en tur hjem og tilbake

Hei mine kjære lesere! Endelig har jeg litt tid til dere og bloggen igjen, etter en kjempelang uke og helg med jobbing og sene kvelder. Det er så slitsomt å bytte mellom tidlig-og senvakter, det tar virkelig på, spesielt når man kjører kroppen hardt på trening samtidig. I dag trente vi bryst og triceps, og det var kjempedeilig. Jeg føler meg veldig svak i forhold til alle de andre, men de er jo tross alt gutter, så jeg prøver å fokusere mest mulig på meg og mine egne mål. Jeg har kommet ganske langt på kort tid, og merker at jeg øker raskt i repetisjoner og vekt.

Været har endelig blitt midlere og bedre, så jeg håper ikke det er så lenge til jeg kan legge vekk vinterklær, boblejakker og finne frem fine jakker og tynnere gensere. I dag opplevde jeg faktisk solen også, for første gang på veldig lang tid. Det er herlig å våkne til lyset som skinner gjennom gardinene, det gjør at jeg automatisk står opp med et smil om munnen.

Feiret treningsøkten og det nye Costume med en stor posjon sushi fra en ny sushibar her i Sandvika. Det er faktisk utrolig bra, og veldig, veldig billig. Alle som har anledning til å dra dit og som i tillegg liker sushi burde ta turen! Du kan spise så mye du vil for kun 170,-  eller spise 20 valgfrie biter for 150,- og samtidig er sushien noen hakk bedre på smak enn feks. Bambus.


Jeg har fastet i så og si hele dag, så dette var et himmelsk og mettende måltid! Denne biten er min favoritt fra dette nye stedet – Crunchy california maki. Den er utrolig god!

Nå skal jeg dusje lenge og bli ordentlig varm, før Marius kommer en tur innom. Ha en fin kveld videre!

et nytt program

God kveld! Akkurat nå har jeg latt tiden passere, og egentlig skulle jeg vært i seng for over en time siden. Dagene går fort, og man rekker aldri alt man skal gjøre. Jeg har hatt en strålende frihelg som ble fylt opp med venner og kjærestetid. I dag var det tilbake på trening igjen, og selvom jeg er mye svakere enn før, merker jeg at det stiger fort, og jeg kan se resultater mye bedre og etter kortere tid. Noe som betyr at jeg er mye flnkere enn det jeg var i fjor!

Marius og jeg har trent knallbra de siste to ukene, og i dag satte vi endelig opp et ordentlig treningsprogram som vi skal prøve å følge, med noen untak på gurnn av skole og min jobb.

mandag
ben, inkludert legger og egen trening for bakside

tirsdag
bryst og triceps

onsdag
rygg og biceps + knebøy og legger

torsdag
hviledag ( kan trene cardio og mage )

fredag
skuldre + ben ( inkludert bakside og legger )

lørdager og søndager oppsumerer vi hele uken og trener det som er logisk og trene. Vi kan bytte ut dagene, det viktigste er at vi ikke trener ben eller armer to dager på rad, da får ikke musklene hvilt seg ordentlig. Vi kommer også til å bytte på hviledagen, som sagt på grunn av form, jobb, skole og andre ting man må ta hensyn til. Jeg vil også kjøre en del cardio trening, så kanskje jeg bruker hviledagen min på det.

Mens vi satte sammen programmet, spiste vi en kjempegod og enkel middag.


Fullkornsris, rå salmalaks marinert med soyasaus og lime, avokadoskiver, ruccola og ristede sesamfrø. Smakene passer perfekt, og minner om sushi i løs form. Ved siden av drakk jeg en smoothie laget på cottage cheese mager, kesam mager, litt pasjonsfruktjuice, styrk melk og vaniljeprotein. Nam!

Ha en fin kveld videre, og sov godt!

den første katten

Hei mine kjære! Dette har vært en superduper dag, og jeg er klar for to dager på jobb igjen, før jeg har tre dager fri for første gang dette året. Det blir deilig, altså.

Ellers har jeg det veldig bra for tiden. Jeg har fått sunn mat og trening inn i hverdagen min igjen, og føler overskudd og energi hele tiden. Dessuten blir alle rundt meg syke, men jeg har faktisk holdt meg frisk i hele høst og vinter, så det gjør meg veldig glad. Det er ihvertfall resultatet av masse vitaminer, kosttilskudd og strømpebukser. Fjellrevenjakke, lue og uggs er ihvertfall godt for noe da, dere!

Nå skal jeg sove, og det gleder jeg meg masse til! Natta, dere er verdens beste.

forsetter og mål i det nye året

Som dere vet har et nytt år tatt forsiktige skritt inn i livene våre, og jeg synes det er like rart hvert eneste år. For hver gang jeg ser på kalenderen og det står “1.januar” tenker jeg meg grundig om hva nyttårsforsettene mine skal være. Jeg må innrømme at jeg aldri har klart å oppnå ett eneste forsett, og jeg har som oftest mine egne unnskyldninger og grunner, men jeg hater å ikke gjennomføre ting jeg virkelig vil få til.

I år har jeg grublet over dette en liten stund, og jeg har kommet frem til mange forskjellige ting. Derfor har jeg kategorisert de forskjellige, og valgt ut fem forsetter i hver kategori. Jeg synes dette er en enkel og systematisk ordning, og jeg gleder meg mer enn noen gang til å starte.

Meg selv som person

– ha mer tid til meg selv og bruke mer tid på ting som gjør meg glad
– sette av en dag hver uke hvor jeg bruker tid på å pleie hud, hår og kropp
– jobbe mer med meg selv og samtidig akseptere hvordan jeg ser ut og er som person 
– bli mer bestemt og vise tydelige følelser, meninger og synspunkter
– tenke over hva jeg blir lykkelig av, og ta valg for å oppnå denne lykken. Selvom det er harde valg, er det best slik om det gjør meg ulykkelig, sliten, ensom eller usikker 


Venner, familie og kjæreste

– sette av mer tid til alle de forskjellige
– ha mer kontakt med dem
– gjøre fler forskjellige ting sammen som er spennende
– sørge for å spre glede og kjærlighet til dem jeg setter pris på
– bli mer positiv til de forskjelliges valg og meninger

Mat, trening og kosthold

– spise sunt, godt og følge dietten 100% når jeg først starter
– oppnå mine mål når det kommer til vekter og repetisjoner på treningen
– prøve å styre unna mat som ikke gir meg noenting
– slutte å kjedespise eller overdrive mengden
– fouksere på cardio trening

 

Jobb og utdanning

– bli litt mer engasjert i det jeg gjør
– bli mer fokusert og konsentrert
– bli mer selvsikker og prøve frem forskjellige ting på egen hånd
– lage mer mat hjemme, slik at det inngår mer i hverdagen
– lage mer mat til venner og familie for å vise hva jeg kan

Bloggen

– prøve å blogge daglig
– ta mer spennende bilder som av mat, antrekk, mote og natur
– skrive fler tekster som jeg pleide
– prøve å få motivasjonen tilbake
– skrive mer variert og ha fler spørsmålsrunder

frosne bjørnebær

Hei dere! Denne dagen har vært utrolig lang, og jeg er overlykkelig for at jeg endelig kan hoppe til sengs! Denne uken har jeg startet så smått med sunn mat og trening, og jeg kan kjenne at energien og motivasjonen bare gror større og større for hver dag. Jeg har ikke startet for fullt, men det kommer gradvis. På tirsdag hadde jeg en skikkelig hard benøkt for første gang på over en måned, og jeg har aldri hatt så store smerter etterpå! Før ble jeg ikke engang støl, og nå som det allerede er lørdag, klarer jeg fortsatt ikke å gå i trapper eller bøye meg ned! Det er et tegn på hvor fort kroppen forandrer seg!

Selvom julen er over og vi har gått inn i et nytt år, er det fortsatt vinter, og jeg kan ikke forstå hvorfor det bare blir kaldere og kaldere. Jeg har bodd inne i fjellreven jakken min som er så stygg at jeg blir flau av å ha den på, men jeg klarer rett og slett ikke å ha på noe “fintøy” ute. Er det noen av dere som er enige? Det eneste som frister er å kle seg så varm som mulig, blåse i hvordan man ser ut, og passe på at man ikke blir syk!

Siden jeg har startet et litt sunnere liv når det gjelder mat, har jeg begynt å diske opp med de gode, gamle smoothiene mine. Denne gangen med litt mer proteiner og næringsstoffer. Kjæresten min sier at det å spise overflødige mengder med bær, frukt og andre sukkerholdige ting bare er tull om man vil gå ned i vekt, men jeg er faktisk avhenig av det. Jeg får i meg utrolig lite grønnsaker, frukt og i det hele tatt nok vitaminer enn det man skal, så jeg ser ikke noe poeng i å slutte med å drikke smoothie. Dessuten kan man jo bestemme akkurat hva man vil ha i den – enten det bare er grønnsaker og kosttilskudd, eller om det er en haug med søte bær. Det finnes jo en mellomting, og jeg mener at så lenge man ikke overdriver mengden og har gode proteinskilder i, så skader det ikke! Dessuten gir det meg masse energi, og gjør at jeg blir mer opplagt! Så….hurra for smoothies!

Under har jeg gitt dere en oppskrift på en nydelig og smakfull smoothie som jeg lagde her om dagen. Håper det smaker!


Noras protein- og energismoothie

2 dl mandelmelk
2 dl styrk melk
1/2 dl pasjonsfruktjuice

1 ss cocosa
1 ss acaipulver
1 scoop vanilje proteinpulver
eggehvite av to egg

1 neve frosne bjørnebær
1 banan
1 dl frosne blåbær

…det ser veldig mye ut, og det blir faktisk mange kopper, så det er bare å halvere oppskriften hvis dere ikke orker å drikke så mye. For å få mer utbytte kan man ta fler egg eller mer proteinpulver, og mindre av det andre. Pulveret gjør denne smoothien veldig luftig og litt tykkere enn normalt, så ikke overdriv mengden.

Nå skal jeg legge meg og prøve å få sovet godt ut før en enda lenger dag i morgen! God natt.

godt nyttår

Hei alle sammen, og godt nyttår! Følelsen av jul og et nytt år har virkelig ikke trengt inn, jeg har ikke engang hatt ordentlig følelse av ferie, og allerede i morgen er det jobb igjen. Vi starter heldigvis de to første dagene med å kun vaske og rydde på restauranten, så det er ihvertfall ikke så mye stress å komme tilbake til. 

Uansett hva slags følelse jeg har, har jeg ihvertfall hatt det kjempefint i julen. Den startet, som dere vet, i Porsgrunn med familien, og i tillegg til en kjempehyggelig feiring og besøk hos de eldre, fikk jeg nye bekjente, og hatt det gøy med min kjære søster. Jeg kom også tidlig hjem igjen, og hadde derfor god tid til venner og kjæreste. Er det noe jeg ikke har gjort, er det å trene, spise sunt og vært ute i det fine vinterværet. Det er dumt, men man oppdager aldri det før ferien er over. Jeg vet at kroppen min hadde godt av hvile, søvn og masse god mat, og jeg kan nesten ikke vente med å ringe det nye året inn med en skikkelig treningsøkt!  

Jeg håper dere har hatt en super ferie, og at dere har satt noen ordentlige nyttårsforsetter for året som kommer. Jeg tror dette blir et veldig bra år!