taylor

Det var fortsatt mørkt. Alle lysene som skinte fra husene på den andre siden av vannet, gjorde at jeg allikevel kunne se den lange stien ned til stranden, som nesten hadde grodd igjen. Det var helt stille, og det eneste man kunne høre var de svake bølgeslagene mot steinbryggen, og lydene av båter i det fjerne. Den kalde sanden ga meg gåsehud nedover ryggen, da jeg gikk bortover. Det var som om tiden stod stille.

Jeg liker ikke å gå i vannkanten, men jeg gjorde det i kveld. Det er nok fordi jeg ikke liker å få sand på føttene når jeg går opp igjen. Jeg kunne huske hvor ofte jeg gjorde det som liten, og at jeg alltid fikk kjeft av moren min for å dra med sand inn i stuen.

Steinene som har ligget i vannet siden første gang jeg var her, lå fortsatt på samme sted. Jeg pleide å sette meg på den ytterste, å se utover havet. Det er så stort, og hemmelig. Mørkt. Jeg følte meg alltid som en havfrue der jeg satt med håret som suste i vinden, og bølgene som slo hardt mot meg. Jeg visste at når jeg satt på den steinen – da kunne ingen såre meg.

Det store fjellet som lå bak, som en tung sky, var også mitt favorittsted. Det fikk meg til å tenke. Tenke på hvor små vi er i forhold til havet, og hvor mye vi ikke vet. Jeg kan huske at jeg reddet en måkeunge derfra en gang, og en annen gang hvor jeg plukket markejordbær i en liten skråning. Det var mitt hemmelige jordbærsted, og jeg går dit hvert år for å tre de på en langt strå.

Solen hadde begynt å stå opp nå, bak åsen. Det var morgen. De hvite klærne som naboen hadde hengt opp i klessnoren utenfor huset blåste lett i vinden, og jeg kunne se mamma åpne vinduet til soverommet, før hun lente seg ut og ropte at det var frokost. Hun sov alltid på det blå rommet. Søsteren min og jeg fikk alltid lov til å dele det største og det fineste, Finstuen. Det var mitt yndlingsrom, og jeg har alltid følt at det er der jeg hører hjemme. De oransje gardinene som ingen kunne se gjennom, og det vakre taket med rosett og håndmalte blomstermalerier. Det rustne speilet som ingen ville flytte, og de store skapene som hadde stått der siden krigen. Det var perfekt.

Gresset var fortsatt fuktig, og solen speilet seg i de våte, tynne engstråene som lå bøyd mot bakken etter gårsdagens regn. Over meg fløy svalene, og foran meg stod det store, vakre valnøtt treet som onkelen til moren min plantet før han døde. Han elsket blomster, og på den tiden hadde vi verdens fineste hage, med alle de plantene du kunne tenke deg – kirsebærtrær, ripsbusker, store syrinhekker, og de vakreste roser som klatret oppover foran kjøkkenvinduet og langs den hvite, gamle treveggen. Tiden startet å gå igjen.

nelliklukt i hele leiligheten, og en vakker kvinne

Hei alle sammen! Dette har vært en fantastisk dag, til tross for at jeg forsov meg noe helt grusomt, og våknet på det tidspunktet hvor jeg egentlig skulle vært på jobb. I tillegg går togene kun en gang i timen, så jeg ble mye senere enn det jeg nødvendigvis trengte. I dag opplevde jeg julen for første gang på Tårnhuset, men full lunsj og masse, masse gjester. Allikevel gikk alt fint, og jeg kom heldigvis i mål. Det blir bare mer og mer å gjøre nå, men det er jo bare morsomt så lenge man har alt under kontroll….ihvertfall nesten.

I dag har jeg trent med en veninne, og det var nesten mer gøy enn slitsomt. Det er farlig for meg å trene med andre jenter, fordi jeg blir så pratsom og tullete, ettersom jeg er så sjelden med dem. Jeg tror Marius er den eneste som virkelig klarer å presse meg og gjøre meg konsentrert, hvis jeg ikke trener alene da, men han er i eksamenstiden nå, og har ikke tid til å trene i det hele tatt.

