nivea x whyred

Vi alle vil at deodoranten vi velger skal gi deg beskyttelse og lukte godt, ikke sant? Men kan vi forvente at deodoranten ikke ødelegger klærne dine? Ja, det kan vi faktisk! 

Vi har vel alle opplevd å måtte kaste yndlingstskjorten vår fordi den har blitt gul eller hvit under armen? Det har ihvertfall jeg, og jeg er sikker på at jeg ikke er alene! Nå har Nivea kommet med en fresh nyhet, og den heter Invisible for black & white! Teknologien heter anti-stain formula og gir deg 48 timers beskyttelse, i tillegg til at den ikke gir den hvite skjorten gule flekker, eller hvite striper på den svarte genseren din. Hvor kult er ikke det? Og den treffer butikkhyllene allerede i februar. Jeg gleder meg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke bare det, men de har nå samarbeidet med klesmerket WHYRED! Den klassiske Karolinaskjorten til WHYRED har vært en bestselger i over ti år, og den har nå kommet i en ny, begrenset utgave med inspirasjon fra deodoranten til Nivea. Resultatet? En dritlekker skjorte! Både Nivea og Whyred har en felles tro på kvalitet og langsiktig mote, noe som gjør dette samarbeidet så bra. 

Jeg har selvfølgelig fått lov til å ha en liten giveaway, så det er en av dere som er så heldige å få lov til å stikke avgårde med en skjorte og en deo. Alt dere trenger å gjøre for å delta er å svare på spørsmålet under. Jeg trekker en vinner i løpet av helgen! 🙂 Verdien av gaven er 1600,-

Hvor kommer navnet “Nivea” fra? Altså, hva betyr det? 
Skriv svar i kommentarfeltet – husk navn og klesstørrelse. 

 

deilig hjemmelaget fårikål

Ja, det finnes vel ikke så mye annet som sier mer “høst” enn Norges nasjonalrett, fårikål. Selv elsker jeg denne retten, og siden jeg aldri spiser den oftere enn èn gang i året, gleder jeg meg like mye hver eneste gang. Ikke bare er det en billig og enkel rett man kan lage mye av og ha stående, smaken er fantastisk, og ikke så altfor usunn. Det er mye fett i lammet, men et tips er å fjerne det hvite fettlaget som kommer opp på overflaten etter at den har kokt ferdig og er litt avkjølt. Vi pleier også å rense kjøttet litt etterpå, slik at man ikke trenger å servere fårikålen med masse benrester og fett. Slik blir det mer delikat, men det er selvfølgelig opp til deg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

11⁄2 kg fårikålkjøtt
11⁄2 kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann

Kutt hodekålen i båter. Legg lam og kål lagvis i en stor kjele, og begynn med lammet nederst med fettsiden ned. For hvert lag du legger, har du på salt og noen pepperkorn. Hvis man ønsker å ha sausen litt tykkere, kan du også strø litt hvetemel mellom lagene. Hell til slutt på vannet. Når det koker, setter du på lavere varme og lar det trekke i ca. 2,5 time til kjøttet er mørt. 

TIPS: Om du skal servere fårikål til middag, burde du lage den dagen før. Den smaker mye bedre etter et døgn! Server med kokte poteter.

rå sjokoladekake med havsalt og mandler

Er det noe jeg virkelig brenner for innenfor mat, så er det rawfood! Ikke at jeg lager det mye, men når jeg først starter, så blir jeg helt hekta! Det beste som finnes er jo rå mat av plantebaserte råvarer, det er både godt, sunt og gøy å lage. 

I går kom hjem sliten hjem etter jobb, og hadde usedvanlig lyst på sjokolade. Det har jeg aldri, egentlig! Til tross for at jeg var veldig trøtt, endte jeg opp med å slenge sammen masse jeg hadde i skapet, og det ble til en helt nydelig sjokoladekake. Jeg ble faktisk veldig stolt, så god var den. Og jeg skal selvfølgelig gi dere oppskriften! Denne falt til og med i smak hos Marius, og det skjer ikke så ofte når det kommer til rå kaker. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 neve dadler, uten stener
1 boks svarte bønner (gogreen ferdigkokte)
2 ss kokosolje
1 neve kokosmasse
1 klype havsalt 
3 ss rå kakaopulver
1 ts hvetegress (kan sløyfes)
100 g ristede mandler 
1 ts vaniljesukker
1 dl mandelmelk (eller annen plantemelk) 

1 plate vegansk mørk sjokolade (eller vanlig) 

Kjør alt i en foodprosessor, og smak til! Ha fyllet i en liten form, og sett kaldt. Smelt sjokoladen og ha den på toppen som glasur. Grovhakk noen mandler og litt av sjokoladen og strø det over sammen med litt revet kokos. Nam! 

