et strålende øyeblikk

God morgen alle sammen! For en herlig dag, jeg har absolutt stått opp med føttene på riktig side av sengen! Klokken nærmer seg tre alt, og for å være ærlig har jeg ikke fått gjort noenting. Men det er de dagene som er best, de hvor man ikke trenger å gjøre noe. Ute skinner solen som aldri før, og selvom jeg har mest lyst til å løpe ut i det fine været, så nyter jeg det å være hjemme. Alene. Balkongdøren står forsiktig på gløtt og drar inn kald vårluft som skiler meg forsiktig på føttene. Solen skinner gjennom de hvite, gjennomsiktige gardinene mine som blåser frem og tilbake i vinden, og utenfor synger måkene. Det har vært folksomt i Sandvika siden klokken syv i dag tidlig, men for første gang på en veldig lang stund var det en deilig måte å våkne på.

Egentlig har jeg bare ligget rett ut i sengen i hele dag og roet ned kroppen etter en hard jobbhelg, men jeg klarte til slutt å krype inn i stuen for å hente det nye nummeret av Costume. Sammen med en stor kopp vanilje og sitronte, og en varm og god dyne, er dette helt klart et perfekt øyeblikk. Jeg hadde egentlig planlagt min egen spadag med hårkur, skrubbing, kreming og alt sånt som vi jenter føler at vi trenger etter en lang og mørk vinter, men det får jeg ta igjen en annen dag!bh hm

Nå har jeg tenkt meg en liten tur ut, før jeg lager meg lunsj. I dag står omelett på menyen, og jeg gleder meg allerede. Det som er så bra med omelett er at man kan ha i alt man vil, og det blir allikevel like godt. Etterpå skal jeg og Marius ha en etterlengtet treningsøkt, og det ser jeg også frem til! Ha en strålende dag videre, mine kjære lesere. Dere er helt fantastiske!

min siste farvel

Hei dere. Dette har vært en veldig lang dag, ikke minst krevende, så det skal bli godt å legge seg. I dag tidlig tok Marius og jeg turen helt til Porsgrunn for å dra i begravelsen til min kjære morfar. Jeg har bare vært i kun èn begravelse før, så jeg var ikke sikker på hvordan jeg skulle reagere. En bloggleser skrev til meg at det var greit om man gråt, og at det også var greit om man ikke gråt. Til tross for at jeg hater å gråte foran andre mennesker og prøver å unngå det på alle slags ubegripelige måter, gråt jeg i dag. Tankene strømmet på, og jeg visste absolutt ikke hvordan jeg skulle oppføre meg.

Da bilen kjørte avgårde og vi sang det siste verset av en eller annen fin sang, innså jeg, og sikkert de andre også, at han var borte. Selvom det var det beste, så var det utrolig hardt. En følelse av å miste noe man aldri kan få tilbake, er ubegripelig vond. Jeg prøvde å ikke fotografere så mye, og det er jo begrenset hva jeg kan legge ut her også, men jeg ser ikke noe feil i å legge ut det ene bildet av den fine kisten.

Etterpå var det selvfølgelig snitter, kaffe og marsipankake, for å ikke snakke om fine taler, mimring og å hilse på alle som var kommet.kåpe/mango   sko/mangoDet var allikevel veldig godt å ha med Marius som kunne holde meg i hånden og hjelpe meg gjennom dagen. Det er alltid godt å ha en ved sin side, og i tillegg satte resten av familien stor pris på at han møtte opp.
Nå har vi nettopp spist middag, og jeg er som sagt helt klar for sengen. I morgen er det tilbake på jobb, og full rulle! Det derimot, er jeg ikke så klar for….men, god natt!

bodypower

Heihei alle sammen, og god formiddag! Solen er endelig tilbake, og det samme er vårfølelsen. Jeg kan endelig gå med litt lettere jakker og sko, og det er helt herlig! I dag er det andre dag på dietten, og det ser ganske lyst ut. I går klarte jeg meg kjempebra på jobb, og til nå har jeg også klart meg fint i dag. Marius og jeg sov litt ekstra lenge i dag tidlig, før han dro på skole og jeg dro på trening. Jeg trente ben, men hadde ikke nok krutt til å kjøre meg hardt, så jeg tok noen lette øvelser. Jeg kom allikevel i mål, og føler at det var en bra morgenøkt.


treningstopp/hm   proteinshaker/bodypower

Det er mange av dere som lurer på hva jeg spiser og drikker nå som jeg er på diett. Dette avhenger helt, og det er mye forskjellig, for jeg har en liten tabell i hodet mitt som forteller hva som er ja/nei mat når jeg ser noe jeg får lyst på. Selvfølgelig er alt lov av magert kjøtt og fisk, grønnsaker og rene, naturlige produkter, men hovedpoenget er at jeg skal spise så lite fett som mulig, litt karbohydrater og mye proteiner. Samtidig skal jeg spise så lite frukt og bær som mulig (på grunn av sukker) og drikke masse vann.

Spisedagene kommer også til å være strenge. Det betyr at jeg kanskje kan unne meg et litt større måltid, men være streng resten av dagen. Frukt og bær kan spises på spisedagene, men jeg skal holde meg unna alt annet godteri og snacks. Selvom man har lov til å spise “dritt” på spisedager, så har det ingen mening om man overspiser alt du kan tenke deg av is, kaker, godteri og brus.

Jeg har stort sett alltid tatt med egen mat på jobb, men det avhenger litt av hva som serveres til personalmat. Både i går og i dag tok jeg med en matboks full av kyllingfilet, brokkoli og fullkornsris, som jeg skal spise til middag. Det er stort sett det det går i hjemme også, fordi det både er enkelt, billig og godt. Man kan selvfølgelig variere grønnsakene med feks. gulrot, kål, paprika og andre gode, sunne råvarer, men også bytte ut kyllingen med feks. laks eller torsk. I dag spiste jeg en halv porsjon med dette etter trening, og tok med meg resten på jobb. Det er faktisk utrolig godt, og du kan jo krydre det som du selv vil!


matboks/clasohlson

Jeg kan sette opp en matplan for i går og i dag, så dere kan få en nærmere titt:

Første måltid etter trening – proteinshake 2 scoops
Lunsj – 1 kyllingfilet, 3 brokkolibiter og 100 g fullkornsris
Middag – 1 kyllingfilet, 3 brokkoli og 100 g fullkornsris
Dessert – 1 skyr
Kveldsmåltid/Mellommåltid – 1 proteinbar

Jeg spiser sikkert lite i noen av deres øyne, men det er poenget. Jeg vil ikke råde noen av dere til å starte på dette hvis dere ikke er sikre på hva dere gjør, for det er lett å få i seg for lite næring. I tillegg mister jeg litt matlyst av å jobbe med mat en hel dag, så dette er noe jeg må presse i meg. Husk at det alltid er mengden av maten som har noe å si!

Håper dette var til litt hjelp! Det er bare å spørre hvis dere lurer på noe 🙂 Ha en fin dag videre!

kjempegod, hjemmelaget sjokolademousse

Selvom jeg nettopp har startet på diett og ikke spiser så mye søtsaker lenger, er det vel allikvel ikke noe i veien for å gi dere noen gode oppskrifter på usunne godsaker! Forrige helg laget jeg en kjempegod sjokolademousse, og fikk veldig mye skryt. Derfor tenkte jeg å dele den med dere, for den er nemlig superenkel å lage, og smaker helt nydelig. I tillegg synes jeg ikke at den er så kraftig og kvalmende som veldig mange andre er, og det har mye å si for meg.

7 dl kremfløte

Pisk til lett krem og sett kaldt

400 g kokesjokolade
100 g smør, saltet
1 ss espresso (eller extract)

Smeltes i vannbad, trenger ikke å røres i

9 egg
250 g sukker

Skill eggene. Pass på å ikke få noe eggeplomme i hvitten. Ha den smeltede sjokoladen over i en bolle, og sett piskingen på fult. Spe inn med en og en eggeplomme, og la den stå og piske til det blir en sjokoladekrem. Bland dette inn i den piskede kremen, mens du pisker marengs av eggehviten og sukkeret. Ha dette over i sjokoladekremen og bland alt godt.

Ha moussen i porsjonsglass eller i en stor form, og sett kaldt. Serveres med noen friske bær, revet sjokolade over eller noe annet godt!

my new babies

Klokken slår snart tolv, og jeg er endelig hjemme. Ute regner det, og det har det gjort i hele dag. Jeg er sikker på at det betyr noe, men jeg vet fremdeles ikke helt hva. Personlig elsker jeg regn, og det får meg på så utrolig mange tanker. Det beste jeg vet er å bare ligge i sengen og høre regnet dryppe på taket – det er det beste.

I går kjøpte jeg en kjempefin ting til leiligheten min, som også er noe jeg har lett etter i lang tid. Denne hodeskallen er dritkul og passer perfekt inn i leiligheten min, med det dystre utseende og den mørkebrune fargen.

