rosa skyer

Hei alle sammen. Jeg vil bare fortelle dere at jeg har overhode ikke tid til å blogge for tiden, for enten så sover jeg, eller så er jeg på jobb. Eller gjør andre,  viktige ting. Stresset mitt er på topp for tiden, og at været er så fint nå som jeg er tilbake på kjøkkenet, er ekstra deprimerende. Allikevel har jeg det ellers veldig bra, og er godt i gang med å finne jobb til høsten.

I dag har jeg sovet lenge, men allikevel trent, og spist et godt måltid. Og laget mat som jeg kan ha med på jobb. Det er alltid greit å ha!
Maten i dag ble havregrøt med bær, kesam og lettmelk. Kjempegodt!


Jeg vil også si at jeg er veldig, veldig glad for at det fremdeles er noen av mine faste lesere igjen. Dere vet, håper jeg, hvor
mye jeg setter pris på dere. Og til dere få personer der ute som bare er ute etter å dra meg ned i sølen, med frekke, useriøse og unødvendige kommentarer,
så skal dere vite at jeg overser, sletter og glemmer dem. Jeg tar imot all kritikk med åpen hånd, men når det gjelder mennesker som kun er
ute etter å¨ødelegge, så har jeg ikke noe behov for å godta slike kommentarer. Det må være virkelig hardt å være en sånn person! Og for all del – ikke spre dårlig stemning og negativ energi til andre.

Ha en fin dag videre, og husk at verden smiler til deg, om du smiler til den 🙂

 

000201201

Meg og livet mitt

Hvor gammel er du? Jeg er nettopp blitt tjue år.  Har du søsken, og hvor gamle er isåfall dem? Jeg har en storesøster, som er åtte år eldre enn meg. Altså tjueåtte. Er foreldrene dine skilt? Ja, det er de. De har vært det så lenge jeg kan huske, men er allikevel veldig gode venner. Hvorfor kaller du deg selv for Nora Alba? Det startet med at jeg falt her for Jessica Alba i en av hennes filmer, og siden det har jeg elsket det etternanvet. Og siden jeg ble “kjent” for å ha så lyst hår, og fordi “Alba” betyr “hvit” på latin, så ble det bare slik. I tillegg så ville jeg ikke oppgi mitt ekte etternavn i starten av bloggtiden min. Hva heter du egentlig? Jeg heter Nora Skauli. Hvor bor du? Sandvika sentrum, Akershus. Hva jobber du som? Jeg ble faktisk akkurat utdannet som kokk, så det er det jeg jobber som, på en fransk restaurant i Oslo som heter Brasserie France. Der jobber jeg til August, og så tar jeg en liten pause.
Hva heter kjæresten din og hvor lenge har dere vært sammen? Han heter Marius, og vi møttes for snart to år siden. Allikevel har vi bare vært ordentlige kjærester i åtte månender. 

Ser du på deg selv som smart? Jeg ser på meg selv som en som kan veldig mye forskjellig. Jeg har drevet med utrolig mye rart, og har en familie som kan absolutt alt. Foreldrene mine er veldig smarte, og har derfor dyttet mye kunnskap inn i hodet mitt, selvom noe av det har gått rett ut igjen. Jeg kan utrolig mye om blomster, steiner og generelt naturen, fordi moren min har jobbet med det. I tillegg kan jeg mye om ting man ikke trenger å vite, som hvordan man lager hostesaft av hestehov, og hva slags blomster som vokser på de forskjellige steinene. Jeg føler at jeg er utrolig smart på det jeg kan og er interressert i, mens fag som matte og slikt, som jeg absolutt ikke har noe interresse for, er jeg veldig dårlig i. Men det gjelder vel de fleste, håper jeg. Hadde jeg vært åpen for å lære, og litt mer tålmodig, hadde jeg nok kunnet en god del mer.

Hva er du flink til? Som sagt har jeg mange sider, men de sterkeste sidene er vel å synge, danse, rydde, lage mat, og skrive tekster.

Kan du vise bilde av leiligheten din?

Jeg elsker i bo i denne leiligheten. Den er kanskje innredet mørkt og trist, den er kanskje utrolig rotete til tider, og jeg vet at jeg hele tiden klager over ting jeg aldri får gjort ferdig med den, men allikevel er den en stor del av meg, og jeg kan ikke beskrive hvor godt jeg trives her.

Hva slags musikk liker du? Jeg er en person som er åpen for musikk, og derfor kan jeg høre på hva som helst. Men favorittmuskikken min er Lana Del Rey, Big bang, Coldplay, Sia, Nancy Sinatra, Robyn, Rihanna og The Doors. Det er mange band som har fulgt meg gjennom hele livet, så og si, som jeg rett og slett liker fordi det minner meg om barndommen og andre ting. Det beste jeg vet er å komme hjem til en tom leilighet, slappe av, og høre på rolig, fransk musikk. Gammel. Det er helt nydelig.

