these glory days

Denne dagen har vært veldig travel, og jeg har ikke hatt tid til å sette meg ned og trekke pusten før nå! På en måte er det litt slitsomt, men det er mest morsomt og deilig å ha ting å gjøre som fyller hverdagene, i stedet for å ligge på sofaen og ikke gjøre noe som helst. Etter jobb i dag dro jeg rett til Oslo for å være med på en lunsj som Volt holdt på Le Bouchon. De kommer med en ny kolleksjon som er i samarbeid med Rasmus Wingårdh, og den var helt fantastisk. Jeg elsker pastellfarger, og det er stikkordet til disse klærne. Det var ikke så mange plagg, men jeg likte alle veldig godt, og jeg tror nok at de kommer til å slå veldig an! 

I tillegg til fine klær og kjempekul musikk, ble det servert tonnevis med fransk fingermat og masse god vin. Herregud, som jeg koste meg! Jeg må jo være ærlig og innrømme at jeg glemte alt som heter sunn mat og diett, men jeg prøvde å stappe i meg mest mulig av det som var sunnest. Og jeg klarte faktisk å unngå brød, noe som er helt sinnsykt i seg selv. Jeg har virkelig overgått meg selv! Uansett, maten var helt fantastisk, og det var akkurat en slik lunsj jeg trengte etter en lang arbeidsdag.  


Alle menneskene var superhyggelige, og jeg er så glad for å møte slike mennesker som tar meg godt imot når jeg står alene! Det er aldri veldig gøy å dra på arrangementer alene, men det er jo ingen problem når man er med imøtekommende folk som prater og hilser. Jeg koste meg skikkelig, ihvertfall! Tusen, tusen takk til Volt for en fantastisk kveld. 

hjemmelaget pesto

Gjennom de siste årene har jeg laget veldig mye pesto selv, både på jobb og hjemme, og grunnen til at jeg er så glad i dette enkle og supergode tilbehøret, er at det er lett å lage, det passer til nesten alt og det er kjempegodt! I tillegg er det ikke så usunt som man tror. Hjemmelaget pesto er selvfølgelig best, de man kjøper er som regel veldig kjedelige og som regel inneholder de konserveringsmidler og andre unødvendige ting.

Som kokk er jeg egentlig utrolig opptatt av rene smaker og at alt er laget av naturlige og gode råvarer, og da er det bare bortkastet å kjøpe ferdigprodukter som ikke engang smaker godt. Pesto tar tre minutter å lage, og det koster under femtilappen. Så hvorfor ikke lage en supergod pesto helt selv? Jeg skal ihvertfall gi dere min supergode oppskrift som jeg alltid får skryt for!  

Noras pesto

2 busker frisk basilikum
1,5 dl olivenolje
50 g revet parmesan 
50 g ristede pinjekjerner 
1 ts revet sitronskall 
1 ts sitronsaft 
1 fedd hvitløk 
salt 

…Ha alt i en blender eller bruk stavmixer. Det er rett og slett å bare kjøre alt til en glatt og fin pesto. Du kan smake til med salt selv, men om du skal ha pestoen som tilbehør til noe annet, må du huske at det ikke er så godt hvis den er altfor salt. Og hvis du ikke har pinjekjerner tilgjengelig, kan du også bruke mandler, valnøtter eller andre nøtter! 

….Pesto passer til alt fra brød og pastaretter til kjøtt og fisk. Det er også godt som dressing til salater, og man kan også ha litt over supper for en deilig frisk smak. Kun fantasien setter grenser 🙂 Håper det smaker!

blåveismandag

God ettermiddag, dere! Og god mandag, også. Etter jobb i dag bestemte jeg meg rett og slett for å ta en tur alene langs vannet. Ingen andre hadde mulighet til å bli med, men jeg synes uansett at det er best å gå alene noen ganger, og i dag var det faktisk utrolig deilig. Jeg gikk rundt, både i skogen og langs vannet i nesten tre timer, og det kjennes virkelig på kroppen. Jeg blir så rolig og glad av å være ute i naturen, og det gjør nok også at jeg sover ekstra godt i natt. Jeg fant en liten sandstrand hvor jeg ble sittende ganske lenge, og bare se på solnedgangen. Det var helt fantastisk og nettopp det jeg trengte etter en slitsom helg. 


…Jeg så mange fine fugler også, blandt annet denne vakre hakkespetten som jeg alltid støter på når jeg går inn i skogen! Svanene var selvfølgelig også på plass, og av en eller annen grunn føler jeg meg så lykkelig av å se dyr leve livet sitt i det fri. 

 Nå er jeg kjempetrøtt av den sterke vinden og havlukten, og planen er egentlig å legge meg ned med litt cottage cheese og se på tv-serier. Litt senere skal jeg trene hvis jeg orker, også skal jeg legge meg. I dag startet jeg et litt sunnere liv, og jeg føler meg bedre allerede. Jeg håper at dere har hatt en fin mandag og at dere er klare for en ny uke med masse nye muligheter! Ha en strålende kveld videre 🙂

babyshower

Hei og god kveld alle sammen! De to siste dagene har vært veldig travle, så jeg har dessverre ikke rukket å sette meg foran pc`en før nå. 
I dag hadde noen jenter fra jobben og jeg babyshower hos meg for hun ene, hun venter nemlig en liten gutt veldig snart, så vi tenkte det hadde vært hyggelig å overraske henne med en liten sammenkomst. Jeg rakk ikke å lage så veldig mye mat, men det ble enkel fingermat, og en stor sjokoladekake. Kaker er jo ikke akkurat noe jeg er veldig flink til å lage eller pynte, og selvom den så bedre ut i hodet mitt før jeg laget den, er jeg ganske fornøyd. Litt skjev og rotete, men den smakte ihvertfall godt og det er jo det viktigste. Egentlig ville jeg lage en fin og høy marsipankake, men det hadde jeg rett og slett ikke tid eller utstyr til. Det får bli neste gang!

Ellers ga vi henne litt av hvert av babyting, og jeg håper hun ble glad. Jeg har jo aldri vært på babyshower før, men det er så koselig at hun skal ha barn, og jeg gleder meg masse til å møte han!

Etterpå gikk vi en lang tur i solen på Kalvøya, og det var så deilig! Fantastisk med skinnende sol på en slik dag hvor jeg både har fri og er med gode venninner!  Tusen takk for en fantastisk ettermiddag, kjære jenter! Nå skal jeg skifte til noen litt mer komfortable klær og dra hjem til Marius. Det er lørdagskveld, men for min del skal jeg kun slappe av og legge meg tidlig. 

popcorn i skoen

I kveld har jeg vært på førpremiere på filmen “Insurgent” på Colosseum kino i Oslo med tre andre jenter. Donna spurte meg for noen dager siden om jeg ville bli med, og da takket jeg selvfølgelig ja! Jeg vil ikke påstå at jeg er et kinomenneske, jeg drar kanskje på kino en gang i året, men når jeg først er der er det jo alltid hyggelig. Det er ikke noe jeg misliker, det er bare noe jeg aldri tar meg tid til. Det er en stund siden jeg har sett Donna også, så det var ekstra hyggelig å være med henne. 

Insurgent var kjempebra, og jeg satt igjen med en god filmopplevelse. Det er veldig viktig at filmen har kvalitet, og det vil jeg absolutt si at denne filmen hadde. Det var litt kjedelig at vi spiste opp alt popcornet før filmen i det hele tatt hadde startet, men…

I morgen er det ihvertfall premiere på denne filmen, og jeg håper at alle tar turen til sin nærmeste kino og ser den! 


…Tusen takk for en strålende kveld, jenter! Om syv timer skal jeg være på jobb, så det er kanskje en idè å legge seg nå…God natt, dere!

pasta med hjemmelaget pesto og bakte trøffeltomater

Mmmm….I går hadde jeg så fryktelig lyst på både pesto og pasta, og derfor ble det nettopp det jeg lagde til middag. Jeg liker egentlig bare hjemmelaget pesto, så den ble selvfølgelig laget fra bunnen av. Det er jo utrolig enkelt, og det smaker så mye bedre! For å gjøre retten litt sunnere, hadde jeg stekt kyllingbryst på toppen. Ved siden av serverte jeg bakte småtomater med trøffelolje og ristet foccacia som jeg tok med hjem fra jobben. Det er jo også noe man kan bake selv! 

Pesto
2 bunter basilikum 
1 neve revet parmasan 
2 dl olivenolje
1 ss ristede pinjekjerner
1 fedd hvitløk
revet skall av en 1/4 sitron
salt etter egen smak  

Ha alt i en bolle og kjør det til en fin konsistens med en stavmikser. Du kan gjerne lage dobbel oppskrift, pesto holder lenge i kjøleskapet! 

Bakte tomater
1 pakke småtomater/dulcita
salt
trøffelolje eller olivenolje

Skyll småtomatene, ha dem på bakepapir og hell over oljenog salt. Stek dem i 4-5 minutter på 200 grader, til skinnet begynner å skrelle av. 