Selvom det kun var første dag på jobb i dag, er jeg kjempesliten! I tillegg har jeg så utrolig mye å tenke på, blandt annet begravelsen på fredag. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal reagere eller oppføre meg, om jeg skal vise følelser eller om jeg skal la være.

Jeg fant en gammel hatt i skapet i dag da jeg ryddet, og innså plutselig hvor fin den var. Fargen er nydelig, og fasongen er også veldig fin. Spørsmålet er bare når jeg skal få brukt den…hatt/h&m

Nå ligger jeg i sofaen med lyset av og slapper helt av. Jeg forbereder kroppen på å sove, så snart kjæresten min har kommet hjem. I morgen skal jeg opp tidlig, og trene så hardt jeg bare kan. Takk for at dere gjør meg så motivert med alle hyggelige og fine kommentarer, dere aner ikke hvor mye det hjelper! Husk at dere er de beste leserne som finnes, og at jeg er utrolig glad for å ha slike gode mennesker “rundt” meg.

kanelsmak

God morgen mine kjære lesere! Det er tirsdag og det vil si at den nye uken min ikke har startet før i dag. Det har vært en herlig helg, og jeg kunne ønske at den kunne vart mye lenger. I går var Marius, broren hans, en venn og jeg i Sverige for å handle inn forskjellige ting, og jeg kom hjem med mange skatter. Blandt annet denne søte treningstoppen fra Nike. Jeg elsker lyse farger, så denne ble med meg hjem..


Kjøpte også proteinpulver, selvfølgelig. Det er mye billigere i Sverige, i tillegg til at de har større utvalg og fler forskjellige smaker. Dette er yndlingsmerket mitt innen protein, og det er det jeg alltid har drukket fast. MYO Fusion er ikke bare stappfulle med gode proteiner, de har også helt nydelige smaker for dem som ikke liker disse standard proteinshake smakene. Jeg har lenge drukket vanilje og jordbær, men denne gangen kjøpte jeg cinnamon roll som er en ny smak. Den er helt fantastisk god, og absolutt ikke kvalmende. Den er med andre ord lett å få ned, og den er også god å bruke i matlaging som feks. pannekaker.

I dag startet dietten min, og den startet jeg med en tidlig treningsøkt. Jeg trente både bakside lår, rygg og biceps, triceps og cardio, noe som kroppen virkelig trengte. Det blir bare deiligere og deiligere for hver dag som går å stå opp tidlig, og å kunne trene såpass tidlig som litt over ni, er en utrolig følelse! Nå har jeg nettopp dusjet og satt meg ned i sofaen med en tallerken full av mat. Fullkornsris, kyllingfilet, brokkoli og mager kesam er på menyen i dag, og det er nok noe jeg kommer til å spise flere ganger i løpet av fremtiden. God, enkelt og veldig sunt!

Kos dere videre i dag, og lykke til for dem som skal på Telenor arena i kveld og se på Bieber!

dagdrømmer

Hei alle sammen! Endelig er det søndag, og enda bedre er det at jeg har fri. Det var deilig å få ladet batteriene litt, og slappe ordentlig av. I går sluttet jeg tidlig på jobben, noe som var superdeilig. Marius og jeg hadde middagsgjester, eller rettere sagt en dobbeldate hjemme hos han, med et annet kjærestepar som er bekjente av Marius. Selvom jeg verken hadde handlet inn mat eller laget noe, og kun hadde tre timer på meg, kom vi i mål og hadde en superhyggelig kveld! I tillegg var disse to menneskene utrolig koselige og morsomme å være sammen med, så det ble en helt perfekt kveld.

Jeg laget en enkel tapas med blandt annet kjøttboller, røkelaks, eggerøre, oster, salater og andre typiske tapasting, men det er jo veldig godt og veldig lett. Mens de andre drakk vin og øl, lagde jeg meg også min egen drink med frosne jordbær, litt vodka, ananasjuice og noen friske jordbær. Den ble helt nydelig, og jeg koste meg med den hele kvelden!

Det ble mye mat igjen, så jeg hadde en veldig god frokost da jeg våknet i dag. Til tross for at bilen var punktert i dag tidlig, at det regnet og at huset var fult av skitne tallerkener, ølbokser og rester av mat har dette vært en fantastisk søndag. Jeg elsker slike dager hvor man ikke trenger å tenke på noe, og bare kose seg med god mat, tv og sofa.

Må forresten vise dere den søte hyllen til Marius. Åh, han er den beste!

