verdens beste sitronkake

Denne kaken startet med at vi hadde for mange sitroner på jobb, og jeg måtte finne på noe vi kunne bruke dem på. Det endte med en supergod og saftig sitronkake som falt i smak hos de fleste, og jeg har gledet meg til å få dele oppskriften med dere! Jeg prøvde å søke litt rundt på internett, og med en grunnoppskrift derfra og noen av mine egne tanker, ble det et perfekt resultat. Jeg spiser sjelden kaker, men det er alltid hyggelig når jeg får lov til å bake, det er noe av det koseligste jeg vet om.

Denne er lett å lage, og det tar ikke lang tid. Det eneste er at du må følge oppskriften nøye, hvis ikke så kan røren sprekke, noe som ikke er så bra. Ellers – lykke til! 

Noras sitronkake 

200 g smør, temperert 
200 g sukker 

Pisk sukker og mykt smør til en luftig og lys smørkrem. 

3 egg

Skill plommene og eggehvitene. Sette hvitene til side, og ha en og en plomme over i smørkremen mens du pisker. Her er det viktig at du er litt tålmodig og pisker inn ett og ett. 

3 sitroner, saft og skall 
3 dl kremfløte 

200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Rør inn sitronskallet. Sikt alt det tørre over røren og vend det inn. Bland til slutt inn fløten og litt over halvparten av sitronsaften. Husk å sil den før du har den i! Resten skal du bruke til glasuren. 

Pisk til slutt eggehvitene stive. Helt stive. Vend deretter dette inn i røren, og pass på at det ikke er noen klumper. 
Ha røren i en rund springform med smurt bakepapir i bunn, og stek den ved 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl godt! 

Til glasur brukte jeg en standard oppskrift på ostekrem, altså mykt smør, philadelphiaost, melis og vaniljesukker, i tillegg til sitronsaft. Deilig! Du kan også bruke litt valmuefrø i kaken, det er kjempegodt! 

Denne kaken er supersaftig og holder lenge. I tillegg er den perfekt til å fryses (uten glasur). Nyt! 🙂 

setter snuten mot hvaler

Hei alle sammen, og god fredag! Endelig er det helg, solen skinner og alt er egentlig bare helt herlig. I dag er det tid for å sette snuten mot Hvaler, hele familien skal ha dugnad på sommerhuset vårt, og jeg har heldigvis tatt med meg Marius som skal hjelpe til. Selvom det er mer jobb enn kos, blir det så utrolig deilig å komme seg dit. Hver eneste gang man setter foten på den øya, blir man lettet, avslappet og glad. Av den klare og friske luften, sjølukten og den fine naturen. Herregud, så glad jeg er for at vi har det huset. 

Jeg kommer ikke til å drasse med meg pc dit, men jeg har med kamera og jeg skal prøve å ta masse bilder som jeg kan overraske dere med neste uke 🙂 Det beste er å være steder hvor man verken har lyst eller tid til å sette seg ned foran pcen. Det er kanskje litt dumt å være blogger da, men vi må jo få oss en liten pause av og til, og jeg kjenner at det er nettopp det jeg trenger. Jeg kommer selvfølgelig til å oppdatere masse på instagram da, så der er det bare å følge med. 

I skrivende stund holder jeg på å vaske litt her hjemme, det er et must før vi drar. Jeg tror jeg kanskje har en form for tvangstanke når det kommer til dette, for hver gang jeg skal ut og reise, er jeg nødt til å ha det helt perfekt her! Men, på en annen side – det finne jo ikke noe bedre enn å komme hjem til et strøkent hus. Det er også noen andre småting jeg må fikse før vi drar, så det er kanskje best å lette på rumpa og komme seg ut! 

Ellers vil jeg bare ønske dere en superfin helg videre, kos dere masse og gjør noe gøy 🙂 Vi snakkes! 

min verste fiende

I det siste så har det vært en del av dere som har spurt meg om hvorfor jeg alltid spiser glutenfritt brød. Ikke at jeg har skrevet det så ofte, men jeg kanskje dratt det inn noen steder når det kommer til hva jeg pleier å spise og sånt. Og ja, jeg har glutenintoleranse. Jeg ble testet da jeg var mindre, men foreldrene mine har egentlig aldri tatt det så alvorlig, og det har da heller ikke jeg. Før nå. Jeg har bokstavelig talt levd på brød med pålegg så lenge jeg kan huske, og det finnes vel ikke noe bedre heller? 