Utseende og sminke

Hva liker du best ved deg selv når det gjelder personlighet og oppførsel? Jeg liker at jeg for det meste er glad og positiv, men at jeg også kan være alvorlig. Jeg har også blitt veldig sosial de siste årene, noe jeg er veldig glad for.

Hvordan er du som person? Jeg føler at jeg er en ganske grei person, fordi jeg er flink til å forme meg etter mennesker. Føler jeg. Jeg kan være rolig og hyggelig, men også veldig pratsom og kanskje litt “hyper” til tider. Kommer fort og godt overens med mennesker, uansett hvordan de er. Er vel også ganske klar når det kommer til mine egne meninger, og er aldri redd for å si det jeg føler eller mener om ting. Tidligere i livet har jeg vært veldig sjenert, men det har vendt helt om. Jeg håper også at vennene mine er enige når jeg sier at jeg er en man kan stole på, og fortelle alt til. Ihvertfall det meste. Og jeg kan forresten bli veldig fort sint. Over småting.

Hva synes du er det fineste på deg, når det gjelder utseende? Utseende mitt går alltid opp og ned, men ting jeg føler at jeg har minst problem med å like, uansett, er vel leppene, kinnene og øynene når det gjelder ansiktet. Håret mitt hater jeg, og kroppen min har jeg snart gitt opp, men er generelt veldig fornøyd med huden min, og magen. Jeg legger aldri på meg på magen, så det er ganske greit! Jeg er også glad i håndleddene mine, og brystet.  

Hva er du minst fornøyd med? Jeg har komplekser for armene og leggene mine, og tennene, fordi jeg hadde regulering for noen år siden. Ellers så er det jo noen småting som burde vært bedre, men som dere vet – er det noe man ikke er fornøyd med, er det bare du som kan rette opp i det!

Hvorfor trener du så mye, og er så opptatt av kosthold? Jeg har alltid vært det, og jeg elsker det. Å ha en kjæreste som gjør det samme, og som tar det seriøst, er det beste, for da “slipper” jeg aldri unna. Vi trener sammen, spiser bra sammen, og begge liker det. Jeg har det vanskeligere fordi jeg jobber med mat, og har “plikt” til å smake på ting, så derfor får jeg ikke akkurat de resultatene jeg vil ha, men synes uansett at jeg er flink. Trening er det beste jeg vet om, og når jeg i tillegg kan lage kjempegod mat, som er supersunn, er det ekstra morsomt. Jeg er heller ikke fornøyd med hvordan jeg ser ut, og trener derfor slik at jeg kan bli mer glad i meg selv. Mange sier ofte at man skal godta hvem man er, men hvis man kan endre det, se bedre ut, og føle seg bedre, så er vel det bare ett pluss. Dessuten er det deilig å bevege på seg, og vite at man kan nå et mål man selv har satt. 

Hva er ditt tips til en fin og gløden hud? Mitt tips, er selvfølgelig å vaske vekk sminken hver eneste kveld. Helst flere ganger daglig. Jeg pleier å ta den av hver gang jeg kommer inn av døren og vet at jeg skal være hjemme, for da får huden pustet ut. Jeg vasker det vekk med en ansiktserviett, også skrubber jeg med en lett ansiktskrubb fra The body shop. Skyller med lunkent vann, og tørker. Etterpå tar jeg på en fuktighetskrem fra Dior. Nå har jeg en ganske enkel hud å håndtere, så hvis man har noen plager, burde man gå til noen som kan det ordentlig, å få dem til å gi tips videre. Når jeg får kviser, tar jeg alltid litt “tea three oil” på. Det har alltid hjulpet, og har alltid ligget sikkert i sminkepungen min, siden jeg kom i puberteten. Det svir utrolig, men det tørker vekk og fungerer virkelig!

Si oss dine hemmelige, fem tips for å se fresh og fin ut! Først og fremst, sov og spis sunt! Men om det ikke er nok, så er det viktigste å se våken ut. Bruk en concealer under øynene for å fjerne mørke ringer. Påfør maskara etter at du har brukt vippetang, da får du åpnet øynene og fremhevet. Bruk litt farge i ansiktet, spesielt i kinnene. Litt rosafarge (rouge) gjør at huden din ser frisk ut. Og sist, men ikke minst, bruk lepomade eller noe fuktig på leppene. Det er mitt must. Til slutt er det viktigste å ha et ordenltig stelt hår, og klær man føler seg komfortabel i. Viser man dårlig selvtillit eller usikkerhet, trekker det automatisk ned.

