over and over

For noen dager siden var jeg fast bestemt på at jeg ikke skulle blogge igjen. Jeg har tross alt ingenting å komme med, bortsett fra matoppskrifter og treningssnakk, så jeg var sikker på at min tid som blogger var over.

Allikevel klarte dere å motbevise det. Da jeg logget inn i går, hadde jeg masse kommentarer, og besøkstallet var akkurat som før. Jeg var sikker på at jeg var blitt glemt etter en uke med null blogginnlegg, men neida…og da innså jeg at siden jeg har så utrolig trofaste lesere, som alltid skriver hyggelige og motiverende ting, så jeg kan jeg prøve litt til…

Dere lurer kanskje på hvordan jeg har det og hva jeg har gjort i det siste, og det er faktisk en del. Jeg har det veldig fint, og jeg har ordnet opp i alle mulige ting. Jeg har fått en ny jobb som kokk på Tårnhuset som ligger på Kolbotn. Jeg prøvejobbet to ganger, og trivdes så utrolig godt der. I tillegg kjenner de menneskene på Brasserie France, så det kan minne litt om den gamle jobben min på grunn av alle de hyggelige og imøtekommende menneskene som jobber der, selvom det er et litt mindre kjøkken og færre kokker. Ihvertfall, så er det et utrolig hyggelig og fint sted som jeg anbefaler alle å spise på. I tillegg så legger de mye vekt på å pynte tallerknene, noe jeg elsker! Derfor gleder jeg meg til å starte der den 4. september, og komme inn i jobbrutinene igjen.

Ellers har det ikke hendt så mye mer. Jeg har lagt på meg MASSE kilo og spist så utrolig mye usunt i det siste, sammen med Marius, fordi vi har hatt filmkvelder, vært på fester og “kost” oss. Derfor holder jeg på å komme tilbake i form, og krysser fingrene for at det blir bedre når jeg begynner å jobbe. Siden jeg sluttet på Brasserie France har jeg sovet til fire hver dag og egentlig ikke gjort noe annet enn å sløve, og det livet er det VERSTE jeg vet. Jeg har faktisk hatt så lite å gjøre at jeg har begynt å lage mine egne klær, som dere ser på innlegget under. Det er veldig gøy, tidsfordrivende, og inspirerende. Kanskje noe jeg kan fortsette med?:)

Jeg håper at dere har det fint, og at dere har hatt en superfin sommer! Nå kommer høsten, og det er tid for å pakke seg inn i fine jakker og leke i løvet. Personlig så liker jeg denne årstiden veldig godt 🙂

I morgen drar jeg av gårde til sommerhuset vårt på Hvaler, som sikkert ikke er så sommerlig lenger, men som jeg allikevel gleder meg til å tilbringe helgen i. Jeg har vært der hvert år siden jeg ble født, bortsett fra denne sommeren, så det blir koselig. Jeg skal med søsteren min og veninnene hennes, og siden jeg aldri får vært mec henne heller, så gleder jeg meg ekstra mye.
Har bestemt meg for å ta med pc’en, men jeg vet ikke akkurat hvor mye jeg kommer til å tilbringe tiden min ved den, så ikke forvent så mye blogging før på søndag. På instagram er jeg ihvertfall veldig aktiv, så følg meg der!

the lion’s roar

Veien var endeløs. Jeg holdt hånden min opp mot solen for å se forover, men det eneste jeg kunne se, var høye fjell og uttørkede jorder.
Jeg subbet forsiktig bortover den varme grusen, og jeg hadde forlengst sluttet å tenke på alle de små sårene som grodde innover huden. Skyggen fra den utsultede kroppen og den lange, hvite kjolen jeg hadde løst rundt, hadde fulgt meg i ukesvis. Men jeg hadde aldri følt meg mer alene.

Da det ble mørkt, kom jeg frem til et lite tjern. Det var trær rundt, og det fløy fugler over hodet mitt. Dette var det eneste stedet det kunne være liv. Vannet var kaldt, og ukjent. Jeg kunne ikke se bunnen, men jeg kunne allikevel føle at den var der. Kjolen foldet seg rundt kroppen min og jeg følte at jeg svevde, der jeg lå med kaldt vann mot huden.

Det eneste jeg kunne tenke på, var deg. Hvorfor du fikk meg til å komme hit igjen, og hva som ville skje etterpå. Ville du følge etter, i håp om å finne meg?
Skyene forsvant sakte men sikkert, og til slutt var det en klar stjernehimmel over meg. De speilet seg i øynene mine, og jeg begynte å tenke på hvor vakre de er. Hvor mange det finnes, og hvordan de blir født. Tankene om deg forsvant.

Øynene begynte å lukke seg. Foten ble sakte slept lenger og lenger ned i det endeløse dypet, men jeg kunne ikke dra meg opp igjen. Det kalde vannet fikk meg til å stivne, og det eneste jeg kunne se, var den hvite kjolen som holdt seg tett rundt kroppen min. Og det siste jeg tenkte på – var deg.

hjemmelaget nektarin-og eplepai med chili og ingefær

I dag lagde jeg en helt fantastisk pai, som jeg må gi dere oppskriften på. Det var litt knotete fordi jeg prøvde meg frem, men den ble overraskende god, og ikke så altfor usunn heller! Perfekt til dessert en trist høstkveld. Nam!

2 nektariner
2 epler
kanel
1 halv chili,fersk
1 knivsodd fersk, revet ingefær
1 dl sukker
1 sitron, skall og saft
1 vaniljestang

Del nektarinene i to og fjern stein. Skrell eplene. Ha sukkeret i en kjele og rør godt på svak varme til det begynner å bli brunt. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha i nektarinene, og la de ligge i noen sekunder, før du har i sitronsaften. Rør hele tiden. Ha i revet ingefær, chilien og revet sitronskall.

