rådyrene

God ettermiddag, dere! Nå begynner det å bli mørkt her i Danmark, og etter en lang dag ute i hagen, har vi endelig satt oss i sofaen. Jeg har blitt litt forkjølet så jeg er ganske sliten og trøtt i kroppen, men de andre har hatt det kjempegøy i hele dag. Vi barna har fått et luftgevær som vi har lekt oss med, og det var kjempegøy!
Vi har også gått litt rundt på tomten, og har blandt annet sett rådyr. Det er så koselig her!  I kveld blir det taco, og det gleder jeg meg masse til! Ha en fin dag videre 🙂

julefeiring i danmark

Hei mine kjære lesere! Jeg håper dere har hatt en helt fantastisk jul så langt, og at dere ikke gjør noe annet enn å kose dere, spise god og fet mat og se filmer til langt på natt. Selv har jeg hatt det supert i Porsgrunn, men jeg har dessverre ikke hatt så mye tid foran dataen. 

I skrivende stund sitter jeg i Danmark, i huset til moren til Marius. Jeg har vært her en gang før, og det er like fantastisk og idyllisk som sist. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg bostavelig talt elsker dette stedet, og jeg kunne mer enn gjerne bodd her selv. Det er så typisk dansk, og samtidig gammeldags og herlig. Vi ble tatt i mot med åpne armer i går kveld, etter en veldig lang reise for meg som dro rett fra Porsgrunn, og vi avsluttet kvelden med både aquavit og pinnekjøtt! 
I dag har vi vært i den lille landsbyen som er her, og kjøpt masse god mat og drikke. Ellers har jeg og mormoren til Marius gått en lang tur, og nå er det snart klart for å feire «julaften». Pakkene ligger under treet, det danske ølet står på bordet og det lukter nystekt ribbe i hele huset. Det finnes vel ingen som sier nei til å feire julaften to ganger på rad! 
Ha en fin kveld videre, dere! lille julaften

Heihei dere! Nå har jeg endelig kommet frem til Porsgrunn! For å være ærlig kom jeg hit allerede i går kveld, sammen med Marius. Vi sov over her hos mamma, og det var kjempehyggelig. Huset arvet hun av foreldrene sine, og det er utrolig rart å være her uten dem. Vi fikk servert hjemmelagde kjøttkaker, en nyoppredd seng og litt for mye vin og juleøl! 

I dag har vi hugget juletrær, et til mamma og et til pappa. Selvom vi skal feire jul her i morgen, må jo begge ha et juletre! I år fant vi juletærne i hagen til mamma, men vanligvis pleier vi å finne dem i skogen. Det er så hyggelig og jeg husker godt at jeg pleide å løpe rundt i skogen for å finne det perfekte juletreet!  Jeg sover så godt her, og jeg ser virkelig frem til å være her i de neste dagene! Jeg er også evig takknemlig for at det er snø her, selvom det ikke er så altfor mye. Det blir liksom ikke verken julestemning eller julefeiring uten det.

Marius dro hjem i dag, men nå kom storesøsteren min inn døren, og nå skal vi kjøre ned til pappa sitt hus og pynte juletreet der! I morgen skal jeg steke ribbe, rådyrstek og lage all julematen, så det er mye vi skal få gjort. Ha en fin lille julaften videre!

julebord

I går hadde som sagt mine jenter og jeg julebord, og det ble skikkelig vellykket! Jeg kom litt tidligere og laget mat og ble med på å pynte og dekke bordet, noe jeg absolutt elsker. Middagen i år ble pinnekjøtt med rotmos, og til dessert ble det riskrem med varm kirsebærsaus! Jeg er selv veldig fornøyd, selvom jeg ikke husker så mye av selve middagen. Dere skjønner, dette var første gangen jeg drakk alkohol på utrolig lenge, så hvitvinen gikk rett i fletta på meg. Noe som også førte til at jeg blandt annet mistet kameraet mitt i gulvet. Derfor er det ikke så mange bilder!  Tusen takk for en helt herlig kveld, jenter! Dere er de beste. 

solnedgangen

For en dag! Klokken nærmer seg elleve på kvelden og jeg lager fortsatt mat. Nesen renner, leppene er tørre og jeg har kviser i hele ansiktet. Det er så utrolig typisk å bli syk dagen før man skal være fin, pynte seg og ha en lang og morsom kveld, er dere ikke enige? Så nå har jeg laget meg en kopp med varmt vann og sitron, lagt meg i sengen med varmeflasken godt plassert ved føttene og krysser fingrene for at jeg føler meg bedre i morgen. Klokken åtte skal jeg være på jobb og jeg åpner cafeen alene, så jeg håper virkelig at formen er bedre. 

