sommerglød på noen få minutter

Hei på dere! Ja, i går snakket jeg om hvor nære våren var, og da jeg våknet i natt, oppdaget jeg at det snødde som bare fy utenfor. Det er ikke det at jeg ikke elsker snø altså, det er bare det at det går jo nesten ikke an å ta mer feil enn det jeg gjorde. Men uansett, det er alltid koselig med snø! 
Så…jeg ligger fortsatt hjemme og kjeder meg, men i går kom jeg plutselig på at jeg har jo så mange produkter og oppskrifter å fortelle dere om. Så nå er det bare å glede seg! 

Når man ligger syk hjemme med melkehvit hud og mørke ringer under øynene, finnes det ikke noe bedre enn selvbruning. Det høres sikkert skikkelig teit ut, men det er ganske utrolig hva litt farge gjør med selvtillit og humøret. Jeg har jo alltid vært veldig glad i å være brun, selvom jeg egentlig aldri blir det, så litt selvbruning i ny og ne er perfekt for meg. 

Jeg har brukt spraytan fra sunspa før, og har vært veldig fornøyd. Nå har jeg endelig testet ut den mye omtalende moussen, og jeg ble faktisk veldig overrasket – positivt. Jeg aldri, aldri vært glad i selvbruning i mousseform før, men akkurat denne var en drøm. Klart, det kan fort bli noen små skjolder, men om man er nøye med smøringen og tar seg god tid, skal det gå bra. Nå er jeg så blek at til og med denne er for mørk, men den gir ihvertfall bare glød og har ikke noe spesiell sterk farge. Den gir også farge med en gang, varer en god stund, og lukter ikke så altfor mye. Dessuten kan man smøre på et lag til etterpå, helt til man har fått den brunfargen man vil ha!

Mine fem tips til å bruke mousse

* skrubb huden og tørk den godt på forhånd 
* bruk en god og ren hanske (min er fra sunspa)
* påfør litt og litt, og vær nøye med å smøre det godt utover 
* bruk fuktighetskrem regelmessig etter bruk
* påfør enda en gang for å få en dypere farge 

….denne moussen inneholder forresten acai og argan olje, som gjør huden silkemyk. Og den blir faktisk det også! 

Moussen koster rundt 250 kroner, men er veldig drøy i bruk, så den varer lenge. Enjoy!

mot varmere tider

God tirsdag alle sammen, jeg håper at dere har kost dere masse i det fine været som har vært i dag. Jeg for min del har ikke det, jeg har nemlig fått streptokokker, og har ligget på et mørkt soverom siden lørdag. Det er jo alltid noe galt, og er det ikke det ene som er det jammen meg det andre. I går var jeg hos legen og fikk penicillin, så formen er kanskje et hakk bedre i dag. Jeg har ihvertfall hatt krefter til å vaske litt klær og lage meg et ordentlig måltid for en gangs skyld, og det føltes deilig. Frokosten i dag ble en stor skål med blåbærsmoothie, og det var akkurat det jeg hadde lyst på. For noen år tilbake var dette omrent det eneste jeg spiste, og jeg har helt glemt hvor godt det er! 

Ellers ble jeg så glad da jeg så solen gjennom gardinene i dag, og for første gang på lenge hadde jeg lyst til å stå opp. Jeg kan føle at våren nærmer seg med stormskritt, og det skal bli deilig med litt varmere tider. Er dere ikke enige? 

Noras blåbærskål 

1 neve frosne blåbær 
1 dl rismelk (eller annen melk)
1 dl mager kesam 
1 banan 
1 ss chiafrø 
1 ss kokosolje 
1 ss kakaopulver, rått
1 dl kokosmelk 

Kjør alt sammen til en glatt masse i en blender. Jeg pyntet med litt kakaonibs, chiafrø og banan på toppen, i tillegg til litt kokoskrem. Nam nam! Deilige og sunne kalorier som går rett ned. 

Kos dere videre, alle sammen!

will you be mine?

Nå er det ikke lenge igjen før min favorittdag i løpet av hele året kommer, nemlig valentines day! Jeg elsker alt som har med kjærlighet og romantikk å gjøre, og det finnes heller ikke noe bedre enn å ha en hel dag med overraskelser. 

Under har jeg funnet mine favoritter og noen små gavetips. Husk at det finnes linker til alt under hvert bilde. Happy valentine!FAVORITT! 1/her   2/her   3/her   4/her

5/her   6/her   7/her   8/her 


9/roser  10/her   11/her   12/her  13/her   14/her

Ha en superfin valentines, dere! 

deilige og varme frokostscones med oliven og rosmarin

Nå er det helg, og hva er vel bedre å bake noen deilige scones som du kan kose deg med til frokost? Disse sconesene laget vi på jobben her om dagen, og de er bare helt fantastiske! Med oliven, maldonsalt og rosmarin minner det litt om foccacia, bare mye bedre! Oppskriften gir ca 30 stykker.
Spis den som den er, eller med pålegg på. God helg! 


Deilige frokostscones

800 g hvetemel
250 g sammalt hvete
75 g havregryn
30 g bakepulver
18 g salt 
300 g sukker 

Blandes godt sammen i en bolle. 

1 dl eddik
1 sitron, saft og skall 
3,5 dl helmelk

Has i en mugge og la det stå i 15 minutter

450 g smør, kaldt 
2 gode never svarte oliven, grovkuttet
2 ss tørket rosmarin 
maldonsalt 
olivenolje 

Ha i melblandingen og kna det godt. Ha litt og litt av melkeblandingen i, og kna til det blir en smidig og jevn deig. 

Sett deigen kaldt i ca 30 minutter før du begynner. Kjevle deigen ut i passe tykkelse og kutt jevne og fine trekanter ut. Legges på et stekebrett. Pensle med egg, og pynt med litt rosmarin og maldonsalt før du steker dem. Stekes i rundt 20 minutter, til de er fine og gyldne. Nyt dem mens de fortsatt er varme og gode! 

den perfekte hytta

Åh, dere! Nå sitter jeg og drømmer meg bort med inspirasjonsbilder av hytter og sommerhus, og jeg gleder meg så mye til det blir varmere, slik at jeg kan komme meg ut på hytta vår. Å ha et annet sted enn der man bor, som man kan dra til for å slappe av, gjøre ting ute og glemme alt i byen for en liten stund, er gull verdt. Jeg har en liten hemmelighet også, men den skal jeg ikke røpe enda. 

Her har jeg funnet noen inspobilder av interiør og farger. Jeg elsker lyse og duse farger, og disse bildene varmer hjertet mitt. Bare tanken på å gå rundt barbeint i det grønne gresset og legge seg i hengekøyen under et blomstertre gir meg frysninger! Har dere også hytte noe sted? 🙂