Etter treningen løp vi rundt på hele senteret, fra butikk til butikk, for å finne noe jeg trengte. Jeg vet ikke hva det kalles, men jeg mener en slik en..


fra kremmerhuset/129,-

Jeg har aldri opplevd maken, for vi var nemlig innom alle butikkene som kunne ha det, og vi fant ingen – bortsett fra den jeg kjøpte, men den er egentlig til å smelte sjokolade i. Den var allikevel bra nok, og passet perfekt på hyllen som jeg har gjort klar! Jeg har som dere sikkert forstår, startet med litt julepynting her hjemme! Så etter at jeg fikk tak i denne lille duftgreia, har jeg fått enda mer julestemning, og det lukter nellik og kanel lang vei.

Fordi det ikke ble så lang treningsøkt i dag, har jeg ligget på gulvet og tatt noen få øvelser…med de tunge vektene mine som veier hele 2,3 kg! Haha… det er ihvertfall bedre enn ingenting, og om man repiterer øvelsene mange nok ganger, får man jo ihvertfall litt utbytte av det.Jeg elsker fletter! Og fordi jeg ikke kan det, pleier Sandra å flette håret mitt hver gang vi sees! Tenk å være så flink.

Ja, og kveldsmaten min i dag er noe veldig godt, men samtidig veldig slapt. Jeg orket ikke å lage noe i dag, så jeg kjøpte både en ferdiggrillet og varm kylling på Ultra, sammen med en ferdig pastasalat fra ferskvaredisken. Det er greit, kjapt og det smaker helt ok, og jeg synes det er lov noen ganger – selvom det absolutt ikke er økonomisk.

Ved siden av hadde jeg to maiskaker (som smaker himmelsk) og en stor flaske med verdens beste drikke -. vann. Spiste dette herlige måltidet med et intervju med Elin King, og nå er jeg såpass trøtt at jeg rett og slett skal hoppe i seng. Kryss fingrene for at vekkeklokken min fungerer litt bedre i morgen tidlig! God natt.

nybakt og varmt

Dette har vært en veldig fin dag, faktisk. Jeg klarte ikke å være på jobb så tidlig som jeg ønsket, men jeg klarte allikevel å komme meg gjennom en hel dag på jobben. Det er alltid ganske rolig på tirsdager, noe som er en fantastisk start etter en frihelg.

Jeg har ikke klart å komme meg på trening i det hele tatt de siste dagene, men det er uten tvil veldig deilig. Så lenge man vet at man kommer sterkere tilbake, og at man har motivasjonen oppe selvom energien er på bunn, så er det vel ikke så farlig med noen dager med hvile. Jeg tvang meg allikevel opp av sofaen da jeg nettopp hadde kommet hjem, og tok på meg joggeskoene i full fart, før jeg rakk å ombestemme meg. Jeg fikk møtt en veninne, løpt sammen med henne i et kvarter, og tatt noen få sit ups før jeg måtte gå. Det var den treningen!

Nå er jeg endelig tilbake i sofaen, og jeg tror faktisk at vi er ment for hverandre i kveld. Det snødde forresten skikkelig i dag, og det betyr at julen er tilbake, og forhåpentligvis for godt denne gangen. Dette måtte jeg selvfølgelig feire – med lussekatter!

Fant på en sjapp oppskrift i farta, og resultatet ble fantastisk! Anbefaler alle til å prøve dem ut, og lage lussekattene et hakk sunnere i år. Husk å spise dem mens de er varme, da er de myke og herlige.

Noras superlussekatter

230 g smør
4 dl styrk, melk
1 ts gurkemeie/1 g saftan

Smelt smøret i en kjele, og ha melken over. Husk at melkeblandingen skal være lunken når den blandes i deigen.