Jeg vil forresten bare vise dere hvor nydelig det er der hvor Marius bor. Han bor ganske høyt oppe, og det er alltid snø der før alle andre steder i Bærum. Det er så fantastisk fint der, spesielt når solen begynner å gå ned. Virkelig en deilig følelse å våkne opp til denne utsikten 🙂 

God natt da, dere! 

forberedelser

Hei mine kjære! Nok en gang må jeg bare beklage for at jeg ikke blogger så mye som jeg burde. Denne uken og helgen som kommer er utrolig travel for meg. I morgen er det julebord for mine jenter og Marius og hans guttegjeng, og jeg kan lage mat for begge. Det er mye å gjøre, lage og handle inn, og jeg flyr frem og tilbake fra den ene til den andre. I tillegg har jeg blitt litt forkjølet, og har faktisk feber i skrivende stund. Jeg håper dere forstår det, og heller ser frem til mer blogging neste uke. 

På mandag skal jeg nemlig til Porsgrunn for å feire jul med familien, og jeg gleder meg masse. Jeg kan nesten ikke vente til å se mamma og pappa igjen, og jeg vet ikke om noe morsommere enn å være med storesøsteren min i fem dager i strekk. Hun er den beste, og vi har det alltid gøy sammen!  

….Nå må jeg komme meg til Marius igjen og fortsette med matlagingen, men jeg ønsker dere uansett en kjempefin førjulshelg! God jul!

vinn niveaprodukter

Ja, dere….Det er duket for min siste konkurranse før jeg tar juleferie, altså årets siste konkurranse, og før jeg kårer vinnerne fra alle de forskjellige konkurransene. Denne konkurransen er i samarbeid med Nivea, og du kan vinne masse deilige produkter. I forbindelse med en ny smak i leppeserien, “blueberry blush”, som forresten lukter helt, helt fantastisk, fikk jeg lov til å ha en liten konkurranse for dere lesere. Premien er Niveas ansiktsmasker og alle de forskjellige lepomadene i fine, små poser. Jeg har testet dem alle, og jeg elsker hver eneste en. De gir masse fuktighet, og luktene er herlige. 


Det eneste du trenger å gjøre for å delta i min siste konkurranse, er å skrive navn, alder og mailen din i kommentarfeltet. Jeg liker å gjøre det enkelt i år, så får jeg heller legge litt mer i spørsmålene neste år.. det er et fint forsett for meg, det! 

Lykke til! 

kim´s closet

Det er mange forskjellige meninger og ord som sprer seg rundt Kim Kardashian for tiden, men det eneste jeg har å si, er at jeg elsker stilen hennes. Vel, jeg liker ihvertfall det meste hun går i. Det er jo ingen hemmelighet at det er lettere å kle seg i fine, dyre og spesialsydde plagg når man har mye penger, og det frister kanskje også litt mer å pynte seg hvor enn man går, når man alltid blir tatt bilde av og vist for hele verden.

Allikevel synes jeg at hun har en fantastisk kombinasjon av farger, mønster og stoff, og jeg kan ikke gjøre noe annet enn å misunne klesskapet hennes. 

Vanligvis liker jeg lyse, rene farger, og det er kanskje derfor jeg har falt helt for antrekkene under. Det er perfeksjon, og hun ser ut som en million. Selve jenta og familien har jeg egentlig ingen mening om, men en ting er sikkert – hun kan kle seg!

Her er mine favorittantrekk som hun har blitt sett i. Jeg elsker alle! Hvilket antrekk liker dere best?

00157

Hvilken farge bruker du på ysl leppestiftene dine? Jeg har fryktelig mange forskjellige farger, men jeg liker de lyse best, 

og bruker dem nesten hver dag. 