Del vaniljestangen i to, på langs, med en liten, skarp kniv, og bruk den sløve siden av kniven til å skrape ut frøene. Ha det i karamellen. For enda bedre smak, ha deretter hele stangen i, og la det trekke godt før du fjerner den.

Kutt tynne skiver av eplet, og legg på bunn av en ildfast form. Ha nektarinene over, og hell karamellblandingen over, spesielt i “hullene” på nektarinen, der stenen var. Dryss ønsket mengde med kanel over.


1 dl mandler, grovhakket
100 g smør, temperert
2 dl sukker ( evt. sukrin )
2 ss hvetemel ( evt. mandelmel )
2 ss melk
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker

Røres godt sammen, og helles over frukten. Fordel alt utover, det trenger ikke å dekke.

Stekes på 225 grader i 15-20 minutter.


Jeg serverte med håndpisket jordbærkrem. Pisk fløte og melis, og ha i moste, friske jordbær. Det smaker friskt og godt, og passer til det meste.
Man kan også servere med vaniljeis, sjokolade, eller nyte paien alene. Bon appetit!

hjemmelaget

Hei dere! Helt siden kjæresten min startet på BI i går, har jeg bare vært alene, og slappet av. I dag måtte jeg en tur til Brasserie France for å tømme skapet mitt, og siden jeg er min egen date fra før av, tok jeg en skikkelig romantisk tur med meg selv i Oslo. Jeg drakk kaffe på cafè, handlet makroner, tok litt bilder, og nøt handlegatene. Å være alene er så deilig.

I morgen skal jeg prøvejobbe på en restaurant på Kolbotn, som heter Tårnhuset, og jeg gleder meg masse, til tross for at det er fryktelig skummelt å komme til et nytt kjøkken med fremmede mennesker.

Jeg rakk akkurat en biceps- og ryggøkt på Elixia før det stengte, og i stedet for å drikke meg mett på en proteinshake etterpå, som jeg kanskje heller skulle gjort, lagde jeg en kjempegod pastamiddag med kylling, etterfulgt av en dessert med makroner og en varm kopp te. Jeg var en liten tur på stranden i går, og har selvfølgelig blitt litt små forkjølet etter det… Typisk.


Nå skal jeg ta en lang og varm dusj, også skal jeg sove. Håper jeg føler meg bedre i morgen, og at prøvejobbingen går som den skal 🙂

verdens beste energikilde

Etter litt triksing og fiksing på kjøkkenet i går, kom jeg frem til en kjempegod “smoothie”. Den er herlig, har en utrolig farge, og gir deg så mye energi at jeg klarer ikke å beskrive det. Den er i tillegg veldig mettende, og passer dessuten veldig bra hvis du vil lage drinker ut av den.

Det er mange ingredienser og mye skrelling, men absolutt verdt det!


Du trenger

1 grønt eple
2 nektariner
2 never frisk bladspinat
2 modne kiwier
4 dl eplejuice
fersk ingefær etter eget ønske
1 halv lime

Skrell frukten, kutt opp og ha i blender med juice og lime.
Ha spinaten opp i og kjør videre, til alt er en jevn masse. Smak til med ingefærbiter. Husk at ingefær gir en sterk smak.

Tips; om du lager dette som en drink, burde du ha i spriten i blenderen, og isbiter i glasset. Kan pyntes med sitronmelisse eller mynte på toppen.

stjerner kan ikke skinne uten mørket

Senere den kvelden begynte jeg å tenke på skjebnen, konseptet om at vi ikke er ansvarlige for hvordan livet forløper,
at alt sammen er forutbestemt, skrevet i stjernene.

Kanskje det forklarer, om du bor i en by hvor du ikke engang kan se stjernene, kjennes kjærlighetslivet ditt ofte mer
tilfeldig. Selv om hvert kyss, hver kjærlighetssorg, er forhåndsbestilt fra en kosmisk kalender, kan vi ennå
ta ett skritt feil, og gå bort fra vår egen, personlige melkevei?

Jeg kan ikke la være å lure på…..kan du begå en feil og gå glipp av skjebnen din?

hjemmelaget omelett med fersk chilli og potet

I dag er sommerværet tilbake, og siden jeg enda ikke har fått jobb, har jeg ekstra tid til å trikse litt på kjøkkenet. Jeg elsker å finne nye oppskrifter, og i dag fikk jeg plutselig skikkelig lyst på egg, noe som satte meg i sving.

2 små poteter eller 1 stor

– kok til de er ferdige, men de skal fortsatt ha en litt hard kjerne.

4 egg
2 dl fløte
1 halv chili, rød

– Pisk egg og fløte til alt er godt blandet, og ha i kuttet chili.
– Ha godt med krydder i, jeg brukte litt cumin, koriander, pepper, salt, chilipulver og hvitløkskrydder.

Når potetene er ferdige, kutt dem i skiver og legg dem i pannen, helst inntil hverandre. Skall kan være på.
Ha litt olje over, og la potetskivene bli gyldenbrune på begge sider. Dryss salt og chilipulver over.

1 vårløk
1 kepaløk

Kutt kepaløken i tynne ringer og legg over potetene. Hakk vårløken i tynne ringer, og dryss over løken og potetene.
Hell over eggeblandingen i pannen, så alt blir dekket, og la det stå og steke på middels varme. Egg skal ikke ha veldig sterk varme, så pass på.
Ha gjerne litt mer hakket chili over, for en fin farge og en sterkere smak.
Husk å snu omeletten når den har en gylden farge.


Serveres med grovt brød, salat og dressing av kesam og krydder. Nam!