heimlaga

Hellu! Endelig er helgen her, dere. Bare en dag igjen nå, så har jeg to dager fri. Jeg gleder meg til å slå av vekkeklokken, trene og være masse med kjæresten min, det er de tingene som hjelper meg med å gå gjennom lange jobbdager.

I går startet jeg forsiktig med treningen igjen etter en altfor lang pause. Jeg trente litt forskjellig, mye basisøvelser på ben, armer, bryst og mage. I tillegg gikk jeg litt, og løp litt. Det er deilig å starte med slike dager, du føler deg så mye bedre! Jeg kan ihvertfall love dere at jeg kjente det godt i kroppen da jeg våknet i dag tidlig…kan ikke huske sist jeg har vært så støl! Uansett, jeg ikke vente til å komme tilbake til formen igjen. Og denne gangen skal jeg bli dobbelt så fin!

Da jeg kom hjem fra jobb i dag, rakk jeg å slappe av litt, før jeg dro til Marius for å spise taco…Nå ligger jeg helt død i sofaen med en varm chaite, og gleder meg masse til å sove.

Ellers føler jeg at det blir kaldere og kaldere for hver dag som går….er noen enige? Jeg er generelt en veldig kald og frossen person, og går konstant og fryser når vinteren nærmer seg. Derfor har jeg begynt å finne frem litt varmt tøy, og byttet ut noe i skapet mitt. Jakken har jeg heldigvis fått også, så nå kan vinteren bare komme! Blandt alle de tusen sjerfene og luene jeg har, fant jeg yndlingsluen min som jeg nesten hadde glemt….den er så fin! Har arvet den av bestemoren min, og jeg kan nesten ikke vente til jeg skal begynne å bruke den.

Forresten, matbloggen min har ikke header enda, så det er derfor dere tror at dere ikke kommer inn. Hvis dere scroller litt ned, begynner innleggene! Jeg har ikke fått tatt noe ordentlig headerbilde enda, eller fikset design, men det kommer.

Jeg håper dere har det fint, at dere liker oppskriftene jeg kommer med på matbloggen, og at jeg får blogget litt mer i løpet av helgen. Husk at dere er de beste, og at jeg er superglad i dere. Nattakyss!

burgunderrød

Hei dere! En ting er ihvertfall sikkert – det er høst. Som jeg har nevnt før så elsker jeg høsten, enten det regner eller er sol, og derfor storkoser jeg meg i butikkene, blandt anne høstfargene. Duse ullgensere, eller dyprøde skinnbukser. Det eneste som mangler bortsett fra noen småting, er årets vinterjakke. Den er på vei, og jeg gleder meg masse.

Det har hendt mye rart i livet mitt i det siste. Jeg har blandt annet begynt å gå til osteopat fordi ryggen min er helt bøyd. Jeg har slitt med ryggproblemer lenge, men har aldri hatt så vondt som jeg har hatt siden juni, og frem til nå. Det går utover jobb, trening og fritid, så jeg håper det blir bedre etterhvert. Han sier at det er mye å jobbe med, og at det er en stor skade, men at det er mulig.

Det er mange av dere som sier at dere ikke kommer inn på matbloggen min, så jeg får vel skrive linken her. www.lakrisrot.blogg.no. Der legger jeg ofte ut nye oppskrifter, så jeg håper dere følger den, og kommenterer om det skulle være noe. Ris og ros er alltid bra!

 

Mens vi snakker om mat, så kan jeg jo fortelle dere at jeg har blitt helt gæren etter mat i det siste. Kanskje det er et nytt arbeidssted som har gitt inspirasjon, eller kanskje det bare er jeg som elsker jobben min enda mer for hver dag som går. Uansett, jeg bruker alle pengene mine på mat. Alt fra dyre produkter på helsekosten, til alt av frukt og ferske råvarer på innvandrerbutikker. Mat er jo fantastisk, ihvertfall når man kan lage den sunn. Gleder meg til å dele all kunnskapen min med dere på matbloggen!

