en perfekt morgen

Hei alle sammen, og god formiddag! Jeg startet dagen min allerede for flere timer siden, og har faktisk fått gjort utrolig mye, noe som føles veldig deilig. Solen skinner, og selvom jeg har holdt meg inne til nå, gjør det virkelig noe med humøret. 

Når man har fri, er det alltid ekstra fristende å lage seg frokost. Vanligvis spiser jeg aldri frokost selv, men i dag følte jeg meg plutselig helt utsultet. Når jeg først skal spise tidlig på dagen, er grøt en sikker vinner. Det metter, er godt og man kan lage utallige varianter. I dag ble det en herlig og frisk bokhvetegrøt, som er super, super sunn! 

Visste du at bokhvete faktisk er sunnere enn havregryn, og at det er godt for blodsukkeret? Det inneholder også litt mindre kalorier, og store mengder proteiner og sunne næringsstoffer! I tillegg kan du bruke det til alt fra grøter og smoothies til middagsretter og salater. I tillegg er det superbillig på helsekostbutikken! 

Noras bokhvetegrøt 

1 dl bokhvete, hele 
3 dl vann 
1 klype himalayasalt 

3 gule plommer
1 ts kanel 
2 dl havremelk 
1 ss kokosolje
 

Kok opp en del vann og hell over bokhveten du skal bruke. Dette er viktig for å fjerne fargestoffene som sitter i bokhveten, den kan nemlig irritere øyets netthinne. Skyll bokhveten i kaldt vann, fyll på med nytt vann ( 3 dl ) og kok opp med bokhveten og saltet. La det småkoke i ca. 10 minutter. 

Når du har en myk og grøtete blanding, kan du blande inn grovhakkede plommebiter og resten av ingrediensene. Jeg elsker at grøten min er litt kremete, så jeg hadde i litt havremelk. Du kan selvfølgelig også bruke kesam, cottage cheese eller melk! 

…Nå skal jeg legge meg i sengen med en stor porsjon grøt, og se på film! Kos dere masse i finværet 🙂 

an old book

Du vet de dagene hvor du absolutt ikke vil være våken, og du prøver å lukke øynene igjen og igjen, for å glemme? Slike dager har jeg hatt i to uker nå. Jeg har vært så utslitt at jeg har sovet hele dagen, og jeg har verken hatt lyst til å blogge, spise eller noe annet. Det gjør meg vondt, for jeg har aldri før hatt så mye fine bilder å vise dere, eller morsomme historier å fortelle. Allikevel klarer jeg såvidt å skrive disse ordene. Skrivesperre, much. 

Etter nesten to uker med jobbing, har jeg endelig to dager fri! Ikke fordi jeg egentlig hadde fri, men fordi jeg klarte å kutte fingeren min på jobb i går. Ganske stygt, også. Uansett, å få en dag hvor jeg kan sove ut, vaske litt hjemme og faktisk ha tid til å blogge, svare på mail og slappe av, er fantastisk. Jeg har allerede vasket hele leiligheten, og det føles deilig! 

Jeg ønsker dere en fin dag videre! 🙂

sunne kyllinglomper med rød curry

Uken har nettopp begynt, men det betyr ikke at det ikke er lov til å kose seg litt ekstra og lage noe deilig til middag! Derfor har jeg tenkt til å gi dere et lite tips til en kjempesunn, og ikke minst en fantastisk god middag. Alt er godt i lomper, men dette har vært en av mine favoritter i mange år. Man kan også droppe lompene om man vil være ekstra sunn! 

Mitt best tips er å steke tortillalompene i pannen først, til de blir brune og sprø. Jeg gjør det alltid om jeg ikke lager lompene selv fra bunnen av, og det blir en helt annen smaksopplevelse! Prøv det. 

Noras kylling i lomper 

1 pakke kyllingfilet
1 glass rød curry paste 
1 fedd hvitløk
2 dl kokoskrem (fettlaget på toppen av melken)
salt 

Kutt kyllingen i små biter, og stek på høy varme til de er gjennomstekte. Ha i curry, jeg bruker hele glasset som regel, men husk at den er ganske sterk, så smak deg frem. tek litt til, og ha på kokoskremen. Riv hvitløk over og smak til med salt. La alt småkoke til det ikke er noe væske igjen. 

Når det gjelder grønnsaker kan du selvfølgelig velge helt selv, men mine favoritter er rødløk, mais, fersk spinat og paprika. Jeg bruker også guacamole til, som passer helt perfekt! 

Noras guacamole 

2 avokadoer
3 ss mager kesam 
salt
pepper
1 fedd hvitløk (eventuelt)
1 halv chili (eventuelt)
1 halv lime, saften 

Mos avokadoen godt og bland inn alt. Smak til med mer lime, salt eller pepper. 

…..Så er det bare å rulle alt inn i lomper, drysse litt revet ost over og NYT! Ha en uke videre, dere!

white and grey

Å, for en deilig dag dette har vært! De siste dagene har gått så utrolig fort, og det er allerede helg igjen. Etter noen timer med jobb i morgen tidlig har jeg fri, og jeg gleder meg masse. 
Denne dagen har jeg tilbringt med to gode venninner, og det var superkos å se dem igjen. Etterpå rakk jeg akkurat en rask og effektiv treningsøkt. Jeg har endelig klart å få trening inn i hverdagen min igjen, og jeg er veldig stolt over meg selv! 

Siden det er fredag i dag, og siden jeg endelig har litt tid alene for meg selv, slo jeg på stortrommen og kjøpte sushi til middag! Det er så deilig med slike kvelder hvor du bare ligger under dynen og ser på tvserier, mens du spiser favorittmaten din. Nå er jeg stappmett, nydusjet og mer enn klar til å legge meg. bukse/bikbok   genser/vila

…Jeg ønsker dere en fin fredagskveld videre, og jeg håper dere får en super helg! God natt!

fleeky lashes

Forrige uke gjorde jeg noe jeg aldri trodde jeg skulle gjøre – få vippeextensions! Til tross for at det absolutt ikke er noe som er typisk meg, angrer jeg ikke ett sekund. Jeg er kjempefornøyd, og føler meg mye finere og freshere! Og det beste av alt – jeg slipper å bruke maskara! 

Hodo, som er fantastisk dyktig, og ikke minst kjempesøt og snill, satte dem på meg. Hun har mange kunder, og alle er like fornøyde. I går var jeg tilbake hos henne for å fylle på litt, og det føltes deilig. Jeg kommer nok til å bli avhengig av dette, og føle meg helt, helt naken når jeg tar dem av. 


Jeg elsker at de så og si ser naturlige ut, samtidig som de fremhever øynene og gir meg dådyrblikk. 
Uansett, jeg anbefaler alle til å ta turen. Hun har veldig gode priser, og i tillegg er hun kjempesnill og flink! Hun har også mange forskjellige lengder, og det tar rundt to timer å sette dem på. Virkelig verdt hver eneste krone! 

Følg gjerne facebooksiden hennes også, som du kan komme inn på ved å trykke her.  Der kan du også kontakte henne om du lurer på noe, eller vil bestille time. Du kan også gjerne kontakte meg!