Klær, mote og skjønnhet

Hva er favorittplagget ditt akkurat nå? Jeg sorterer klær og rydder hele tiden, så nå har jeg nesten bare favorittplagg i skapet. Men hvis jeg må velge, er det nok fortsatt jakken fra Acne. Den begynner å bli gammel og oppbrukt, men den er fortsatt helt nydelig i mine øyne. Fargen, stoffet, lengden, de trange armene og de høye skulderputene, krystallene…..nei, den er faktisk perfekt.

Her har jeg tatt en svart silketråd i livet.

Hva tror du blir trenden i høst, og hva ser du på som et must? Jeg hater trender, og kunne ikke brydd meg mindre. Det eneste som gjør at jeg på sett og vis “følger” trenden, er at jeg kjøper ting som kommer inn i butikkene. For meg handler alt om egen stil og hva man selv synes er fint, ikke hva mennesker i Paris går med på catwalken, eller hva bloggere bruker. Jeg skal nok kanskje spandere på meg en ny høstjakke, og kanskje noen fine sko, det er et must nok for meg!

Kan du vise din mest dyrebare skatt? Jeg har to – ysl ringen min, og skoene.

Hva er favorittmerket ditt innen klær? Acne, ysl, prada, acne, acne, acne, DKNY, Malene Birger, Filippa K, Cheap Monday, Ralph Lauren og Levis.

Hvis du skal si to personer du ser opp til, hvem er det, og hvorfor? Jeg ser virkelig opp til moren min. Det er rett og slett fordi hun hjelper meg med alt, og gjør absolutt alt for at jeg skal ha det bra. Uansett hva det gjelder, eller hvor alvorlig det er, vet jeg at hun hjelper meg, og at hun alltid er der om jeg vil snakke om noe. I tillegg hjelper hun alle andre også, og passer på at alt er greit, før hun tar hensyn til seg selv og sine behov. Hun er en fantastisk person, og jeg håper virkelig at jeg kan lære av det, og bli akkurat slik når jeg får barn.

Den andre personen jeg ser opp til, kan jeg ikke finne ut av hvem er. Det er så utrolig mange personer det er verdt å se opp til, som er i hverdagen min. Sjefene mine, som er så utrolig flinke, nøyaktige og samtidig så snille. Kjæresten min som er så utrolig målbevisst og seriøs når det kommer til trening og andre ting, og sist, men ikke minst, alle de nærmeste vennene mine, som støtter meg, og som alltid får meg til å le. Jeg synes det er viktig å ha noen mennesker å se opp til, men man burde også legge merke til vanlige mennesker, og prøve å lære av dem også. Alle har ting å gi, uansett.

Si to personer du synes er de peneste i verden akkurat nå. Gemma Ward kommer alltid til å være den fineste jenta for meg, men Natalia Vodionova er også en favoritt.

…Jeg håper dette var til hjelp, og at dere fortsetter å mase etter spørsmålsrunder om dere har mange spørsmål på lager.

min lykkedag

I følge horoskopet mitt skulle dette, 23.juli, vært min lykkedag. Men det har vært alt annet enn det. Jeg våknet
med en forferdelig smerte, og det viste seg at jeg hadde fått urinveisinfeksjon.. noe jeg fikk vite etter tre timers ventetid på sykehuset.
Med feber og en stor pakke antibiotika kom jeg meg heldigvis hjem til slutt, og nå er det bare vann, sengen og tvserier som gjelder!

Allikevel har jeg godt av å slappe av litt, så det er jo greit. Har ikke spist så mye i dag, men lagde meg en kjempegod lunsj etter
at jeg var på legevakten. Havregrøt, et nytt costumeblad, og en kopp varm te. Nam!Kok ønsket mengde havregryn, små, med ekstra lett melk.
La det trekke litt før den serveres. Jeg drysset sukrin og kanel over, og hadde litt frosne blåbær og friske, norske
bringebær på toppen. Det var himmelsk godt, spesielt med eple-og kanelte ved siden av.

I kveld skal jeg som sagt bare slappe av og bli frisk til i morgen. Man blir fort rastløs når man verken får trent eller dratt på jobb,
men så er det også hundre ganger deiligere å komme tilbake til det, når man er blitt frisk. Ha en fin kveld videre 🙂

hjemmelagde proteinkaker i panne

I dag mikset og trikset jeg litt på kjøkkenet, og kom frem til en kjempegod oppskrift på sunne “pannekaker”.
De ble veldig gode, men litt tørrere enn forventet. Lagde litt lett tilbehør til slik at det ble saftigere, og da ble det helt perfekt!
Ihvertfall perfekt nok for en liten dessert etter en stor lunsj.


eggehvite av 3 egg
2 ss sukrin

piskes til det blir luftig

3 ss havregryn, små
1 ts kanel
1 ss mandelmel

blandes inn i egget

røres godt, la det stå og svelle i ti minutter.
Ha varm panne med olje (jeg bruker 1 kcal spray) og ha røren oppi. Jeg lagde de små, og så tynne som mulig,
og det ble nok til to små pannekaker.

