spicy tuna roll

Gud, dette har vært en fryktelig lang og slitsom dag, og jeg er så utorlig glad for at den er ferdig. Snart. I går satt Marius og jeg her hjemme og spiste hjemmelaget tikka masala, og plutselig var klokken tolv. Derfor ble det en ganske så sen kveld, og det slo selvfølgelig tilbake på meg i dag. 

En av de tingene som har irritert meg den siste tiden, er at jeg for litt siden strøk på en prøve som handler om alkoholloven og sjenking i bedrift. Dette er en prøve jeg må bestå siden vi har salg av øl og vin på Kanel, og derfor har jeg vært skikkelig bitter på meg selv fordi jeg ikke klarte den. Til mitt forsvar hadde jeg ikke lest en eneste linje i boken, noe som kanskje ikke var så lurt. Men! I dag tok jeg den på nytt, og jeg bestod! Okey, jeg skal være helt ærlig med dere – jeg strøk faktisk en gang til. Men jeg valgte å ta den èn gang til rett etterpå, og da klarte jeg det. Jeg hadde fortsatt ikke lest noe, så det var egentlig veldig flaks. Selvom dette er en prøve som ikke betyr så mye sånn ellers i livet mitt, er det helt fantastisk å bestå. Det var liksom som å løfte tjue kilo fra sludrene mine.

Jeg feiret prøven med et lite brett sushi til middag. Min favoritt, og et perfekt måltid jeg alltid blir god og mett av. Det er verdt hver eneste krone, til tross for at jeg er helt, helt blakk.

I dette øyeblikk kikker jeg bort på all oppvasken som har samlet seg på kjøkkenbenken, og jeg tenker……at jeg burde legge meg. Jeg orker ikke å engang tenke på å rydde eller vaske, jeg vil egentlig bare få en god natt søvn. I morgen begynner jeg på jobb klokken 06.00, så det er vel kanskje en god idè å legge seg nå. God natt!

feiring av lancôme 80 år

God ettermiddag, mine kjære lesere! Dette har vært en helt spesiell og fantastisk dag så langt, og klokken er bare litt over fem! Jeg har tilbrakt formiddagen min på den Franske ambassaden i Oslo, hvor vi feiret at Lancôme har eksistert i 80 år! En helt herlig opplevelse og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg i det hele tatt ble invitert. Ikke bare er det bursdagen til et av verdens største merker, men det ble feiret i et av de fineste husene jeg har vært i noengang. 

Vi fikk et lite innblikk i Lâncome sin historie, hvor jeg personlig lærte masse. Etterpå fikk vi champagne, fingermat og masse godt. Vi fikk også sett litt på forskjellige “looks”, hvor fire nydelige jenter var modeller. Etterpå ble det kake og makroner fra selveste Pascal, og andre festligheter. Til tross for at jeg dro alene i håp om å kjenne noen der, møtte jeg mange kjente fjes, og pratet med nye mennesker. Det er alltid så hyggelig å være på steder hvor man blir tatt godt imot, og hvor det er hyggelige og sosiale folk som ønsker å bli kjent. Det setter jeg veldig stor pris på! 


…Jakken jeg har på meg er fra Acne, og er et av mine favorittplagg. Jeg forsovet meg veldig i dag tidlig og hadde virkelig ikke noen aning om hva jeg skulle ha på samtidig som klokken tikket, men denne jakken redder meg alltid. Den er, i mine øyne, perfekt til hvilken som helst anledning, og jeg elsker absolutt hver eneste centimeter. I tillegg til at stoffet og fargen er fantastisk, er det små swarovskikrystaller på toppen, og store skulderputer. Jeg kommer til å bruke denne til den faller fra hverandre. 

Nå har jeg endelig kommet hjem, fått i meg dagens kaffe og er klar til å starte det virkelige livet. Litt senere skal jeg trene, men først skal jeg få orden her hjemme. Hele klesskapet mitt er bokstavelig talt vrengt ut i hele leiligheten. Jeg ønsker dere en fin dag videre! 

jordbærmandag

Hei dere, og god mandag! Først og fremst vil jeg bare fortelle dere hvor mye jeg har kost meg de siste dagene, det har jo både vært sol, varmt og masse hyggelige ting som har hendt. Jeg har hatt det koselig med venner, kjæreste og jobb hele helgen, og det er en helt fantastisk følelse. Vel, en ny uke har begynt, jeg har blitt helt frisk igjen og jeg er mer enn klar for å begynne å trene. Dere aner ikke hvor mye jeg har ventet på det! 