For kanskje ett år siden begynte jeg å tenke på det, da jeg hele tiden gikk rundt og hadde vondt i magen. Jeg er så og si alltid oppblåst, noe som er fryktelig slitsomt. Jeg må jo bare fortelle med en gang at dette er absolutt ikke noe veldig alvorlig, det er jo noen som får kjempestore problemer når de kun får i seg litt gluten, men sånn er altså ikke jeg. Det er allikevel noe jeg prøver å være flink med, fordi det er aldri morsomt å gå rundt og ha vondt i kroppen. 

Når jeg spiser gluten får jeg først vondt i magen, stort press i leggene, og jeg kan deretter bli veldig deprimert og trøtt. Min mening er også at dette kan ha noe med sovingen min å gjøre, for de dagene jeg spiser gluten, blir jeg helt utslitt og kan sove i uttallige timer. 

…Men når jeg holder meg unna gluten, gjerne i en lenger periode, blir jeg opplagt, glad, og best av alt – jeg føler meg fin! Jeg får også lyst til å spise sunnere, noe som bare er positivt.


…se på alt det gode jeg selger, da! Bildet er tatt av meg i fjor. 

I disse dager er det jo veldig lett å holde seg unna gluten, men samtidig så jobber jeg på et bakeri og er i tillegg veldig glad i bakevarer og mat generelt, og da blir det vanskeligere. De gangene jeg går på dietter eller liknende, så må jeg kutte ut alt av brødvarer, selv glutenfritt, fordi det gjør at jeg får mer lyst på. Det er ganske vanskelig å avvende slike ting, men det suget går fort over! Heldigvis finnes det masse gode produkter som har blitt glutenfrie, som couscous, knekkebrød, tortillalefser og chips. Glutenfritt brød er jo egentlig ganske dyrt, men heldigvis for min del så selger vi det på jobben, og jeg får lov til å spise det i stedet for vanlig brød. Det smaker forresten utrolig godt, og inneholder masse fiber. Det er allikevel ikke noe spesielt sunnere, og man blir ikke så mett heller. Men – godt og glutenfritt! 

Jeg har vel ikke så mye mer å si, men jeg håper at dette var svar nok! Det er bare å spørre hvis det skulle være noe mer. 
Har noen av dere reagert på gluten? 

sol ute, sol inne

Nå som det snart nærmer seg sommer, er noe av det viktigste, ihvertfall for meg, å forberede huden. Jeg er som dere sikkert har sett, veldig lys i huden og har lett for å bli litt brent når jeg er ute i solen. I mine øyne har jeg allikevel en ganske sterk hud, og pleier som regel å få litt farge, spesielt på magen og lårene. Mitt største ønske er jo å få en så dyp brunfarge som de fleste brunetter får, men det er ingenting å gjøre med det, og da får jeg heller gjøre det beste utifra det jeg har! 

Det er ingen hemmelighet at jeg har solt meg mye, både inne og ute. Jeg må også legge til at jeg nesten aldri har brukt solkrem, men ettersom jeg har blitt litt eldre og heldigvis litt klokere når det kommer til dette med solskader, har jeg skjønt hvor viktig det er å faktisk beskytte seg selv når man er ute i solen. Derfor tenkte jeg å gi dere noen enkle tips til hva man kan gjøre for å beskytte seg selv, og samtidig bevare fargen. Jeg har noen små produkter jeg bruker, og som gjør at jeg overlever sommeren. 


/sponset

Solkrem
Et av de viktigste produktene er vel solkremen. Biotherm sin solkrem for ansiktet er utrolig bra, den trekker raskt inn og kan brukes under sminke. Det er like viktig å bruke solkrem i ansiktet som resten av kroppen, kanskje viktigere i mine øyne, så husk det neste gang du går ut! Og det gjelder selvfølgelig hele året, også. 

Betakaroten 
Det er alltid like viktig å tenke på det som skjer inne i kroppen vår, og det å ta betakaroten en gang daglig, gjør faktisk underverker! Vi kan få i oss mye betakaroten gjennom mat, men for meg som ikke tåler alle typer grønnsaker, er dette en veldig fin erstatning. En pille daglig hjelper til å forebygge solbrenthet, du kan få en dypere brunfarge, og du beholder fargen lenger. Jeg vil også meddele at akkurat dette produktet er sponset, men at det ikke er grunnen til at jeg anbefaler det. Betakaroten har vært noe jeg har brukt i alle år, og det er ganske utrolig å se hvilken forskjell det utgjør. Jeg begynte på disse pillene fra Good for me for noen uker siden, og jeg kan allerede se forskjell. Du kan kjøpe disse her.  

Aftersun
Det finnes vel egentlig ikke noe mer forfriskende enn å smøre seg inn med en deilig og fuktighetsgivende krem eller olje etter at man har ligget en dag i solen. For meg er det å påføre kroppen fuktighet kjempeviktig, og derfor har jeg alltid en flaske med aftersun i vesken min. Denne aftersun oljen fra Vichy er helt fantastisk, og absorberer raskt på huden. Den er absolutt ikke klissete eller fet, og etterlater huden deilig og myk. Det som er så fint med denne, er at du faktisk kan bruke den i dusjen også. 

Fuktighetskrem 
Denne fuktighetskremen fra Elisabeth Arden har vært min favoritt i mange, mange år, og det finnes mange grunner til det! Ikke bare er den helt nydelig å bruke på huden, med små honningkuler som gir huden fuktighet. Den lukter også så deilig, og hver gang jeg bruker den, lukter jeg så godt at folk spør hva jeg har på meg. Det er helt sant! Den er kanskje parfymert, men absolutt en sikker vinner hjemme hos meg. For dere som er mye ute og reiser, selges den billigere på taxfree. Den holder i evigheter også! 

…Jeg håper at dette var noen fine tips! Jeg kommer til å skrive mer om soling senere, så det er bare å spørre om dere har noe spørsmål 🙂 I mellomtiden kan dere jo gi meg noen tips til produkter også, hvis dere har noe på hjertet! Ha en fin dag videre 🙂 

ketchup på føttene

Hei alle sammen, og god torsdag! Det er jaggu meg snart helg igjen, og jeg må si at denne uken har flydd avgårde! Det skjer også mye morsomt for tiden, og allerede neste uke skal jeg tilbake til sommerhuset mitt på Hvaler for å bli med på dugnad med resten av familien. Det blir sikkert hyggelig, og det er jo alltid like deilig å komme ut dit. 

Det ble en veldig lang kveld i går, og i dag tidlig våknet jeg bokstavelig opp med ketchup på begge føttene. Jeg vet ikke helt hvordan jeg klarte det, men jeg vet ihvertfall at jeg spiste texburger da jeg kom hjem, og at jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fri i dag! Jeg har gjort absolutt ingenting til tross for at solen skinner. Klokken nærmer seg syv på kvelden, og jeg føler meg endelig klar for en liten treningsøkt. Hvor bra den økten kommer til å bli er et annet tema, men jeg skal ihvertfall gjøre mitt beste!

Siden jeg ikke er i stand til å bli tatt bilde av nå, slenger jeg med et lite bilde av meg for ett par år siden, kun som motivasjon for meg selv. Herregud, som jeg savner å føle meg fin! Det er ikke noe annet å gjøre enn å sette seg et mål, og jobbe fremover. Selvom det eneste jeg vil, er å ligge under dynen min og spise oreokjeks hele dagen. Ha en fin dag videre, og kos dere masse! 

en perfekt onsdagskveld

Oh my, for en fantastisk kul kveld jeg hadde i går! Spalt pr inviterte til drinker, mat og musikk, og det ble en perfekt onsdag! I tillegg var det mange kjente fjes, og det er jo alltid like koselig! Det ble ikke tatt så mange bilder, men det er vel bare et godt tegn på at jeg hadde det gøy! 


Tusen takk for en uforglemmelig kveld! 

let´s talk about shoes

Jeg er bare helt nødt til å vise dere mine nye sko. For mange, inkludert kjæresten min, er nok disse litt harry og kanskje ikke så fine, men for meg er de helt perfekte. Jeg bruker altfor lite tid og penger når det kommer til sko, og når jeg først kjøper noen, vil jeg at de skal være helt spesielle. Disse er både høye, svarte og de har pels, noe som gjør de helt, helt spesielle for meg. Det er selvfølgelig fuskepels, og selvom det kanskje kan se litt “billig” ut, holder jeg allikevel med at disse skoene er kjempefine! 

