en strålende kveld med foodora

For noen uker siden var jeg så heldig å bli invitert på nok en festkveld med Foodora, og denne gangen var det utrolig mange kjente fjes! Jeg møtte blant annet June, Glenn og Julia, som er mine eldste bloggvenner, og vi snakket masse om hvor lenge vi har blogget og hvor mye det har forandret seg siden vi først startet. De har ihvertfall ikke forandret seg mye, de er like blide, morsomme og hyggelige å være med, og det var så koselig å se dem igjen! 

Vi fikk smake på masse deilig mat, blant annet sushi donuts som tydeligvis skal være det nye! Noen av dem var veldig store, og det er jo et helt måltid bare i èn donut. Men – veldig godt! 


Tusen takk for en inspirerende og morsom kveld som vanlig! 🙂 

frokostpannekaker med ricotta

Disse pannekakene har jeg kun laget en gang før, men de var så gode at de har rett og slett blitt mine nye favoritter når det kommer til pannekaker. Supergode og luftige, som smelter på tungen. Det tok også veldig kort tid å lage røren. 

Siden det er lørdag i dag, tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Perfekt til søndagsfrokosten, kanskje? 🙂

Ricottapannekaker

250 g ricotta
300 g creme fraiche
3 egg, skilt hvite og plomme 
0,5 ts bakepulver
0,5 ts natron 
1 ts vaniljepulver
160 g hvetemel 
1 ss sukker
1 klype salt
 revet skall av en halv sitron

Bland alt det tørre med sitronskall, ricotta, creme fraiche og eggeplomme. Pass på at du blander det godt slik at det ikke blir noen klumper. Du kan gjerne sikte de tørre varene i. Pisk eggehvitene stive, jeg brukte en kjøkkenmaskin til dette. Bland deretter eggehviten inn i melblandingen med en slikkepott. Stekes med en gang i middels varm panne til de får gylden farge på begge sider. 

Serveres med friske bær og et lite dryss melis på toppen! God morgen 🙂

ettermiddag på the thief

I går fikk jeg endelig sjansen til å se min kjære Angela igjen, og det var superhyggelig! Vi har snakket om å spise middag på The Thief lenge, og i går passet det perfekt. Vi spiste og koste oss, og for hver gang jeg går inn på det hotellet, blir jeg like overrasket. Det er så kult! Jeg er jo veldig opptatt av interiør og stil, og jeg bare elsker alt. Det ligger kjærlighet bak hver eneste detalj, og man får følelse av ro når man kommer gjennom døren. Restauranten er fantastisk, servitøren var veldig hyggelig og imøtekommen, og er det noe jeg ser på bortsett fra mat, er det hvordan de som serverer oppfører seg. 

I tillegg smakte maten nydelig! Vi delte på alt, så vi fikk smake litt hver. Cheeseburger, trøffelpasta og brunostskum med bringebærsorbet var bare noe av det vi spiste! Ingenting slår å spise god mat, ta et glass Chablis og kose seg i Oslo på en så fin solskinnsdag! 

….Og som den kokken jeg er, så elsker jeg selvfølgelig trøffel! Hvem gjør ikke det? Her fikk jeg servert pasta som er laget på huset med hjemmelaget trøffelsmør, og selvfølgelig må man ha litt revet fersk trøffel på toppen. Jeg gleder meg til å lage dette hjemme. Nam nam! 

 

sunday funday

Hei og hopp, dere! Jeg håper at dere har hatt en strålende helg så langt, det har ihvertfall jeg hatt! Det ble en lang kveld i går, men det var utrolig gøy og ekstra koselig at jeg dro ut med Marius, det er jo ikke så ofte at vi gjør det. Det skal sies at jeg har gjort noe hver eneste kveld denne uken, så jeg er faktisk sinnsykt sliten. Det skal bli deilig med en ny uke. 

I dag våknet jeg opp til sol, og hadde endelig tid til å møte to av mine beste venninner på en kaffe. Frokosten ble på Kaffebrenneriet, og etterpå gikk vi en liten tur i Sandvika, og endte opp med en pils i solen. Veldig deilig! Og ja, jeg drikker øl med sugerør. Hater at folk bryr seg om det… 

Det har sprunget ut så mange blomster nå, og det er så fint! Jeg elsker våren, alt er så livlig. Nå skal jeg sette meg litt ut i solen utenfor døren og bare slappe av. Søndager er til for å kose seg, så jeg håper at dere får en fin dag! Klem