proteinpannekaker med ristet kokos og honning

For en perfekt frokost! Vi er ikke nødt til å tilsette proteinpulver for å lage skikkelige proteinpannekaker, ihvertfall ikke når man bruker proteinrike ingredienser. Disse pannekakene er så utrolig gode og saftige, og passer til det meste. Man kan også variere smakene ved å for eksempel tilsette kanel, vanilje eller andre smaker. 

I dag har jeg vært hjemme på grunn av sykdom, og det eneste som fristet da sulten kom, var noen få munnfuller av disse. De er superenkle å lage, og det tar under fem minutter om du har alt i skapet fra før av. En favoritt på pannekaker hos oss er mager kesam og syltetøy, men disse ble faktisk enda bedre – med ristet kokos og honning. Nam! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

4 modne bananer
5 dl havregryn, lettkokte 
1 ss kokosolje 
4 egg
2 dl styrk melk (eller vanlig)
2 ss mager kesam 
en liten klype salt 
1 ss bakepulver
1 ss økologisk vaniljesukker 

Kjør alt godt sammen med stavmixer, og la den stå litt. Jeg synes pannekakene blir bedre om du lar røren stå litt i kjøleskapet, da blir den fastere og lettere å steke. Stekes på middels varme, gjerne med litt kokosolje. Jeg bruker smøret til Berit Nordstrand med kokos og raps – det smaker supergodt og er bra å steke i. 

1 neve kokosflak 
1 ts kokossukker 
1 ss kokossmør (fra berit nordstrand) 
akasiehonning

Ha alt i pannen som pannekakene ble stekt i, og rør godt. Når kokosen får en gylden farge er de ferdige. Ha det over pannekakene, dryss litt ekstra kokossukker over og hell litt akasiehonning over til slutt. Enjoy! 

my new love

På torsdag var jeg så heldig å bli invitert til en inspirerende frokost sammen med samsung. De har nettopp kommet ut med en ny telefon, A8, og den er helt amazing! Jeg har aldri hatt noe annet enn iphone, men denne telefonen elsket jeg. Kameraet er utrolig bra, og gir utrolig gode bilder. Selfiekameraet er ekstra bra, og jeg ble faktisk veldig overrasket over hvor skarpe og klare bildene ble. Man kan også enkelt redigere bildene sine inne på selve mobilen, i stedet for å laste ned forskjellige apper – og det er jo praktisk for oss som redigerer mye til vanlig. 

Jeg gleder meg til å ta bilder med denne mobilen fremover, det er mye enklere enn å gå rundt med et kamera hele tiden! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA/sponset 

Jeg kommer til å oppdatere dere på bildene jeg tar, og erfaringene jeg får av å bruke den. Har noen av dere prøvd den enda? 

en god frokost!

Jeg drømmer meg fortsatt bort til da jeg var på Karoline sin hytte forrige helg. For et sted! Nå er ikke jeg noe frokostmenneske, men er man på hyttetur så er det alltid koselig med en nytraktet kaffe og noe godt og sunt å spise før man skal ut. Jeg hadde på forhånd laget noen proteinrundstykker som jeg tok med, og de er så gode at jeg er nødt til å gi dere oppskriften. Dette er noe vi lager på jobben hver dag, og det er sjelden jeg klarer å holde meg unna. De er så gode, og de inneholder også mye protein, så de er perfekte som frokost. 

Her spiste jeg dem med lettost og mager spekeskinke. Veldig godt! Og bare se på den utsikten 🙂 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

400 g cottage cheese 
4 egg
2 ts bakepulver
400 havregryn 

chili, finhakket
purre, finhakket
vårløk
revet gulrot
lettost
paprika, finhakket

Bland alt godt sammen, og rull deigen til små boller. Det blir ca 10 stk av denne oppskriften. Dypp dem gjerne i havregryn eller i en annen frøblanding. 
Stekes på 200 grader i 20 minutter. Velbekomme! 