Hva synes dere? Skoene kan du finne her.  

vinn gaver fra becksöndergaard

En av mine nye favoritter når det kommer til koseklær, er denne deilige og myke genseren fra Becksöndergaard. Den er helt fantastisk! Og nå har jeg vært så heldig å få lov til å dele ut to stykker til mine kjære lesere! Hvor gøy er ikke det? 

….Og ikke bare det, men det følger også med en søt notisblokk og en sovemaske i silke. Denne sovemasken er perfekt for meg, jeg er ikke helt sikker på hvor mange jeg har fra før av, men det var ihvertfall på høy tid å få seg en ny en. 


Det eneste dere trenger å gjøre for å delta i konkurransen, er å fortelle meg om din perfekte kosekveld! Husk å markere kommentaren med mail og ditt hele navn! 
Jeg trekker to heldige vinnere i løpet av helgen 🙂 Lykke til! 

blå ettermiddagssol

Ååå, for en deilig sommerdag! Ihvertfall nesten… I dag kunne jeg endelig sove lenge, og våkne til sol. Jeg rakk ikke å komme meg på trening før jobb i dag, men i stedet tok jeg en rask gåtur på Kalvøya. Det var så varmt ute, jeg solen stekte så mye at jeg faktisk kjente det i ansiktet etterpå! Jeg har jo fortalt dere før at jeg har min egen lille rute inne i skogen, og sist jeg var der fant jeg en liten blåveis bak masse is og frossen jord. I dag var det helt annerledes, skogen var bokstavelig talt helt blå, og det var så utrolig fint å se på. Det går ikke an å få det ordentlig på bilder, men jeg kan love dere at det var så vakkert. 

Etter jobb tok Marius og jeg enda en tur på samme sted, fordi jeg overtalte han til å bli med for å se på alle de fine blomstene. I tillegg var det to ekorn som hoppet og klatret rundt oss, og de var så søte! 


Haha, herregud! Beklager for mange bilder av den samme blomsten, men jeg får bare ikke nok. Er det noe som gjør meg lykkelig, er det blomster og planter som vokser vilt, og jeg blir helt nyforelsket bare jeg ser det. Hvert eneste år, ass! Når ettermiddagssolen treffer de, blir hele skogen lyst opp i blått lys! Jeg fant også noen hvitveis, hihi.

Nå har vi nettopp kommet hjem, og jeg har begynt på en altfor sen middag. I dag blir det ris og bakt kylling, noe som alltid faller i smak her. Ha en kjempefin kveld videre! 🙂 

golden favorites

Nå som det begynner å bli finere vær ute, er det lett å begynne og glede seg til sommeren. Jeg for min del gleder meg masse! Jeg har veldig lyst til å dele noen små tips om produkter som er relativt billige, og som gjør hverdagen en del enklere for meg. Dette er mine fire små must-produkter akkurat nå 🙂 

Man trenger ikke alltid bruke flere hundre kroner på produkter for at de skal fungere bra! Både håndkremen og body sprayen fra kicks sitt eget merke er helt herlige, og perfekt for deg som vil ha fuktighet og næring til huden. Oljen sprayes lett på kroppen, og reparerer, pleier og gir næring. Den er også veldig tørr, noe du fort vil kjenne, og absorberes fort av huden.

Håndkremen er beskyttende og fuktighetsbevarende, og inneholder blant annet olivenolje, makadamiaolje, aprikoskjerneolje og sheasmør, i tillegg til kokosnøttekstrakt og vanilje. Den lukter helt fantastisk! Og gir silkemyke hender. 

Honey Bronze Shimmering Dry Oil fra Body Shop er også et must, ihvertfall nå som det begynner å bli sommer. Når jeg enten har solt meg eller tatt selvbruning, smører jeg alltid på denne etterpå. Det er en tørr olje med shimmer som fremhever brunfargen. I tillegg har den også litt brune toner i seg, så du vil få litt mørkere glød. Anbefales virkelig til solbrun hud! Og den lukter også veldig godt. 

Kroppsskrubben har jeg fått i bursdagsgave, men den er helt herlig og gir kroppen masse glød og fuktighet! Jeg elsker å skrubbe kroppen min, og pleier alltid å gjøre det i dusjen. Det er viktig å fjerne døde hudceller, og i tillegg gir det en deilig følelse! 

Har dere noen favoritter dere vil dele?