TIPS; hvis du rister kokosen litt i ovnen, får du en nydelig smak! 

mine favoritter for høstsliten hud

Nå som det begynner å bli kaldere ute, vet vi alle at det er lett å få tørr og sliten hud. Jeg er en person som er veldig glad i å smøre meg inn med alt fra body lotion og oljer, til ansiktskremer og masker. Å rense huden, og tilføre den næring og fuktighet er en stor del av min hverdagsrutine, og nå på høsten er det ekstra viktig for å holde huden fin og livlig. 

Derfor er jeg superglad for disse fire forskjellige produktene fra Nivea. Nivea er et av mine favorittmerker når det kommer til hud, og jeg bruker produktene deres hele året. Disse produktene gjør virkelig susen! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dusjen bruker jeg en creme peeling på kroppen som fjerner døde hudceller, og som gjør huden silkemyk. Jeg bruker også en refining scrub til ansiktet, som også fjerner døde hudceller og urenheter og som gir meg et friskt og glødende ansikt hele dagen. Disse to lukter også helt nydelig! Perfekte på en grå og trist høstdag. 

Etter en lang og deilig dusj, smører jeg meg inn med en firming body lotion som lover å stramme opp og jevne ut huden innen to uker. Nå har det ikke gått to uker enda, så om det faktisk fungerer blir jo morsomt å se, men det er heller ikke bare derfor jeg bruker den. Den er så utrolig deilig å smøre på seg, for den trekker fort inn i huden og etterlater den myk og deilig. I tillegg er den ikke seig eller fet, og den lukter kjempegodt. Huden er silkemyk hele dagen, og om den i tillegg strammer litt opp her og der, er jo det bare et stort pluss. 

Til slutt kommer det et skikkelig koseprodukt. Dette er en liten clear-up strip til nesen, som kan brukes tre ganger i uken. Bruk den mens du ser på tv eller noe annet, du merker jo ikke at du har den på engang, og den virker superbra! 

Hva er ditt favorittprodukt for en sliten høsthud? 

hva jeg vil gjøre i høst

Nå som vi nettopp har klatret over til oktober, har det faktisk gått opp for meg at høsten har kommet. Min favorittdel av året. Den koselige, vakre tiden hvor det endelig er tid til å krype inn og kose seg mens det regner utenfor. Tiden for å pakke frem varme klær, og lære seg nye, enda bedre kakaooppskrifter. Høst, du er fin. 

Jeg er nok ikke den eneste som kan påstå at dette er den vakreste tiden, samtidig som jeg føler at det er mange der ute som heller vil ha sommer hele året. Hallo, tenk hvor mye man kan gjøre selvom det er litt kaldere og mørkere ute, da. Jeg har ihvertfall plukket ut noen småting som jeg brenner for, og som jeg skal gjøre i hele høst. Jeg gleder meg!

Smile. Fotografere. Være med familie. Lage nye oppskrifter. Bake. Fokusere på jobb. Være aktiv. Synge. Sette pris på småting. Lese. Være kreativ. Gå turer. Blogge masse. Være utendørs. Møte venner. Gjøre noe gøy. Lage bål ute. Dekorere hjemme. 

Hva er dine høstplaner?

en liten bit italia

I dag var jeg så heldig å bli invitert med på et pastakurs, og for en som elsker pasta så er jo det helt perfekt! Det finnes vel ikke noe annet jeg liker å spise når jeg virkelig skal kose meg enn en skikkelig pasta, helst uten kjøtt og fisk, bare masse friske urter, litt sjalottløk og en god olivenolje. Er dere ikke enige?  På Trattoria popolare fikk vi se hvordan det virkelig gjøres, og jeg gleder meg til å prøve selv, både hjemme og på jobb. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etterpå gikk vi ned i selve restauranten og fikk servert både anti pasti og enda mer deilig pasta.For et fantastisk sted, dit er dere nødt til å ta turen! Den ligger i Trondheimsveien 2 i Oslo. Mer om det vi lærte på kurset vil jeg skrive senere, nå skal jeg hoppe til sengs. Ha en fin kveld videre! 

høstens perler

Når det er høst i mammas hage, betyr det en ting – høsting av kvede! Kvede er et lite løvtre som faktisk er i rosefamilien, og på denne tiden kommer det små frukter på treet som kan minne litt om et eple. Disse er helt harde og uspiselige rå, men om du varmebehandler dem litt på kjøkkenet, kommer en fantastisk smak frem som passer til alt fra fisk og kjøtt, til ost og dessert. Jeg har brukt kvede mye, og det er like gøy å plukke dem selv hvert eneste år. De har ikke blitt helt modne enda, men de som er ordentlig gule og som lett faller fra grenen, er modne nok. Jeg klarte å finne meg en liten håndfull, og jeg gleder meg til å lage noe deilig ut av dem. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har dere smakt kvede før? De har en deilig syrlig smak, og hjemmelaget syltetøy av denne lille frukten passer perfekt som tilbehør til ost!