min største drøm er oppfylt

I dag har jeg gjort noe jeg har drømt om i altfor mange år – hundespannkjøring! Her på Beitostølen kan man få lov til å bli med på dette, enten halvdagstur, heldagstur eller lenger. Siden vi bare er her en helg så ble en halvdagstur, men jeg kunne like gjerne holdt på i tre dager. Herregud, for en fantastisk opplevelse dette var. Jeg bestemte meg raskt for å bestille, og det angrer jeg ikke et sekund på! De som jobbet der var svært profesjonelle og flinke med hundene sine, og alt var godt planlagt. Det er også mulig å låne heldress og sko der, både fordi hundene hopper på deg hele tiden og fordi det er veeeeldig kaldt. Jeg er jo en ispinne hele året, så det ble jammen meg heldress på meg og. Det anbefaler jeg virkelig om noen av dere tenker å dra på denne turen.

Først fikk vi lov til å gå inn i hundegården og hilse på alle hundene. Alle ville bli kost med, og om du er som meg og elsker hunder, så er det vanskelig å gå derifra. 
Deretter fikk vi instruksjoner om hvordan man beveger seg når man står på sleden, og hva som kan gå galt. Vi ble vel ganske tidlig enige om hvem som skulle sitte og hvem som skulle stå, haha! Vi fikk også sette sele på hundene våre, og feste de til sleden vår. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turen gikk over et stort vann og inn i skogen, hvor det var løype. Hundespannkjøring på denne løypa er noe som alle kan gjøre,  det eneste som er en utfordring er å holde balansen og ha kontroll på gjengen din, altså hundene. De løper og løper, og de stopper ikke uansett hva, så det er viktig å følge med på de som er foran deg. Det er helt fantastisk å se hvor godt disse hundene liker seg i denne jobben, det er virkelig facinerende. 

Da vi hadde kommet halvveis tok vi en liten pause på noen reinsdyrskinn, hvor vi fikk servert kaffe og småkaker. Det er en enkel rute å kjøre, men for dem som har en heldagstur var det tydeligvis noen fler utfordringer. Vår runde var akkurat passe lang, men jeg kunne selvfølgelig kjørt litt lenger. 

Jeg har faktisk ingenting negativt å si om denne opplevelsen! Været var perfekt, hundene var kjempeflinke og jeg fikk en opplevelse for livet. Om dere noen gang er i nærheten av Beitostølen så dere prøve dette. 

hyttekos for en helg

Hei alle sammen, og god helg så langt! I går kveld kom Marius og jeg frem til Beitostølen, og i dag har det vært full fart siden halv åtte. Vi har gjort så mye gøy, og jeg gleder meg til å fortelle dere om det! 

Jeg har vært så heldig og få bo i den superfine hytten til Karoline her i Raudalen, fem minutter unna Beitostølen sentrum, og jeg er så utrolig glad for at jeg tok meg tid til å dra hit. For et sted! For en hytte! Vi ble begge overrasket over hvor fint det var her, og jeg kunne virkelig ønske at jeg kunne blitt noen dager til. 

Hytta er så koselig som den kan få blitt, og vi følte oss som hjemme allerede etter fem minutter. Den har en stor og romslig stue, et fint kjøkken med alt man trenger, et superfint bad og to soverom! I tillegg er det en koselig liten hems over stuen, og der ligger jeg og blogger i dette sekund. Deilig, altså. Det er også store og fine vinduer her, så i dag da jeg våknet opp og drakk morgenkaffen min, så jeg ut på den fine utsikten. Fjell og snøkledde trær. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om jeg har et sommerhus, er en vinterhytte en stor drøm, og jeg kunne ønske at jeg hadde hatt et sted som dette. Skibakken er rett utenfor døren, og skiløypa også. Jeg håper at vi får stått litt på ski i morgen før vi skal kjøre hjemover igjen. 

Hvis du har lyst til å bo her i noen dager du også, så er det bare å sjekke ut @karolineshytte på instagram 🙂 jeg anbefaler denne hytten på det varmeste, og det gjør alle de som har skrevet i hytteboken også! 