Etter jobb i dag kom Marius en tur til Sandvika for å være med meg, og etter at vi hadde gått en liten tur ute langs vannet, dro vi hjem til meg hvor jeg lagde fiskeboller i hvit saus. For å være ærlig så er dette noe jeg ikke har spist siden jeg var liten, og det er også noe jeg ikke trenger å spise oftere, men godt er det ihvertfall. Etter å ha levd på ris og hvetegress var det deilig med en skikkelig middag. Dessuten havnet jeg på Max Burger to netter på rad i helgen, og til gjengjeld har jeg fått tidenes kvise og uren hud i hele ansiktet. Jeg er så glad for at jeg ikke bor i byen med døgnåpne spisesteder, ass!  


Til lunsj i dag spiste jeg min favoritt hos oss på Kanel, nemlig den grove sconesen. Den er så ufatterlig god, og jeg kommer nok aldri til å bli lei. Den er heller ikke så altfor usunn, og man blir utrolig mett. Ved siden av hadde jeg litt av jordbærsyltetøyet vi selger, og det er så s-y-k-t godt! Økologisk med en helt herlig jordbærsmak, jeg anbefaler virkelig disse to sammen. 

….Ellers blir dette en travel uke med mye gøy, nok en gang, og jeg gleder meg til å få fart i livet igjen. Jeg ønsker alle en superfin kveld videre!  

danse på gulvet

I dag har jeg hatt fri, og egentlig skulle jeg vært i Oslo nå, men siden jeg fortsatt er syk, ble ikke det noe av. Det er kanskje like greit, for det hadde nok ikke hjulpet på formen å drikke champagne, møte masse mennesker og stå med høy musikk i ørene. Uansett, det er fryktelig synd at jeg ikke får dratt, for Urban Decay har lanseringsfest, og det er noe jeg har gledet meg til! Jeg tror det er første gang jeg dropper et slikt event, men jeg håper allikevel at jeg får en ny mulighet snart. Akkurat nå er det bare det å bli frisk som gjelder. 

…Så, jeg klarte å reise opp av sengen klokken fire, og da hoppet jeg rett inn i noen slitne treningsklær for å ta noen små øvelser her hjemme. Jeg har gått ned ganske mye siden jeg ble syk, men det er jo ikke dermed sagt at kroppen er stram og fin, og jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til å begynne å trene ordentlig igjen. Om jeg tar øvelser hjemme så tar det rundt tjue minutter før jeg blir kjempelei og gir opp, men det er allikevel effektivt. Man kan bruke møbler til å trene på og løfte, og ha på så høy musikk man bare vil. I tillegg danser jeg utrolig mye i stuen min på kvelden, og det brenner faktisk latterlig mange kalorier. Men, jeg gjør det kun fordi jeg elsker det. 

Ved siden av drakk jeg en av mine favorittdrikker i tillegg til vann, kokosvann fra Jaxxcoco. Det smaker himmelsk, og hjelper med å holde kroppen hydrert. Kokosvann er en perfekt drikk å ha med seg på eller etter trening! 

Nå skal jeg snart lage meg litt stekt ris, som er det eneste jeg har klart å ha lyst på i det siste, og finne meg en skikkelig jentefilm. Jeg har sovet veldig lenge men er fortsatt veldig trøtt og sliten, så det blir nok en tidlig kveld i dag også. Og dere, jeg håper virkelig at jeg får litt blogghumør snart.

Ha en kjempefin kveld, alle sammen! 

chanel og bjørkeris

Hei alle sammen, og god ettermiddag! I dag har jeg endelig fri, og selvom jeg våknet til grått og trist vær, fikk jeg det som jeg ville, med sol. Så fort jeg gikk ut døren tittet den frem, og det føltes deilig. Jeg tok meg en liten tur ned til Kanel for å fotografere litt bilder til facebooksiden vår, som du kan sjekke ut ved å trykke her. Jeg elsker jo å ta bilder, og det er ekstra gøy å få lov til å leke meg på jobb. Etter en dobbel islatte i solen dro jeg hjem igjen, og her sitter jeg nå. Det hadde vært veldig gøy om dere begynte å følge oss på facebook, der får dere mye oppdateringer! 