2 egg
2,5 dl sukrin

Piskes lett og luftig

1 kg kokosmel
1 ts vaniljesukker/stevia
1 pakke tørrgjær
1 halv ts salt

Blandes godt, og helles over i eggedosisen. Ha i en boks med mager kesam og melkeblandingen. Kna deigen godt for hånd, og la den heve i bollen til dobbelt størrelse, ca 30 minutter.

Kjevle deigen ut og form små lussekatter. Bare fantasien setter grenser! Sett ovnen på 250 grader, og etterhev lussekattene i 20-30 minutter. Pynt med rosiner og pensle forsiktig overflaten med et sammenvispet egg. Stekes i 7-8 minutter midt i ovnen, og avkjøles på rist.


Ved siden av lagde jeg syltetøy av ferske tranebær, som jeg dyppet lussekattene i. Tranebær er kjempesunt, og veldig, veldig godt. Spesielt til bakst!
Det er greit å kose seg noen ganger, vet dere! Sov godt.

pinjekjerner

Hei dere! I dag har jeg ikke gjort noen verdens ting, annet enn å fylle opp magen med masse karbohydrater, og sett på julefilmer. En typisk slapp og kjedelig fridag. Det er selvfølgelig herlig med fri, men når kjæresten sitter på skolen hele dagen, og man bare blir rastløs av å sitte inne, blir det fort kjedelig.

Har ihvertfall fått gjort noen småting i løpet av helgen, i tillegg til at jeg var på bursdag. Kjempekoselig å være sammen med jentene igjen!
Nå ligger jeg i sofaen, og har nettopp spist en herlig kyllingsalat med fersk landbrød til.

Har vært for sliten til å trene i dag, men det betyr at jeg har ekstra mye energi i morgen. Vil forresten bare si tusen takk til alle de koselige kommentarene på innlegget hvor jeg sang. Det betyr mye! God natt, engler!

m m m for hm

                      

                     

I forrige uke var jeg en sjapp tur innom h&m for å sjekke ut den nye høstkolleksjonen fra Maison Martin Margiela. Det ble en rask titt, men jeg fant noen fine skatter inne mellom alt det andre. Det var mye spesielt, og litt “acne-preg” over det, spør du meg. Uansett….jeg likte faktisk den hvite boblejakken, av en eller annen grunn. Den hvite, høyhalsede genseren ble favoritten, og jeg vurderer faktisk å kjøpe den. Hva synes dere var finest?

se ut av vinduet og la tankene fly

Det er noen sanger man plutselig blir helt forelsket i, og som man kan høre en hel dag uten å gå lei. Sanger man fester i hodet sitt, og blir gående rundt å synge på uansett hvor man er. Sanger som passer til alt.

I dag tidlig hørte jeg tilfeldigvis en sang, og jeg ble gående rundt og tenke på den. Den var så fin, og jeg gledet meg til jeg kunne sette meg på toget etter jobb, og høre på den en gang til. Da jeg kom inn døren hjemme, en halvtime senere, kunne jeg den utenat. Og det eneste jeg fikk lyst til, var å ta det opp. Jeg har aldri påstått at jeg har en spesiell stemme, men jeg elsker sang og musikk. Det gir meg en fantastisk følelse, og jeg kan endelig uttrykke meg på den måten jeg selv vil. Derfor har jeg tatt denne sangen opp, med kjærlighet i tankene og hjertet i halsen. Til dere.

blue velvet

Heihei! I dag er det lørdag, og endelig er det tid for fri. Jeg har aldri hatt så harde dager før, som det jeg har hatt denne uken, så jeg ser virkelig frem til å roe ned, kose meg hjemme og slappe av.. I dag skulle jeg egentlig i bursdag, men bursdagsbarnet ble syk, noe som gjorde at jeg plutselig ikke hadde noe å finne på. At jeg måtte jobbe en time ekstra, og at det var buss for tog hjemover, gjorde at det var like greit….