…..Nå har Marius endelig fått liv i peisen, og jeg skal snart begynne på kveldens middag. Ha en fin lørdag alle sammen!

eggeform med cottage cheese og bimi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva betyr mandag? Jo – kjøttfri middag! Jeg prøver så godt jeg kan å følge dette, ikke bare fordi det er en god sak som alle burde støtte, men også fordi vegetarmat er godt, sunt og enkelt. Hver eneste mandag har vi kjøttfri middag på jobben, noe som gir meg skikkelig inspirasjon. 

I dag ble det ikke helt vegetar, men det ble ihvertfall ikke noe kjøtt. Jeg lagde en deilig og sunn eggeform med den fantastiske grønnsaken bimi, som er en krysning mellom brokkoli og grønnkål. Smaken er nydelig, og den passer til det meste. Denne paien anbefaler jeg virkelig! 

3 store poteter
2 sjalottløk
3 ss cottage cheese, mager
olivenolje

Kutt tynne skiver av potetene, og legg dem fint utover i en ildfast form. Kutt løken i halve ringer og dryss over. Ha litt olivenolje over, og cottage cheesen. Stek dette på 200 grader i ca 10 minutter, til potetene har fått litt farge. Ta deretter ut formen. 

6 egg 
1 halvt beger cottage cheese, mager 
salt
pepper 

Kjør dette sammen med en stavmixer, og hell det over potetene i formen. 

1 pakke bimi 
revet mozzarella 

Del bimien i to på langs og legg den fint ned i eggeformen. Dryss over litt mozzarella, og sett formen inn i ovnen igjen. Stekes på 180 grader til den er fast og fin. Server straks – gjerne med en frisk salat og yoghurt. God mandag! 🙂 

 

ferske rundstykker med rørte jordbær

Endelig søndag! Det er alltid litt slitsomt å komme tilbake til jobb og hverdag etter en lang juleferie, men litt godt er det jo også. Det er ihvertfall veldig godt med en fridag hvor man kan stå opp sent, ligge under dynen med kaffekoppen og ha på tv´en i bakgrunnen. Jeg våknet opp ganske uthvilt, og fikk skikkelig lyst til å bake noe. Og tro meg – det skjer ikke ofte! Jeg fant frem det jeg hadde i skapet, og bestemte meg for å lage noen grove rundstykker, som jeg selvfølgelig skal gi dere oppskrift på. 

Etterhvert skal jeg ta søndagsvasken og få trent litt, før kvelden kan komme krypende inn. Jeg ønsker dere en fin dag videre! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

150 g sammalt rug 
150 g siktet hvetemel 
280 g sammalt hvete, grov 
2 ss hvetekli 
1 ts salt
2 ts sukker
3 1/2 dl lunkent vann 
3 ss olivenolje 
1 pk tørrgjær

sesamfrø 
valmuefrø 

Bland alt det tørre i en bolle, og elt mens du heller i det våte. Elt til du har en fin deig. 
Sett deigen til heving i en halvtime, gjerne på et lunt sted med et kjøkkenhåndkle over. 

Når den har hevet til dobbel størrelse, deler du den i to, deretter i seks hver, slik at det blir tolv rundstykker. Trill dem runde, legg dem på et stekebrett og sett dem til heving i en halvtime til. Pensle med melk eller vann, dypp dem i sesamfrø og valmuefrø, og stek dem på 200 grader i ca 10 minutter. Server varme, gjerne med rørte jordbær! Jeg elsker også smøret til Berit Nordstrand som inneholder kokossmør. God søndag!

NIT

Ja, like før jul var det klart for nok en NIT-middag, middagen der jeg inviterer to av mine beste venner, Ingvild og Tanie, på en helaften. Jeg har alltid forskjellig tema, som oftest etter sesong, og aldri mindre enn fem retter. Disse skal overraske, men samtidig være gjennomførbare i en bitteliten leilighet med èn kjøkkenbenk, så dere kan tro at det er en utfordring. 