Ellers har jeg nettopp trent litt styrke og cardio, og skal straks videre til Marius. I morgen tidlig skal jeg en liten tur til Sverige igjen tror jeg, og hamstre inn litt proteinshaker og slikt jeg trenger på dietten. Kos dere videre i kveld!

hjemmelaget hapå med peanøtter

Hapå er kanskje et av de mest spiste påleggene i Norge gjennom tidene, og derfor er jeg overlykkelig for å ha en oppskrift som jeg kan dele med dere. Den er superlett, og helt nydelig. Denne karamellen kan du bruke til alt fra kaker og desserter til pålegg på brødskiva. Det er enkelt og greit kondensert melk som er kokt lenge, og det er faktisk det eneste. Derfor er dette superlett å lage, og i tillegg holder det lenge.

Kondensert melk er melk som er kokt ned til halvparten, og kan derfor sammenlignes litt med fløte. Den er allikevel veldig søt, og inneholder en del kalorier. Jeg har dessverre ikke næringsinnhold for den ferdiglagde hapåen, men det er ikke nødvendig heller!

Du trenger

1 boks kondensert melk (selges i matbutikk eller i innvandrerbutikk)
1 kjele med vann

1 pose peanøtter, saltet

Kok en kjele full av vann, og legg boksene i. De skal være tette, uåpnet og kan godt ha lappen på. Det som er utrolig viktig er at det alltid er vann over boksene når de ligger og koker. Hvis ikke vil det bli vakuum og boksene vil eksplodere. Så fyll på med vann hele tiden dersom vannet reduserer vekk. La boksen koke i 3 og en halv time. Når du skal ha den ut, har du hele kjelen under kaldt vann, og la boksen bli avkjølt.

Etterpå er det bare å åpne, og nyte! Jeg blandet inn hakkede peanøtter, men man kan også bruke andre nøtter, eller ingenting.

en tidlig start

Klokken er bare litt over halv elleve, og jeg er allerede ferdig mec både trening, mat og alt det andre jeg måtte finne på å gjøre. Det er faktisk helt herlig å våkne så tidlig og samtidig ha nok energi til å komme seg ut. Allikevel er det litt for tidlig å stå opp klokken syv når jeg har en såpass lang arbeidsdag foran meg. Det positive er at jeg nå kan slappe helt av i noen timer og ikke tenke på å måtte forte meg til toget. Det gjør jeg jo hver eneste dag, så å ha god tid for en gangs skyld var utrolig deilig.

Jeg hadde mer krutt på treningen i dag enn det jeg hadde trodd, og siden jeg har sunket litt i kilo på de forskjellige øvelsene siden før “pausen”, må jeg trene opp slik at jeg forbereder kroppen på de harde dagene som kommer neste uke. Derfor kjørte jeg litt lettere enn vanlig, men fler repetisjoner, og alle baseøvelsene.
Jeg startet med å varme opp beina i ti minutter ved å sykle, før jeg kjørte knebøy. Jeg varmer alltid opp med stangen som veier 20 kg. I knebøy og andre benøvelser er det veldig viktig å varme ordentlig opp før man kjører tungt, fordi det er lett å ødelegge både knær og annet. Etter oppvarming kjørte jeg 4 sett med 40 kg x 8. Jeg var oppe i 60 kg før påskeferien, så jeg håper musklene aktiveres fort tilbake! Til slutt trente jeg lette strakmark og bakside lår på maskin.
Etterpå trente jeg chins og øvde meg på dips. Jeg klarer det endelig, selvom det er såvidt! Man må alltid øve seg til man klarer de forskjellige øvelsene, det er viktig å ikke gi opp!

Til slutt ble det litt roing, biceps med manualer, og litt mageøvelser før jeg avsluttet med sykling. Med andre ord, jeg har trent hele kroppen i dag! 🙂 Det var godt, og jeg håper på å kjenne det i morgen….ihvertfall litt. Nå ligger jeg trygt og godt under pelspleddet mitt og drikker en ny type te jeg kjøpte i sted, med vanlige, appelsin og sitrongress. Kjempegod! Også kjøpte jeg forresten to fine bikinier i går, den hvite er fra bik bok og den marinemønstrete er fra Kappahl. De er kjempesøte, og jeg gleder meg til å bruke dem!skjorte/cubus

Har jeg forresten nevnt at det snør her hos oss? Jeg våknet opp til hvite tak i dag tldig, og det har ikke sluttet enda! Hver gang jeg tror at sommeren er på vei, overrasker været meg mer enn noen gang. Nei dere, nå skal jeg krype tilbake og kose meg med te og film. Kos dere masse i kveld, og nyt helgen for dere som har fri!