 

 

Har du en øyenskygge å anbefale? Jeg bruker ikke så ofte øyenskygge, så har dessverre ingen å anbefale. 

 

Hvor redigerer du bildene på instagram? Jeg bruker alltid bare filterene som er på instagram. 

 

Hvilken str er louis vuitton speedy veska di? Kan du vise bilde av alle lv veskene dine? Speedyen er 30. Har du og Marius planer om å flytte sammen? Ikke enda. Jeg trives veldig godt for meg selv.

 

Vil du jobbe som kokk hele livet, eller tenker du å ta en annen utdanning? Akkurat nå jobber jeg på et bakeri for å ta et lite avbrekk i kokkebransjen, men jeg vet helt ærlig ikke hva jeg vil videre i livet. Jeg er ihvertfall glad for at jeg har en utdannelse. 

 

Hadde du noen seriøse forhold før Marius? Og hadde han noen før deg? Vi begge hadde både hatt kjærester og seriøse forhold før vi traff hverandre. 

 

Hva er favorittmaten din? Dette er veldig vanskelig i og med at jeg er en matelsker og har smakt så utrolig mye rart. Men jeg får vel være litt kjedelig og svare sushi og pizza! 

Hva gjør du helst i helgene? Det kommer helt an på, men hvis jeg ikke skal slappe av med kjæresten og spise god mat, så er det jo gøy å ta en bytur med venninner. Jeg er også veldig glad i å bare dra ut for å drikke litt vin og kose meg. 
 

Jeg lurer litt på hvordan du tror livet ditt er om 5-10 år? Forhåpentligvis har jeg både mann, barn og hus, men det er jo noe man aldri kan vite. 

 

Kunne du tenkt deg en karriere som modell? Å bli modell har vært den største drømmen jeg har hatt noensinne, og jeg hater meg selv for at jeg ikke prøvde litt før. Det er en bransje som man burde starte i tidlig, og derfor kommer jeg aldri til å tilgi meg selv for det. 

 

Leier du eller eier du leiligheten i Sandvika? Jeg leier. 

 

Liker du bedre jobben på kanel en den du hadde tidligere på en ordentlig restaurant? Det er snakk om to absolutt helt forskjellige jobber, så det er umulig å sammenlikne. Faktisk så liker jeg begge to like godt på forskjellige måter. 

Bruker du mye sminke? Absolutt ikke. Og jeg kan gjerne gå uten sminke, det gjør jeg ofte. 

 

Er du veldig fornøyd med den nye jobben? Ja, Kanel er et fantastisk sted med herlige kollegaer. 

 

Hva er din favoritt når det gjelder klesbutikk? Det er mange og det spørs jo helt, men den butikken som har stoppet hjertet mitt ett par ganger er Weekday. 

 

Leser du noen andre blogger? Nei, egentlig ikke. Det har jeg heller aldri gjort, men det er jo gøy noen ganger å scrolle seg nedover topplisten. 
 

Hvordan har det vært å vokse opp i Bærum? Jeg har hatt det helt topp der jeg vokste opp. Det er selvfølgelig mye press på penger og utseende, men det tror jeg det alltid kommer til å være, og uansett hvor du befinner deg, vil det alltid være et såkalt press på et eller annet. 

Teller du kalorier, eller har du gjort det tidligere? Ja, jeg teller ofte kalorier, men det er ikke noe jeg selv velger. Jeg vet hva veldig mange forskjellige produkter inneholder, og derfor har jeg en automatisk tabell i hodet mitt.

Hva mener du er det beste og det verste med livet? Jeg synes kjærlighet er det beste og det verste med livet. 
 

Om det er noe du kunne sagt til ditt 16-år gamle deg, hva ville det vært? Oppnå drømmene dine og jobb hardere. 

Om du skulle ha skaffet deg et husdyr, hvilket skulle det ha vært? En italiensk mynde. Jeg vil egentlig ha alle dyr i hele verden, men jeg tror en hund hadde vært perfekt for meg. Eller katt, men jeg er veldig allergisk. 

 

Hvordan klarer du å jobbe på Kanel/være kokk når du har et så anstrengt forhold til mat? Det er veldig vanskelig, men allikevel veldig gøy siden det er noe jeg brenner for. 

 

Har du en favorittserie? Jeg har mange, men jeg sett alle ferdige bortsett fra en. Gossip girl, Dexter, Breaking bad og Game of Thrones er favorittene da!

 

Hva er din favoritt årstid? Høst tror jeg. Sommer også, på en måte!

 

Hvor går din neste reise? Det aner jeg faktisk ikke, men kanskje København? 

 

Har du tips til ting jeg kan gjøre hjemme for å få timene til å gå? Finn noe du kan gjøre som du liker. Enten det er tegning, maling, spill, lesing eller kanskje blogging? Personlig synes jeg aldri det er vanskelig å finne på noe jeg kan gjøre hjemme. 

Hva synes du om silikon og plastikkoperasjoner ellers? Har du noensinne vurdert det selv? Vel, personlig så synes jeg det er kjempeflott at det finnes og jeg har absolutt ingenting imot dette om man bruker det nødvendig. Jeg vet hvordan det er å ikke være fornøyd, og jeg må innrømme at jeg har tenkt tanken flere ganger – både her og der! Det tror jeg nok at de fleste jenter har. 

 

Hva er du mest og minst fornøyd med deg selv? Jeg er mest fornøyd med håret, og minst fornøyd med armene og hele den nedre delen av kroppen. 

 

Har du noensinne vært utro? Hvis ja, hva tenker du om det nå? Jeg har aldri vært utro, men jeg har opplevd det flere ganger fra den andre siden, og det er det verste som noensinne har hendt meg. Jeg tenker at det er helt unødvendig å være det om man er sammen med en man elsker og tiltrekkes av, og at det er svakt av et menneske å ikke kunne styre seg. Dette har gitt meg mange sår senere i livet og jeg er blant annet sykelig sjalu, paranoid og overfølsom når det gjelder kjæresten min. For meg er dette et problem, men heldigvis klarer vi å snakke sammen og han vet hvordan jeg er, så det går fint. Min mening er – en gang utro, alltid utro. 

 

Har du noensinne vurdert å bli vegetarianer eller slutte å bruke ekte pels? Hvorfor/hvorfor ikke? Nja, jeg har vært vegetarianer før, men jeg er veldig glad i kjøtt og fisk, og har heller ikke noe stort behov for å slutte å spise det. Når det gjelder pels så bruker jeg det en gang i blandt, men dette er arvede jakker som jeg elsker, og selvom jeg er imot pelsindustri og river meg i håret av tanken på at mennesket ikke har utviklet seg mer og lar dyret være i fred, så elsker jeg disse jakkene. Med andre ord, jeg har veldig delte meninger, og jeg orker ikke å ha et tema om dette på bloggen, da det ofte er veldig mange useriøse mennesker som ikke vet noe om denne industrien. 

 

Hvordan så du ut da du var 16 år og var du fornøyd med utseendet ditt da? Hvorfor/hvorfor ikke? Vet du hva, jeg følte akkurat det samme som det jeg gjør nå. Dårlig selvtillit på innsiden. Men jeg var jo fornøyd noen ganger, og jeg hadde det for det meste bra.  

 

Hva tenker du om utseendet ditt for 5 år siden? Når jeg ser på gamle bilder av meg selv, ser jeg en søt og glad jente, selvom jeg vet hvordan jeg følte det. Jeg synes også at jeg var veldig pen, og det er dumt at jeg ikke utnyttet det mer. 

Hva synes du om såkalte “rosabloggere”? Det har jeg ingen formening om. Jeg vet ikke engang hva kjennetegnene på en rosablogger er. 

Hvordan vil du forklare deg selv? Hyper, omtenksom, ærlig og overfølsom.

Hvorfor poserer du på hvert eneste bilde? Dette må være det mest useriøse spørsmålet noen gang. Jeg mener, hvem poserer ikke på et bilde? Det er vel en helt naturlig del når man blir tatt bilde av? Dessuten føler jeg selv at jeg ser bedre ut. 
 

Hvor ofte trener du? Akkurat trener jeg kanskje fire ganger i uken, det spørs helt på formen.  