Denne gangen overgikk jeg meg selv en høy gang, og brukte over en måned på å planlegge. Temaet jeg valgte var “vinterskog” og jeg la virkelig alt jeg hadde i dette. Blant annet tok jeg kontakt med en tilfeldig kokk i Hønefoss, som jeg gikk ut i skogen med midt i mørket og plukket mose med. Jeg fikk også Marius til å kjøre land og strand rundt for å hjelpe meg med å få tak i de rareste ting, og jeg kontaktet minst ti personer i hele Bærum da jeg ville ha to små bjørkestubber som dekorasjon. Jeg kjøpte til og med ny tallerkner til alle de syv rettene, bare fordi jeg ville ha det helt perfekt. Gud, som jeg elsker dette. 

Jeg elsker jo mat, både å spise og å lage, og siden jeg ikke har noen restaurant å oppfylle drømmene og ideene mine på, blir det hjemme hos meg i stedet. Jeg skulle gjerne hatt en superstor spisestue med et bord for tjue personer – minst, hvor jeg kunne invitere så mange som mulig flere ganger i året. Det er min store drøm! 

Jeg tenker også at rundt matbordet er det hyggeligste stedet man ser hverandre, og at det er viktig å dele slike kvelder sammen med dem man er glad i. Og det at mine to beste venninner mener det samme og faktisk velger å komme hit for å spise med meg, gjør alt verdt det! 

Alt av dekorasjon er ihvertfall plukket eller funnet selv!

….så, som dere skjønner så ble denne middagen veldig bra, og alt gikk som planlagt! Jeg håper at dere liker bildene under, og kanskje kan dere komme med tips til neste middag? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjemmebakt surdeigsbrød servert på bjørkestubbe
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPisket kviteseidsmør med purresot over
OLYMPUS DIGITAL CAMERARotmosvaffel stekt med ribbefett servert med sprøstekt pinnekjøtt og rotmos
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEt dårlig bilde dessverre, men jeg hadde tørris under granbaren, og da jeg serverte, helte jeg varmt granbarvann over, slik at det kom masse røyk opp rundt stenen med forretten på

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Smørstekt torsk med brent småløk og brent pepper 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rosastekt reinsdyr med potet/selleripurè, rødvinssaus tilsmakt einebær, rosenkålblader og selvplukket og fritert reinlav
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ostekrem av västerbotten servert på sprø rugsbrødsmuler med revet västerbotten over
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAValrhonaegg med nyr/vaniljekrem og tindvedgelè. Serveres med en tindved-og appelsindrink med ingefærøl i.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sjokolademousse med grønn mose og et lite hippentre
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hjemmelaget iskrem av brunet smør på en seng av karamellisert hvit sjokolade, med hvit sjokoladesnø på toppen

….Jeg er selvfølgelig strålende fornøyd for at jeg i det hele tatt klarte å gjennomføre denne middagen! Alle rettene ble så og si slik jeg ville ha dem, og alt smakte godt. Noen ting kunne sett bedre ut, og det var også noen småting jeg ville ha med som jeg ikke klarte å få tak i, men så lenge gjestene er fornøyde, er kokken fornøyd også! 

Takk for at jeg fikk servere denne maten til dere! 

nytt år, nye muligheter

Først og fremst vil jeg bare si at jeg håper alle har hatt en fin jul og en god start på det nye året, og at feiringen ble fantastisk! Jeg for min del har hatt det kjempefint, og tatt det helt med ro etter noen slitsomme måneder. Jeg er så lei meg for at jeg ikke har blogget noe, men jeg trengte plutselig en lang hvilepause og bestemte meg for å ikke blogge noe frem til 2.januar. Nytt år, nye muligheter. 

Som noen av dere kanskje har forstått så døde faren min i høst, og en uke etter døde bestemor. Mamma har også gått på cellegift, så det har vært veldig mye for oss i det siste, noe som gjør at småting som blogg blir feid bort. Uansett, jeg har bestemt meg for å begynne igjen nå, og jeg gleder meg masse! Bortsett fra alt i høst, har dette året faktisk vært det beste på lang, lang tid, og jeg er skikkelig klar for å gjøre 2018 til et enda bedre år! Er dere med meg? 

….og tusen takk til dere som faktisk har klikket dere inn her mens jeg har vært borte, det betyr masse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA