foodora is always a good idea

I dag startet jeg uken på en litt annen måte enn vanlig, med tanke på at mandager er kjøttfrie og sunne. Det er liksom den dagen hvor du kan starte med blanke ark, og glemme hva du drakk og spiste i helgen. Men ikke i dag, ass. Denne helgen har vært hard, med mye festligheter, og det kjennes på kroppen. Jeg merker at jeg ikke er sytten år lenger, for å si det sånn! 

Det finnes jo ingen ordentlig gode spisesteder i Sandvika, og siden jeg hadde gavekort fra foodora, som i tillegg gikk ut i dag, så ble det fort Burger joint på Aker brygge. Bedre (og større) burger skal du lete lenge etter. Vi bestilte hver vår Juicy lucy burger, og pomme frites med parmesan og trøffelmajones. Herregud, jeg kjenner magen min rumle bare jeg skriver det. Anbefales på det sterkeste! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATakk til både foodora (you know I love you…)og burgerjoint for å ha startet uken på den rette måten! 

…Og dere lurer kanskje på hvordan jeg fikk tak i foodora fra Sandvika? De sykler jo såklart ikke helt hit, men nå kan du faktisk hente selv også, via appen deres! Perfekt for oss som bor et lite stykke unna Oslo. Og som vil ha god mat. 

stuck in time…

Jeg har aldri vært et klokke-menneske, men jeg elsker allikevel den nye klokken min fra Mockberg. Jeg var så heldig å få en av klokkene i gull, og den er helt perfekt. Liten og fin på hånden, enkel, og veldig elegant. Jeg er jo veldig glad i gull, så den passer meg kjempefint. En av klokkene heter til og med Nora. Hihi.. Historien bak disse klokkene er også utrolig inspirerende!

…Kanskje jeg er et klokke-menneske allikevel? 

“Mockberg ble startet opp i 2013 av Elvira Eriksson som var 19 år og gikk på Handelshøyskolen. Hun følte det fantes for få klokker for kvinner og at de fleste var designet av menn. De klokkene hun fant for kvinner var som regel herremodeller med glitter og strass på. Hun ville designe en klokke som var tidløs, stilren og vakker til en rimelig pris. Fire år senere har Mockberg vokset seg til et stort merke kjent i hele Europa. Elvira er nå Creative Director og designer for Mockberg.” 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
/sponsetinnlegg

Er den ikke helt nydelig? 

verdens beste pasta carbonara

Noe av det beste Marius og jeg vet om er pasta carbonara, og det står ofte på menyen om vi skal kose oss, eller får lyst på pasta. Det er en enkel rett å lage, og det er supergodt. Absolutt ikke sunt, men veldig godt. I en original pasta carbonara skal man ha i eggeplomme, men siden nettopp det er noe jeg ikke klarer å spise, så dropper jeg det, og lager heller en hvit saus med ost i. Derfor blir dette en litt annerledes variant for de fleste, men den er fortsatt nydelig! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noras pasta carbonara 

200 g spaghetti
6 store sjampingjonger
200 g bacon 
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk 
salt
pepper
parmesan 
olivenolje
friske urter 

Kok spaghetti og sil. Ha litt olivenolje i, slik at den ikke klistrer seg. Stek bacon sprøtt i pannen, og ha i spaghettien. Gjør det samme med soppen og løken. Ha hvitløken i til slutt, slik at den ikke svir seg. Ha alt i spaghettien og bland godt. 

hvit saus

25 g smør
25 g hvetemel
3 dl helmelk 
1 dl revet parmesan 

Smelt smør i en kjele. Ha i melet og rør godt. Hell i litt og litt melk, og rør hele tiden! Rør til det har kokt opp, og sett til side. Smak deretter til med parmesan, salt og pepper. Hell sausen over spaghettien og bland godt. Smak til. 

Serveres med revet parmesan og friske urter. Jeg brukte oreganoblomster og blader. Nam nam! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

spritz o´clock

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om sommeren har vi alltid en god grunn til å drikke gode drinker, og i år er ikke et unntak. En drink som virkelig har slått igjennom den siste tiden er Aperol spritz, en drink fra Italia som er aperol blandet med club soda og prosecco. Jeg drakk denne allerede for en del år siden for første gang, og har bare blitt gladere og gladere i den. Smaken er frisk og litt bitter, noe som passer meg perfekt da jeg ikke er glad i å drikke så søte drikker. Fargen er helt nydelig, og i tillegg er dette en superenkel drink du kan lage på 1-2-3! 