I tillegg til at det er Valentinesday på lørdag, er det jo fastelavn på søndag, og av en eller annen merkelig grunn så elsker jeg denne dagen. Den minner meg om da jeg var liten og bakte boller med mamma, og ikke minst da vi gikk ut for å plukke bjørkeris. Det har blitt en dag jeg bruker mye tid på, så det skal bli kjempegøy å feire den. Jeg har egentlig ingen planer om å bake boller i år, men kanskje jeg ikke klarer å motstå fristelsen når dagen først er her. Er dere glade i fastelavn?

Midt imellom throwbackbilder og fastelavnsris har jeg planer om å rydde og vaske her hjemme. Det ser faktisk ikke ut, og jeg hater å leve sånn. Denne morgenen har vært et rent kaos, og det skal bli deilig å få det rent og pent!


Nå skal jeg slurpe i meg litt hvetegress og fortsette dagen med et stort smil. Ha en strålende dag videre!

blue eyes

Denne uken har vært så langt ifra forventet som mulig, men heldigvis nærmer det seg helg. Kroppen min er fryktelig sliten, jeg vil ikke gjøre noe annet enn å sove i en mørk leilighet og jeg klarer såvidt å få i meg noe å spise. Allikevel har jeg det bedre enn noen gang på jobb, og det er ekstra deilig at det begynner å bli litt lysere og varmere ute. 

Ellers har jeg det veldig fint, og det håper jeg dere også har. Nok en gang vil jeg bare beklage for dårlig blogging, men jeg er bare nødt til å vente til jeg blir bra.  


I morgen har jeg ihvertfall fri, og forhåpentligvis er det fint vær slik det har vært de siste dagene. Jeg gleder meg til å stå opp til en ny dag og bare gjøre hyggelige ting. Dessuten er det jo snart Valentinesday, og det er jo også noe å se frem mot. 

Nå skal jeg koke meg litt quinoa og se på Masterchef. Ha en fin kveld videre, dere! 

frokost hos nespresso

Dagen i dag startet med en deilig frokost hos Nespresso på Eger i Oslo. Vi fikk et kjempefint foredrag om kaffe, og det var faktisk utrolig lærerikt, i og med at jeg står og lager kaffe til hundrevis av mennesker i uken. Kaffe er en stor del av hverdagen min, og det er ganske merkelig å tenke på hvor mye den faktisk påvirker humøret mitt. Det setter ihvertfall i gang kroppen, og det kunne ikke passet bedre enn det det gjorde i dag. Vi fikk servert fem forskjellige typer, og jeg elsket alle. Nå har ikke jeg noen Nespressomaskin hjemme, men det er absolutt noe jeg har på ønskelisten!  Noe av det beste jeg vet om er faktisk slike frokoster, det setter dagen perfekt i gang og man føler seg så glad etterpå. Tusen takk til Nespresso for en fantastisk morgen og for en fantastisk goodiebag! 

syk

Hei, mine kjære lesere! Jeg håper dere har hatt en herlig mandag og en god start på uken! Selv startet min med en skikkelig omgangssyke, og det er vel grunnen til at jeg ikke har orket å blogge noe. 
På lørdag feiret vi bursdagen til en veldig god venninne, og det var utrolig koselig. Det er faktisk en av de beste kveldene på veldig lenge, spør du meg! Da jeg kom hjem og la meg ble jeg plutselig veldig, veldig dårlig, og hele natten gikk til å ligge på gulvet på badet med armene slengt rundt doen. Det er sjelden jeg er så dårlig altså, det var helt forferdelig! Derfor var jeg hjemme fra jobb i hele går.