Pasta
ønsket mengde pasta 
8 små sjampinjonger
1 sjalottløk 
salt og pepper

Kok valgfri pastatype, jeg valgte tagliatelle. Bland inn finhakket sjalottløk, sprøstekt sopp og pestoen. Smak til med ekstra salt og pepper, og server med en gang. Dryss litt grov parmasan og friske basilikumblader over, og ha kyllingen og brødet på. Kjempegodt!

det eneste jeg vil

Ja, da var vi endelig i gang med en ny uke, og jeg skal ikke lyve å si at jeg er klar for å komme tilbake til virkeligheten. I det siste har jeg vært helt ute og kjørt når det kommer til mat og trening, og jeg må snart klare å ta meg selv i nakken. Altså, ikke bare føler jeg meg helt forferdelig, men jeg er også veldig sliten og har null energi. Det går mye utover humøret, og selvom jeg har kost meg mer de siste ukene enn det jeg har i løpet av det hele forrige året, har jeg aldri følt meg så langt i fra meg selv. Jeg kan ikke forstå hvor det ble av motivasjonen og gleden over å være sunn og flink, og jeg klarer ikke å finne den igjen. Hver eneste dag går jeg rundt og er sur på meg selv for å enten spise det jeg vil eller fordi jeg ikke trener. Jeg har alltid hatt stålkontroll, og nå er alt ødelagt. Det eneste jeg vil er å føle meg fin, ha en god og sunn kropp og være fornøyd, men det er jo noe jeg aldri klarer å oppnå. Vi får se hva denne uken har å gi. 

I dag var jeg tilbake på jobb ihvertfall, og da jeg kom hjem falt jeg i søvn på sofaen. Ellers har Marius og jeg spist middag sammen, og nå som jeg endelig er alene etter en altfor sosial helg, vurderer jeg å ta meg en lang tur i det kalde, mørket været. Jeg håper dere har hatt en fin start på uken! 

bjørketrær

Søndag betyr kun en ting, og det er å gjøre akkurat det man vil. Dette var den perfekte dagen for å ta seg en tur med en god venninne, og derfor gjorde jeg nettopp det. Ingvild og jeg tok turen opp til Tanum i Bærum for å gå i skogen vi selv lekte og var mye i da vi var yngre. Det sitter så utorlig mange minner i det området, og det føltes veldig, veldig rart å være der igjen. I tillegg var vi innom kirkegården der og besøkte noen “kjente” graver. Det er jo slikt man burde gjøre når man først er der.  

Selvom solen jeg våknet til var borte da vi kom oss ut, var det fantastisk deilig å ta en liten tur i skogen. Det er faktisk ganske forfriskende å fryse litt når man er sliten, og det er nettopp det jeg er i dag. Herregud for en slitsom og lang helg det har vært! Jeg gleder meg til å fortelle dere litt mer om den senere, men nå er det tid for å slappe av i sofaen. Ha en strålende søndag, alle sammen!

blåveisturen

Herregud! Jeg kan ikke engang beskrive hvor fantastisk denne dagen har vært. Da jeg stod på jobb og serverte øl og god mat til alle gjestene som kranglet om plassene i solen på uteserveringen vår, kriblet det i hvert eneste ledd i kroppen min etter å komme meg ut. Da jeg sluttet dro jeg hjem og skiftet, og gikk til Kalvøya. Ikke bare var det sol og kjempevarmt, men jeg fikk også med meg verdens beste mamma på turen. Vi ser ikke hverandre så ofte, så det var kjempehyggelig. 

Vi gikk selvfølgelig forbi blåveisstedet vårt, som vi har hatt siden jeg ble født. Det er også der solen skinner mest, så det var ingen overraskelse at hele skogen var dekket med små, blå blomster. Helt nydelig! Plukket dem gjorde vi ikke da…..de er jo aller finest når de står og soler seg i skogen med alle de andre, ikke i en simpel vase i en mørk leilighet.  


Mamma skulle i et møte så hun gikk hjem litt tidligere enn meg. Jeg for min del ville ikke annet enn å nyte stillhet og naturen, så jeg ble sittende på et lite berg alene og bare så utover det speilblanke havet. Jeg elsker å være alene ute, og det er absolutt noe jeg skal begynne å prioritere fremover. Det er jo helt fantastisk, og spesielt når det ikke er et menneske rundt meg. Naturen er så herlig, dere. 

Nå er jeg hjemme igjen med to slitne og såre føtter, og planen er faktisk å lage meg en morsom og god middag, se på film og legge meg tidlig. Det blir nok ikke noen trening på meg i dag, bortsett fra turen og litt øvelser før jeg hopper i sengen.