I går var det utrolig varmt ute, og jeg fikk plutselig lyst til å prøve meg på en egen aperol spritz mens jeg satt i hagen og solte meg. Det er jo mye deiligere å lage sin egen, enn å drikke en til dyre dommer på en eller annen bar. Ihvertfall så lenge det er sol og man ikke er på ferie! Derfor skal jeg gi dere oppskriften min, og tro meg – den smaker enda bedre når du lager den selv! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noras aperol spritz 

1 dl aperol (ferdig flaske på polet) 
1,5 dl prosecco 
0,5 dl bris med mango og papaya (eller annen)
apelsinskive
(jeg brukte mynteblader og blomkarseblomster som pynt)

Fyll et stort glass med isbiter, og hell på aperol. Deretter prosecco, og bland godt med en skje. Hell til slutt på med bris. Legg så i en halv appelsinskive, og nyt! 

tre tips: du kan bruke pellegrino eller club soda også, men ikke farris, da den har for mye bobler. Jeg brukte bris med smak, som ga litt mer fruktsmak på drinken. Du kan selvfølgelig også bruke annen musserende også. Legg fine appelsinskiver i fryseren før du bruker dem i drinken. Da holder drinken seg kald lenger. Pynt med andre ting enn bare appelsin, som feks. blomster eller urteblader som jeg gjorde. 

jentekveld med meg selv

Hei fininger! Jeg tenkte bare å starte innlegget med å si at dette har vært en helt fantastisk dag, og jeg håper at dere er enige. Etter jobb i dag satte jeg meg ut i solen, og der ble jeg sittende en ganske god stund. Det er vel ikke så rart når man ser på det været vi har hatt i det siste, og jeg som fortsatt er i feriemodus. 

Marius har vært i bursdag i hele ettermiddag, så jeg har hatt – og har fortsatt en skikkelig jentekveld alene. Det beste jeg vet om! Jeg har hatt en skikkelig bra treningsøkt, laget meg en skikkelig middag og nå sitter jeg i badekåpe og skal se på serie. Jeg har i tillegg laget meg litt å drikke på, og oppskriften kommer straks på bloggen. Jeg elsker å lage drinker, ikke at jeg gjør det så mye, men det er så gøy når man først gjør det. Særlig når man blir inspirert og bruker urter og blomster man finner utenfor døren, sånt elsker jeg. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har også laget en superenkel og god middag som jeg gleder meg til å gi dere oppskriften på. Klem fra meg! 

know how to….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treat yourself! Så og si det eneste jeg kjøpte mens jeg var i Frankrike, var disse små søtsakene. Makroner fra min favorittbutikk, Ladurée, er et must når jeg er der. Ikke bare smaker de himmelsk, men det er jo en opplevelse i seg selv å tre inn i disse butikkene. Fargene, de små detaljene og alle produktene de har. Disse klarte jeg heldigvis å ta med meg hjem til Norge, og gjett om jeg skal kose meg med dem! Nam nam.

saltvannshår på hvaler

Nå har jeg endelig kommet meg ut på sommerhuset vårt på Hvaler, og jeg er skikkelig klar for å være her en uke, før det er tilbake på jobb. Det er så deilig å være her, slappe av og ikke tenke på noe annet. I morgen kommer Marius også ut hit, og det gleder jeg meg til. Solen skinner, jeg har fått tusen milliarder myggestikk (seriøst), solkremkviser og har drukket vin og spist god mat hver dag med familien. Dere aner ikke hvor mye jeg koser meg. 


Akkurat nå har jeg satt meg ned her med pcen og litt hvitvin etter en lang dag i solen, og snart skal jeg gå en liten tur for å plukke litt blomster til å pynte huset med. Jeg håper at dere har en like fin sommerferie som meg! Klem 

les filles du micocoulier

Er du i Antibes, en eller annen gang, er du bare nødt til å dra innom denne lille, koselige restauranten. Vi koste oss så mye, maten var supergod og til en grei pris, og de ansatte var utrolig dyktige og hyggelige. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette var bare en rask tur innom for å få i seg litt lunsj, og jeg bestilte en deilig chevrèsalat med ferske tomater, fritert chevrè og honning. Fantastisk! Spesialiteten deres er crepè og derfor selger de mange forskjellige bokhvetepannekaker med forskjellig topping. Alt fra reker til skinke og ost. De så helt nydelige ut. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi klarte derfor ikke dy oss, og kjøpte hver vår pannekake til dessert. Den beste pannekaken jeg noensinne har smakt! Med deilig hjemmelaget salt karamell på toppen falt denne i smak hos oss begge. Her hadde de også mange forskjellige. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prisen var helt ok, og som sagt så var hver eneste krone verdt det. I tillegg bestilte vi lokal rosèvin og noen drinker, og det smakte også helt nydelig. De som jobbet der tok oss godt imot og var utrolig profesjonelle. Restauranten lå også ute ved markedet i Antibes, så det var både gatemusikk og glade mennesker.