 

…..Mat eller ikke mat, noen dager blir man mer lei enn andre. Som i dag, hvor jeg er sliten og bare vil ligge i sofaen. Jeg har ikke orket å lage meg noe annet enn denne smoothien før trening, så vi får håpe at matlysten kommer tilbake snart. Den inneholder masse gode juicer, melk, frosne bær, kokosfett, acaipulver, gojibær og spinat….Nam!

lunsj + shorts

Hei dere! Herregud, så glad jeg er for å ha fri på en dag som denne. Solen skinner, høstfargene er her, og høst er min favorittårstid. Fargene, den lette varmen, de iskalde morgene og masse deilige ullgensere. Ja, det er uten tvil min favoritttid. Jeg startet dagen med å handle inn masse deilig mat, og lagde tidenes salat til lunsj/frokost. Oppskriften kan du finne på min nye matblogg, ved å klikke deg inn her. Den var helt nydelig, kjempesunn og full av energirike grønnsaker….perfekt på en dag som denne.

Det er mye som må gjøres når jeg først har fri, som å vaske sengetøy, støvsuge og rydde i klær (!). Skapet må også ryddes slik at det er plass til nye høstskatter.

Når det gjelder den nye jobben min, så tar den selvfølgelig all tid, men jeg trives ihvertfall veldig godt. Jeg har blitt veldig inspirert av alle de forskjellige råvarene vi bruker, og alle de tingene vi lager, så jeg kommer nok med veldig mange oppskrifter på matbloggen fremover. Det er ikke bare mat som gjør meg glad, men også sunn mat, og fargerik mat. Jeg synes det er så gøy å ha en egen blogg hvor jeg kan skrive om alt det jeg kan og har lyst til å dele, så jeg gleder meg til å få noen lesere der også.

Lykkelig er jeg også for tiden, jeg har det kjempebra, noe jeg håper dere har også. Det er faktisk veldig deilig å blogge når jeg først gjør det, dere vet hvor mye det og dere betyr for meg. Håper dere husker på det!

Lov meg å vær ute i solen i dag da, dere 🙂 ingenting er bedre enn det.

endelig min egen matblogg

Da har jeg endelig gjort det – laget en matblogg. Jeg har ikke hatt tid til å designe den enda, men jeg var bare nødt til å samle opp oppskriftene mine et sted. I tillegg er det så mange av dere som har spurt etter en, så jeg var nødt til å lage. Mange av oppskriftene jeg allerede har lagt ut på den nye bloggen har vært her, men fra nå av kommer de fleste der. Dette blir kun en personlig blogg, men selvfølgelig med litt mat innimellom, fordi jeg jobber med det.

Ellers er jeg mye bedre, og gleder meg til å dra tilbake på jobb i morgen tidlig! Og for å ikke snakke om trening…… de fleste går vel ned i vekt etter omgangssyke, men på grunn av det matkicket jeg fikk i dag, har jeg ihvertfall beholdt magen min! Haha. Nå skal jeg vaske opp, dusje og legge meg med min kjære. Kos dere masse i kveld 🙂

Når det gjelder matbloggen min, så håper jeg at dere fra nå av begynner å følge den også, og at dere kommer med matrelaterte spørsmål der i stedetfor. Det er enklere for meg. Send den gjerne videre også!

hva er gojibær, og hvorfor spiser vi det?

Gojibær, også kalt wolfberries, er kanskje det mest næringsrike bæret på jorden. I 3000 år har menneskene i Tibet brukt dette bæret som et matprodukt for å få bedre helse. Bæret har en dyp rødfarge, og det blir som oftest soltørket før det blir pakket. Bærene vokser på lave busker, og selve bæret kan minne litt om en rosin. Smaken er søt, veldig spesell, og litt krydderaktig.

Gojibærene er veldig rike på antioksidanter, og de inneholder også mye proteiner, noe som er veldig uvanlig når det gjelder frukt og bær. På grunn av at dette bæret er såpass næringsrikt, er det klassifisert som superfood, og kan derfor kjøpes på helsekostbutikker.

Et tørket gojibær består av mye karbohydrater, men allikevel mange viktige næringsstoffer  som 11 mineraler, 22 sporstoffer, 18 aminosyrer, 6 vitaminer, 5 umettede fettsyrer( inkludert omega-3 fettsyrer), mer betakaroten enn gulrøtter, og masse forskjellige antioksidanter.