 

Hvordan finner du motivasjon til trening? Akkurat nå har jeg null motivasjon til å trene, men her er fem tips: 
* lag en spilleliste med bare motiverende treningssanger som gjør deg glad
* sett deg mål og se dem for deg når du trener
* finn et program som motiverer deg til å dra på trening, enten det er styrke, cardio eller gruppetimer 
* få deg en treningsvenn og press hverandre
* kjøp deg noen kule treningsklær du føler deg fresh og fin i 
 

Er du mye med venner du har hatt i lang tid?/Har du mye kontakt med mange venner egentlig? De jeg har nærmest er faktisk de som gikk sammen med meg på barneskolen, og det setter jeg stor pris på. Jeg er et menneske som er avhengig av mye alenetid, men jeg er med venner nå og da. 

 

Føler du deg voksen nå som du bare jobber, har en fast kjæreste, og leilighet – eller føler du deg fremdeles veldig ung? Jeg føler jo at jeg har blitt eldre og at ikke alt er like spennende lenger. Jeg savner ungdomstiden min veldig, egentlig! 

 

Kan du fortelle mer om modelloppdraget du gjorde i våres? Det var ikke et modelloppdrag, det var et modellkurs i Milano som ble holdt av modellagent Donna Ioanna, som blandt annet er kjent som dommer i Top model. Jeg har hatt kontakt med henne i lang tid, og til slutt dro jeg bare. Det var en fantastisk opplevelse!

 

Hvorfor byttet du jobb? Jeg byttet jobb, rett og slett fordi jeg var helt utslitt. Jeg hadde jobbet som kokk i fire år da jeg bestemte meg for å si opp, og jeg var både sliten, lei og deprimert. Som dere kanskje har fått med dere så har jeg hatt veldig mye problemer med meg selv de siste årene og dette slet veldig. Når man i tillegg har en såpass krevende jobb som har så lange dager, innebærer mye kjefting og krangling, og du har mye ansvar så blir man ganske sliten i både kropp og sjel. Det var en veldig tung avgjørelse, og jeg elsker både det stedet og alle menneskene, men det er ikke noe jeg har angret på i ettertid. Jeg har fortsatt mye kontakt med dem, jeg jobber der ekstra noen ganger og hvis jeg noen gang skal begynne å jobbe som kokk igjen, så kommer jeg nok til å søke der! 

 
 

Vil du fortsette å jobbe i Kanel i lang tid tror du? Ja, det regner jeg med. 

Hvor er det du får kjøpt tindved i Oslo-området? Ingen steder så vidt jeg vet! Jeg plukker dem selv.
 

Hvorfor svarer du sjelden på kommentarer? Fordi det er ikke alltid jeg føler at det er nødvendig med et svar. Og det er heller ikke alltid at jeg har tid til det!
 

Kan du lage et innlegg om sminken du bruker? Det kan jeg gjøre!
 

3 ting du liker ved deg selv? Kinnbeina, håret og håndleddene. 
 

Har du lappen? Nei, men jeg har innsett at jeg kanskje burde begynne å ta den snart.

dropp desserten

Som dere sikkert har lagt merke til, er det mange bloggere som har skrevet om “dropp desserten”, og jeg er ikke et untak. Å gi barn skolegang er utrolig viktig. Ikke bare for å lære, men også for å gi barn trygghet, håp og muligheten til å komme seg bort fra fattigdom. Vi i Norge har det så flott og fint, og det er lett å glemme hvor vanskelig og hardt det er for barn i andre land. Det er rundt 60 millioner barn i verden som står uten utdanning, og dette er noe vi kan gjøre noe med. 

Dropper du èn eller flere desserter i julen, og heller gir disse pengene til organisasjonen “Redd barna”, gir du hele 4 barn i Kambodsja muligheten til å lære seg å lese. Det er snakk om 150 kroner, noe som for oss er utenkelig lite. Utenkelig lite penger, som gir noe så mye. Jeg skal ihvertfall droppe desserten. 

Det eneste du trenger å gjøre for å være en del av denne fantastiske julekampanjen, er å sende en sms til 2324 med kodeordet “DROPP”. Du vil da automatisk gi 150,- kroner, men du kan selvfølgelig sende så mange sms´er du vil, og jo fler – jo bedre! 

Vil du lese mer om dette, kan du trykke her.   God jul!