur til Strøm Larsen, som er en spesialforretning for kjøtt, og som også leverer kjøtt til jobben min. Å dra på tur med jobben er alltid spennende, selvom det kun er en liten utflukt, så det blir sikkert gøy.

Hodet mitt dundrer, så dere får kose dere masse videre i kveld!

chablis

Hei mine kjære! Ville bare oppdatere litt, og fortelle dere at jeg har det kjempebra! I hele dag har jeg kjørt rundt med Marius, vi har blandt annet vært på Vestby outlet og sett på klær, og kost oss masse. Siden jeg har fri i kveld, så har jeg besøk av to gode veninner, Tanie og Sarah, og vi har hatt det kjempekoselig til nå. Masse prat, god vin og koselig stemning er det som skal til for å ha en perfekt kveld, og det er de tre tingene som beskriver min kveld, så…..jeg har det fantastisk!


Nå skal jeg ut og ha det gøy med verdens beste jenter! Ha en fin kveld videre 🙂 Denne vinen er forresten kjempegod, anbefales for dem som er gamle nok!

born to die

Hei dere! Det er så deilig vær for tiden, håper dere nyter den sterke og varme solen like mye som jeg gjør, og at dere har litt mer tid til å være ute enn det jeg har. Det er fredag, og i morgen starter jeg helgen med tre dager fri, noe jeg nesten ikke kan vente til!

Neste helg drar jeg til Frankrike, og det er så mye jeg må få gjort før det. Det blir en uke uten trening og med masse mat og vin, så treningen neste uke blir hard.

I går kom jeg hjem til en liten påskegave fra Marius. Et lite, rosa påskeegg, med verdens søteste fyll. Har lovet å vente med å spise det opp til påskeferien, men måtte ta en liten smakebit i dag tidlig….


Det er kjøpt på dropsen i Sandvika. Tusen takk, kjæresten min!

Nå har jeg nettopp tatt sol, trent og fått i meg både kylling og masse frukt. Har fokusert mye på cardio trening denne uken, og i dag fikk jeg til en liten sykleøkt. Det er hundre år siden sist jeg syklet, men gud så deilig det er. Spesielt ute, så kanskje jeg skal kjøpe meg en ordentlig sykkel jeg kan bruke i sommer.

Forresten, tusen takk til alle som følger meg på instagram! Det er koselig at det er så mange som liker bildene mine. Jeg skal prøve å følge alle som følger meg, som sagt, men det er ikke alltid like lett å følge med.

Ha en fin fredag videre, og nyt helgen sammen med venner, kjæreste eller deg selv og solen!

ac+ne

Dagen i dag har vært full av sol, og jeg har til og med fått gått meg en liten tur ute i stedet for å trene på Elixia. Har begynt å ta en spiseskje rosenrot ekstrakt hver morgen nå, som både skal hindre stress, styrke imunforsvaret og gi mer energi. Håper det vil gjøre susen! Pollen har begynt å komme i tillegg, så er ekstra slapp i kroppen, og tett i nesen.

Neste helg drar jeg forresten til Frankrike, og jeg kan nesten ikke vente. Jeg har aldri vært der før, så det kommer til å bli ekstra spennende. Har dere noen tips om steder, ting man burde få med seg, eller noe annet?


Nå skal jeg dra inn til Oslo litt tidligere enn vanlig, for å spise lunsj med Marius. Kos dere ute i dag, det er jo et nydelig vær 🙂

paradis

Mine kjære! Livet mitt har vært som en forferdelig berg-og dalbane de siste to ukene, men jeg har kommet meg tilbake på plass igjen, og tror at alt har ordnet seg. Jeg har ikke lyst til å skrive noe mer om det, en bloggpause er ofte det beste uansett!

Solen har skint i hele dag, og jeg har hatt det kjempekoselig med Marius. Vi tok en liten tur i Sandvika, før vi gikk en litt lenger tur i skogen, og endte opp med en utrolig utsikt. Det minste jeg kan gjøre for dere er å gi dere et lite bildedryss, men kvaliteten er ikke så bra, fordi det er tatt med mobilen!

veske/Zara

Marius er så fin! Etterpå spiste vi pizza, og sov en time! Akkurat sånn en søndag skal være, med andre ord. Nå har jeg nettopp kommet hjem fra trening, som også hører til en søndag, og tatt hårkur inn i håret. Jeg bruker en hard protein shampo for tiden, som gjør håret mitt knusktørt, og derfor har jeg blitt helt avhengig av å bruke kur. Tørt og hardt hår er det verste som finnes!

Har forresten blitt en kjempefan av instagram igjen, så følg meg gjerne! Jeg heter noraalba. Follow me, and I’ll follow you 🙂