2 ss vaniljekesam, mager
2 ss cottage cheese, mager

blandes, og haes over

varm blåbær og jordbær i en kjele, og ha det også over. Veldig godt, og fult av proteiner!

18.07.2012

Hei dere. I dag har jeg gjort alt det vanlige, og litt til.
Jeg har fått meg en ny genser, og et nytt månedskort, som koster dobbelt så mye når du fyller tjue!

Hadde nettopp besøk av kjæresten min som kom for å gi meg et lite kyss i pausen sin. Det er så uvandt å være tilbake på jobb,
og ikke ha noe tid til overs. Marius og jeg har vært sammen hver eneste dag i hele ferien, og selvom det er godt med alenetid,
er det også veldig rart og ensomt. Selvom vi ser hverandre ofte.
genser/cubus  body/bik bok

Nå må jeg løpe! Etterpå skal dere få en oppskrift på dagens lunsj 🙂 gled dere!

17.07.2012

Hardt å være tilbake på jobb. Har sovet i hele dag, og nå skal jeg tilbake. Solen er ihvertfall tilbake, og alt
er tilbake til den normale hverdagen jeg er vandt til å ha. 
Har smakt den nye philadelpha sjokoladeosten, og den var kjempegod. Og lett, så man ikke føler seg tjukk etterpå.

Håper dere har det fint! Og for de som lurte på det med jobb, så slutter jeg på Brasserie France om en måned. Jeg vet ikke hva
jeg skal jobbe med etter det, men det finner jeg vel ut. Kommer uansett til å savne det stedet, etter to år.

Nå må jeg løpe. Ha en fin dag videre, alle sammen! 

genser/gina tricot   bukse/acne

dagens lunsj – kyllingbryst

I dag startet jeg endelig på dietten igjen, og derfor kommer jeg til å legge ut masse forskjellige middag – og lunsj oppskrifter her.
Jeg skal spise mye fettfri mat med stort innhold av proteiner, så cet er spesielle råvarer jeg går utifra.

Etter trening i dag ble det hvitløksstekt kyllingbryst med cottage cheese, spinat og tomat.


du trenger
2 kyllingbryst
1 boks cottage cheese, mager
1 pakke babyspinat, renset og vasket
1 tomat
1 hvitløksfedd

Riv hvitløk og ha over brystene med pepper og urtesalt.
Stek på middels varme på skinnsiden til en gylden farge. Snu.
Ha lokk over og la brystet trekke til det har blitt gjennomstekt.

Kutt tomaten i tynne skiver og legg på tallerken. Ha cottage cheese over, og spinat rundt.
Ha på kyllingen, og pynt evt. med balsamico for en sterk og frisk farge.

Næringsinnhold pr. 100 g

kylling, filet
1 g fett
104 kcal
24 g protein

babyspinat
0,6 fett
21 kcal
2,6 protein

cottage cheese, mager
2,0 g fett
79 kcal
13 g protein

….så dette er det bare å nyte!

remember me

Heihei! Dere skal vite to ting – jeg vet jeg er verdens dårligste blogger fortiden, og jeg er så utrolig lei meg! Det har vært så utrolig deilig med ferie, og bare sove, trene, slappe av med kjæresten og ikke tenke på noe i det hele tatt, så jeg har rett og slett ikke orket. Om en måned står jeg uten jobb, så det er så mye jeg må ordne også, derfor har jeg mye å tenke på allikevel, til tross for at jeg har ferie i en dag til. Typisk at solen kom tilbake i dag.

Uansett har jeg litt tid til bloggen i dag, så jeg tenkte at jeg bare skulle skrive et kort innlegg. Jeg har det ihvertfall bedre, og har endelig kommet ordentlig inn i treningen igjen. Selvom jeg ikke klarer å slutte med å spise sjokolade.

I kveld har besteveninnen min, Ida Helene bursdag, og det gleder jeg meg masse til. Jeg kan ikke huske sist jeg var ute med jentene, fin og pyntet, og jeg har jo heller ikke utnyttet det at jeg er tjue enda, så jeg håper det blir en morsom kveld som skaper hyggelige minner. Jeg har ihvertfall løpt som en gal rundt for å finne et passende antrekk, men endte selvfølgelig opp med det gamle, kjedelige klesskapet mitt som jeg like godt kunne kastet ut av vinduet. Blir dere også fort lei av klærne dere har?

Jeg har egentlig veldig dårlig tid, men ville bare si hei til dere, og vite at dere har det bra 🙂 Jeg skal gjøre alt for å bli bedre på bloggfronten, det lover jeg. Ha en strålende lørdag, dere. Jeg lover å kose meg masse, jeg og!