Nå er jeg omsider hjemme i godt behold, og er kjempeklar for en rolig kosekveld med kjæresten min. Akkurat nå ligger jeg rett ut i sofaen og hører på det nye albumet til Lana del rey, som forresten er kjempefint. Jeg elsker alle sangene, og hvis jeg hadde vært en artist, hadde dette vært den type musikk jeg hadde skrevet. Alt er perfekt, og sangene er dystre, mystiske og rolige. I tillegg hører jeg på regnet som drypper utenfor vinduet mitt, mens jeg varmer hendene med en stor kopp vaniljechai te!


Ellers får vinteren meg til å føle meg skikkelig dyster og trøtt. De siste dagene har jeg ikke sett dagslys, fordi det både er mørkt når jeg står opp, og når jeg kommer hjem. Slike tider får de fleste til å bli slitne, og jeg merker det godt selv. Uansett, man får et finere liv hvis man er positiv, så her er noen tips som kan hjelpe deg i hverdagen, og som får deg til å se lysere på ting. Det hjelper ihvertfall meg igjennom denne mørke tiden.

– Pass på at du får nok søvn, og at du sover godt
– Bruk fem minutter hver morgen på å ligge i sengen med lyset på, og tenke over positive ting du skal i løpet av dagen, eller andre ting som gjør deg glad
– Tenk over alt det positive og fine vinteren har å by på, og slutt å drømme deg vekk ved å se på sommerbilder
– Gå en 30 minutters tur hver dag/kveld – det får deg til å tenke på ting, og du får roet ned kroppen
– Spis godt og nok, og få i deg nok vitaminer og mineraler – det er ikke bikinisesong enda
– Gi komplimenter til mennesker rundt deg – du blir faktisk mer glad av dette, og kanskje du til og med får det samme tilbake?
– Prøv å se positivt på ting, selvom dette kan være vanskelig i noen situasjoner 
– Spør deg selv om hva som er galt eller negativt, og tenk etter hvordan du kan løse dette og gjøre det om til noe godt
– Vær med mennesker som gjør det glad og i godt humør, og skyv unna de som drar deg ned og gjør deg trist

…..Og til slutt, smil til verden, og verden smiler tilbake! Ha en fin kveld, alle sammen!

just ride

Hei engler! Jeg håper det går fint med dere, og at dere fortsetter å titte innom her av og til, selvom jeg har vært utrolig dårlig med å blogge i det siste. Det nærmer seg jul, og derfor blir det lange og slitsomme dager på jobb. Det er jo selvfølgelig kjempegøy, men når jeg først kommer hjem og setter meg ned, er jeg altfor sliten til å gjøre noe som helst. Jeg har verken tid til å spise, være med noen, og såvidt energi til en liten treningsøkt. Kroppen får virkelig jobbe!

De siste dagene har jeg også hatt problemer med sterke magesmerter og en lett feber, og jeg kan ikke begripe hva dette kan være. Noen av dere som har en ide? Ihvertfall…..I går endte dagen min opp på Olivia med mine beste venner, og det var virkelig koselig. Jeg syntes at jeg fortjente en pizza, og valgte derfor yndlingspizzaen min, som er med creme fraiche, scampi og masse hvitløk og godsaker. Spiste like godt en sjokoladefondant til dessert…..jeg valgte selv å tro at jeg fortjente den også. Etterpå skulle jeg egentlig på en vinfest på Brasserie france, men tvang meg selv til å dra hjem for å sove – både på grunn av magen, og fordi jeg skulle opp tidlig i dag.


Ble forsinket på jobb i dag, så det var bekmørkt da jeg gikk hjem fra toget. Lagde meg en supersmoothie før jeg løp til trening, det eneste jeg gleder meg til! Etter verdens raskeste rygg-og biceps økt, dro jeg hjem igjen. Og nå sitter jeg her. Nydusjet, trøtt og sliten – men glad. Kjøpte med meg et ferskt rugbrød med hjem, og spiste det med kyllingfilet, pultost og litt brunost. Deilig!

Sov godt, og kos dere i morgen! 🙂