I dag er jeg litt bedre, men fortsatt veldig kvalm. Jeg håper at det hjelper med litt sunn mat og mye søvn, for jeg hater å være syk! 
Nå har jeg kokt meg litt bulgur som jeg skal slurke i meg med litt ketchup, det blir noe av det første jeg spiser siden lørdag. Dere får ha en herlig kveld videre, så håper jeg at jeg er tilbake for fult i morgen 🙂

stolt

Det er mange av dere som har spurt mye om jobben min etter at jeg begynte å jobbe på Kanel Bakeri i Sandvika i sommer. Jeg har jo fortalt dere mange ganger om hvorfor jeg trengte en liten pause fra kokkeyrket, og at Kanel har vært favorittstedet mitt siden det åpnet i 2009. Jeg synes det er fantastisk å få lov til å jobbe med kunder, mat og kaffe samtidig, for dette er tre ting som interresserer meg. Vel, jeg er kanskje ikke den mest sosiale og utadvendte personen, men jeg synes det er godt å få lov til å ha kontakt med mennesker hele dagen. Før viste jeg kjærlighet og følelser gjennom maten jeg ga til kundene, men jeg har jo aldri servert eller snakket med dem, så det er helt annerledes.

Ja, det finnes alltid disse kundene man bare vil dytte ut døren og skrike til, som får deg til å gråte og som kan klage på de rareste ting. Tro meg, det er mange fler enn du tror av dem der ute. Allikevel er det en veldig motiverende tanke når du først ser hvor mange det finnes av de snille og hyggelige, som lyser opp morgenen med koselige ord, og som sprer glede. Jeg elsker sånne mennesker, og derfor vil jeg aldri la meg selv bli tråkket på av disse få, negative menneskene.

På Kanel er det veldig mange forskjellige mennesker, og det er akkurat derfor jeg trives. Det går ikke èn dag uten at det skjer noe merkelig eller morsomt, og vi gjør ikke noe annet enn å kose oss på jobb. Jeg jobber med fantastiske jenter som jeg har blitt kjempegod venn med, og det viktigste er jo å trives med dem man jobber med. Å kunne være seg selv.

Er det noe jeg har fått av kokkeyrket, er det å gi alt jeg har, uansett hva slags dag jeg har. Man skal aldri la humøret påvirke jobben, man må heller finne ting som gleder deg på jobb, og bruke det som motivasjon og styrke til å komme seg gjennom dagen. Jeg gir alt jeg har til jobben jeg har nå, jeg tjener lite i forhold til at jeg er utdannet kokk, men jeg får en stor glede av å kunne glede andre mennesker med det jeg gjør i løpet av en dag, og det er den ene grunnen til at jeg vil være der. Jeg går hjem med et smil om munnen hver eneste dag, og det er en fantastisk følelse. Selvfølgelig, alle har dårligere dager, men som sagt – tenk positivt.

Grunnen til at jeg tar opp dette akkurat i dag, er rett og slett fordi jeg er så utrolig stolt. I dag kom Kanel Bakeri på andreplass på en liste over 72 spisesteder i Sandvika, det var bare Thon Hotell som slo oss. Hvor bra er ikke det? Jeg er så utrolig stolt av å få lov til å være en del av et slikt sted, hvor mennesker kan komme og kose seg, spise en enkel, men god salat eller baguette, og få servert god kaffe. Vi er ikke best, og til å være en kokk er ikke maten perfekt for min del, men kundene liker det, og det er det viktigste på en cafè. Å ta en del i jobben man har, uansett om du jobber der hver lørdag eller hver eneste dag, er så viktig, for å gjøre stedet til et enda bedre sted. 

….Så, jeg håper at dere tar turen innom oss om dere får lyst eller mulighet!  

Også til en liten anbefaling! Jeg elsker muslibollen vi selger på Kanel, den er faktisk helt herlig, og metter mye. Den er fylt med rosiner, aprikoser, epler, valnøtter og hasselnøtter, og har sesamfrø på utsiden. Med andre ord, det er et sunnere alternativ til det søte vi selger, og du kan også få kjøpt brunost ved siden av. Jeg er egentlig ikke så glad i å reklamere om ting jeg selger på bloggen, men jeg har falt helt for denne, og vil derfor tipse dere om det neste gang dere kommer innom! 

Nå skal jeg krype under dynen og sove. God natt, dere!