Bæret skal blandt annet hjelpe mot høyt blodtrykk, svimmelhet, hjerte-og karsykdommer, synsrelaterte sykdommer, og det er også mange som mener at gojibærene øker kroppens stykre og energi, hjelper til med å gå ned i vekt (minsker fare for overvekt) ved å stille sulten, øker søvnkvaliteten, gir støtte under graviditet, forbedrer hukommelsen, motvirker kvalme, balanserer blodsukkeret, motvirker hodepine, lindrer angst og stress, og noen mener til og med at det hjelper til med å bli kvitt cellulitter.

Min personlige mening er at det høres nesten for bra ut til å være sant, men at det aldri skader å prøve. Jeg kjøpte en pose, og har blitt veldig glad i de små, ildrøde bærene, som jeg bruker i havregrøt, i kesam og i bakevarer. Man skal aldri spise for mye av ting, spesielt ikke frukt og bær, men en håndfull av disse hver dag er en riktig mengde.

Man kan også spise dem som de er, de er velcig søte og gode! De er også perfekte til å ha i en smoothie, men da burde man legge de til bløt natten over!

eplehimmelen

Heihei dere! Jeg vet at jeg har vært opptatt i det siste, men jobben min tar all tid. Jeg står opp klokken seks, og er ikke hjemme før nærmere syv. Men denne helgen har jeg heldigvis fri, etter en kjempelang uke med hardt arbeid. Det er vanskelig å komme inn i ny døgnrytme og mest av alt – et nytt kjøkken med nye mennesker, og nye rutiner.

Til tross for at jeg har tre dagers fri, har jeg selvfølgelig fått omgangssyken. I går lå jeg på badegulvet til Marius fra halv tolv på morgenen til ti på kvelden og kastet opp, før han fikk kjørt meg hjem. Heldigvis var han sammen med meg i natt og passet på meg, og i dag er jeg litt bedre, selvom magen svir og jeg ikke klarer å røre meg.

Det som er positivt med dette, er at jeg har tid til å blogge. Jeg har ikke sånn altfor mye å skrive om, men på lørdag handlet jeg på helsekosten og kom hjem med masse morsomt, og derfor hadde jeg tenkt til å skrive litt om noen produkter, og gi dere oppskrifter på ting dere kan lage. Jeg starter med det jeg laget meg etter jobb på lørdag, som var morsomt, kreativt og noe man kan overraske andre med. Jeg kaller det for SUPEREPLER.

Kjøp favoritteplet ditt, jeg valgte et helt vanlig, grønt ett. Man kan også bruke andre frukter.
Kutt opp skiver, helst i midten for der blir det størst skiver, og legg utover på en tallerken.
Nå setter bare fantasien grenser. Pynt med det du vil, men husk at hele poenget med dette, er at det skal være sunt og oppkvikkende.

Denne skiven har jeg tatt mager vaniljekesam på, og drysset over gojibær og kanel. Kjempegodt!

Her har jeg bare kuttet opp et jordbær i små biter, og hatt avskallede hampfrø over.

Den siste skiven, og kanskje den beste, har jeg masse hakket rå kakao på, cottage cheese i midten, og hakket mandler og pistasjnøtter drysset over.
Alle smakte utrolig godt, og det ser jo helt fantastsk ut. Alle skivene jeg laget inneholder masse vitaminer, proteiner, antioksidanter og fett som er godt for oss.

Hva synes dere?

strandlivet

Hei dere! Da var jeg hjemme fra en fantastisk helg på Hvaler, og har nettopp kommet ut av dusjen. Etter en lang dag på stranden i går har jeg blitt veldig solbrent, men det gjør ingenting, fordi det er september!

Vi har hatt det kjempebra, og vi har vært ekstra heldige med været. Begge dagene har det vært skinnende sol, vindstille og varmt, så vi har kost oss skikkelig, med andre ord. Vi har til og med badet! 

Det ble tatt en god del bilder, men jeg lovte å ikke legge ut noen upassende, så jeg gir dere et lite bildedryss med de fineste bildene. Dette er paradis, og jeg kunne så ønske at vi kunne vært der lenger. 

 

Nå skal jeg til min kjære som jeg har savnet masse! Kos dere i kveld :-.)